Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 10, 19:24)
vandenį reikėjo anksčiau išimt, būtų kek paskrudus apačia

Šiaip tas vanduo išgaravo gal jau po kokių 20-30 min. nuo kepimo. Bet tai reikės kitąkart kitaip daryt. Ale vis tiek, kaip pirmas kartais, tai manau, kad labai net vykęs biggrin.gif Tik ką daryt, kad ji taip neplyštų g.gif
Atsakyti
Terra2,Ačiū ačiū labai , bandysiu ryt kepti su vėjeliu ir su vandeniu.

Sense, puikiai duonytė atrodo, irgi užsimaniau tokios. thumbup.gif Tik ar galima vietoje instant mielių naudoti paprastas sausas arba presuotas ir vietoje "stiprių duonos miltų" paprastus 450D arba 550D?



et, einu užmaišyti raugo rytojui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alina134: 10 lapkričio 2010 - 19:51
Įpjaut peiliu smile.gif
Papildyta:
Alina134
Ačiū ax.gif
Galima mieles pakeisti šviežiomis, galima raugu. Tik nežinau kokios tos presuotos, ar atitiks kiekis. Aš naudojau džiovintas mieles iš Delonos. Manau čia viskas tas pats, tik pavadinimai kitokie g.gif
Ir miltus galim kitokius naudoti, tik, kad skonis kiek kitoks ir gausis. Nežinau tiksliai kas tie stiprūs miltai (žr. originalų receptą), aš ėmiau pilno grūdo (I rūšis).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 10 lapkričio 2010 - 20:07
QUOTE(Sense @ 2010 11 10, 21:05)
Galima mieles pakeisti šviežiomis, galima raugu. Tik nežinau kokios tos presuotos, ar atitiks kiekis. Aš naudojau džiovintas mieles iš Delonos. Manau čia viskas tas pats, tik pavadinimai kitokie  g.gif 
Ir miltus galim kitokius naudoti, tik, kad skonis kiek kitoks ir gausis.

kaip aš suprantu, presuotos mielės tai šlapios g.gif
Atsakyti
visagalis google sako
"Mielės parduodamos presuotos (šviežios šios mielės būna truputį padžiovintos ir iš jų suformuojamos plytelės) arba sausos (granuliuotos).
Sausos mielės pakyla greičiau negu šviežios. Jos veikia įmaišytos į tešlą, - atskirai kildinti jų nereikia."
http://www.sirmulis....rija/big/98.JPG
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 10 lapkričio 2010 - 20:15
QUOTE(Sense @ 2010 11 10, 21:14)
visagalis google sako
"Mielės parduodamos presuotos (šviežios šios mielės būna truputį padžiovintos ir iš jų suformuojamos plytelės) arba sausos (granuliuotos).
Sausos mielės pakyla greičiau negu šviežios. Jos veikia įmaišytos į tešlą, - atskirai kildinti jų nereikia."

nes sausos yra suaktyvintos, dėl to ir kyla greičiau
bet jeigu žiūrėt kurie sveikesni, tai iš šios puses laimi šviežios(presuotos) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina134 @ 2010 11 10, 20:50)
Tik ar galima vietoje instant mielių naudoti paprastas sausas arba presuotas ir vietoje "stiprių duonos miltų" paprastus 450D arba 550D?

Reiktų nepamiršti, kad sausų ir "šlapių" mielių santykis yra 1:3. Jeigu recepte nurodyta 10gr sausų mielių, tai pakeitus jas į "šlapius" presuotus briketukus, jau reikės 30gr.
Duonai naudoti 450D aš nerizikuočiau. Jie geriausiai tinka sausainiams. O 550D galima, bet geriausia maišant su kitokiomis rūšimis.
Atsakyti
Aš vis nenuleidžiu rankų ir ruošiuosi dar kartą bandyti kepti su kvietiniu raugu kvietinę duoną. Pasidairiau po receptų platybes ir vis tiek man neaišku,kodėl vienuose receptuose tešlą reik daryt skystesnę, o kituose - tokią,kad susiminko kamuoliukas? Gal kas gali man patarti,kokią man tešlą daryti su kvietiniu raugu? Turiu jo apie 200 gr šiuo metu. Jau bijau eksperimentuoti, mane iš namų tuoj išmes blink.gif
Atsakyti
Ką tik ištraukiau duonelę, ir tikrai, su vėjeliu greičiau iškepė ir geriau atrodo.
Ačiū Terra2 wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 11, 12:14)
Aš vis nenuleidžiu rankų ir ruošiuosi dar kartą bandyti kepti su kvietiniu raugu kvietinę duoną. Pasidairiau po receptų platybes ir vis tiek man neaišku,kodėl vienuose receptuose tešlą reik daryt skystesnę, o kituose - tokią,kad susiminko kamuoliukas? Gal kas gali man patarti,kokią man tešlą daryti su kvietiniu raugu? Turiu jo apie 200 gr šiuo metu. Jau bijau eksperimentuoti, mane iš namų tuoj išmes  blink.gif

čia jau nuo jūsų skonio priklauso, nes vieni mėgsta gan sausa duona, kiti drėgnesne ax.gif ko kietesne tešla, tuo ilgiau reikės kildint
Atsakyti
Sveikos, gal kur matėt Vilniuj ruginių Malsenos miltų pirkt? Akropolio Maxėj nėra, Rimi ir taip neprekiauja... Kai išėmė iš prekybos Ustukių miltus, darosi problema g.gif Su Kauno grūdų ruginiais gavosi visiškai ne tokia duona kaip įprastai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2010 11 11, 14:32)
Sveikos, gal kur matėt Vilniuj ruginių Malsenos miltų pirkt? Akropolio Maxėj nėra, Rimi ir taip neprekiauja... Kai išėmė iš prekybos Ustukių miltus, darosi problema g.gif Su Kauno grūdų ruginiais gavosi visiškai ne tokia duona kaip įprastai verysad.gif


maximoj bazėj tikrai yra 4u.gif
Atsakyti