Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 11, 14:35)
maximoj bazėj tikrai yra  4u.gif

Ujej, kaip toli važiuot verysad.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 11 10, 21:05)
Įpjaut peiliu  smile.gif
Papildyta:
Alina134
Ačiū  ax.gif 
Galima mieles pakeisti šviežiomis, galima raugu. Tik nežinau kokios tos presuotos, ar atitiks kiekis. Aš naudojau džiovintas mieles iš Delonos. Manau čia viskas tas pats, tik pavadinimai kitokie  g.gif 
Ir miltus galim kitokius naudoti, tik, kad skonis kiek kitoks ir gausis. Nežinau tiksliai kas tie stiprūs miltai (žr. originalų receptą), aš ėmiau pilno grūdo (I rūšis).


Pilno grūdo ir I rūšies? Tai tie, kur iš ūkininko? Nes žinau tik pilno grūdo rupius... Būt gerai kur nors gauti tokių...

skaitau skaitau viską, ir galva susisuko... Vanduo priminkit ką daro kepant duoną? ... blush2.gif Kepu be vandenuko iš pradžių 250, po to apie 200. Ir kepiau su viršus apačia, galvojau, vėjelis netinka. Reikės pabandyti su vėjeliu. O pas mane yra tik apačia kepimas, ar tai kuo nors padėtų?
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2010 11 11, 15:32)
Sveikos, gal kur matėt Vilniuj ruginių Malsenos miltų pirkt? Akropolio Maxėj nėra, Rimi ir taip neprekiauja... Kai išėmė iš prekybos Ustukių miltus, darosi problema g.gif Su Kauno grūdų ruginiais gavosi visiškai ne tokia duona kaip įprastai verysad.gif

o nuo kada Ustukiu miltus iseme is prekybos? Pirma karta girdziu... Neseniai, tai tik prie ekologisku prekiu buvo perkele, negi dabar visai iseme g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 11 lapkričio 2010 - 15:10
QUOTE(aaagnex @ 2010 11 11, 15:09)
o nuo kada Ustukiu miltus iseme is prekybos? Pirma karta girdziu... Neseniai, tai tik prie ekologisku prekiu buvo perkele, negi dabar visai iseme g.gif

http://www.lrytas.lt...2...razitų.htm
Po šito straipsnio Ustukių miltai dingo. Gal ir nesusiję, bet man kitos minties kaip ir nekyla...
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2010 11 11, 15:32)
Sveikos, gal kur matėt Vilniuj ruginių Malsenos miltų pirkt? Akropolio Maxėj nėra, Rimi ir taip neprekiauja... Kai išėmė iš prekybos Ustukių miltus, darosi problema g.gif Su Kauno grūdų ruginiais gavosi visiškai ne tokia duona kaip įprastai verysad.gif

prieš kelias dienas buvo prie manęs IKI parduotuvei Madoj g.gif

QUOTE(Song @ 2010 11 11, 16:14)
http://www.lrytas.lt...2...razitų.htm
Po šito straipsnio Ustukių miltai dingo. Gal ir nesusiję, bet man kitos minties kaip ir nekyla...

blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 11, 12:14)
Aš vis nenuleidžiu rankų ir ruošiuosi dar kartą bandyti kepti su kvietiniu raugu kvietinę duoną. Pasidairiau po receptų platybes ir vis tiek man neaišku,kodėl vienuose receptuose tešlą reik daryt skystesnę, o kituose - tokią,kad susiminko kamuoliukas? Gal kas gali man patarti,kokią man tešlą daryti su kvietiniu raugu? Turiu jo apie 200 gr šiuo metu. Jau bijau eksperimentuoti, mane iš namų tuoj išmes  blink.gif

Aš kaip tik šiandien kepiau duoną su 200gr raugo. Tai , kai tešlą minko duonkepė, visada specialiai darau skystesnę tešlą, na tokią, kad praktiškai sunku suformuoti kepaliuką, nes vistiek dedu į formą ir ten kildinasi.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 11 11, 15:54)
Aš kaip tik šiandien kepiau duoną su 200gr raugo. Tai , kai tešlą minko duonkepė, visada specialiai darau skystesnę tešlą, na tokią, kad praktiškai sunku suformuoti kepaliuką, nes vistiek dedu į formą ir ten kildinasi.

Terra, o tai tu tešlą duonkepėje minkai? Ir iš karto, kai baigia minkyt pirmą kartą, tešlą išimi, dedi į formą ir kildini? Ar dar duonkepėje pakildini kiek? O jei skystesnė tešla, tai tada duona drėgnesnė gaunasi? Ir primink, kaip tu ten šaldai tą iškeptą duoną? 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausima del raugo: jis pas mane saldytuve jau trecia diena, pasiskaitinejau temos pradzioj apie raugus, bet galva vistiek nenesa smile.gif Galiu as is kart ji maisyt su kitais produktais (turiu kiek reikia) ar man ji palaikyti siltai kokia para?
Bandysiu kepti borodino duona, nes ankstesnioji man taip ir neiskepe, teko atiduot pauksteliams sad.gif
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2010 11 11, 14:43)
Pilno grūdo ir I rūšies? Tai tie, kur iš ūkininko? Nes žinau tik pilno grūdo rupius... Būt gerai kur nors gauti tokių...


Tai gal aš pripainiojau.. nors kitos neprisikabino, tai matyt tokių būna biggrin.gif dėjau nuotrauką kaip atrodo tie miltai. Jie kiek tamsesni nei jo aukščiausios rūšies, yra tokių priemaišų, lyg smulkios sėlenos.

Taip ir maniau, akd nėra jau tokie nuostabūs tie Ustukiai.. ax.gif Reik surasti mažesnius ūkininkus ar malūnus, imsim susikoperavusios ir visi bus patenkinti. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 11 lapkričio 2010 - 16:23
QUOTE(Song @ 2010 11 11, 15:14)
http://www.lrytas.lt...2...razitų.htm
Po šito straipsnio Ustukių miltai dingo. Gal ir nesusiję, bet man kitos minties kaip ir nekyla...

\nenustebino, nes ismeciau nemazai kilogramu Uztukiu kvieniniu rupiu miltu doh.gif juose atsirado vabaliuku blink.gif
Atsakyti
Na tai vabaliukai įrodo, jog ekologiški miltai buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 11, 16:59)
Terra, o tai tu tešlą duonkepėje minkai? Ir iš karto, kai baigia minkyt pirmą kartą, tešlą išimi, dedi į formą ir kildini? Ar dar duonkepėje pakildini kiek? O jei skystesnė tešla, tai tada duona drėgnesnė gaunasi? Ir primink, kaip tu ten šaldai tą iškeptą duoną?  4u.gif

Šiaip duoną aš min kau rankomis, nes duonkepė nesusitvarko su dviguba noema. man geriau iš karto išsikepti po du kepalus. Kai duona visiūkai atvėsta, perpjaunu per pusę, sudedu į maišelius ir į kamerą. Galima laikyti iki 2 mėn. Ištraukti iš šaldiklio geriausia iš vakaro, kad palapsniui atsileistų jau šaldytuvo lentynoje. Duonkepėje aš minkau tešlą batonams arba kai noriu išsikepti ką nors naujo, dar nebandyto. Tada pradedu nuo 1 kepaliuko. Duonkepė išmaišo, išjungiu ją ir palaikau tešlą pailsėti pusvalandžiui. Tada išimu, trumpai perminkau rankomis ir dedu į formą kildinimui. Bet, visada visą duoną ir batonus kepu tik orkaitėje.
Šiandien duonkepė išminkė, o orkaitė iškepė naują, panašią į bočių, bet daug daug skanesnę duoną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terra2: 11 lapkričio 2010 - 17:29