QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 11, 16:59)
Terra, o tai tu tešlą duonkepėje minkai? Ir iš karto, kai baigia minkyt pirmą kartą, tešlą išimi, dedi į formą ir kildini? Ar dar duonkepėje pakildini kiek? O jei skystesnė tešla, tai tada duona drėgnesnė gaunasi? Ir primink, kaip tu ten šaldai tą iškeptą duoną?
Šiaip duoną aš min kau rankomis, nes duonkepė nesusitvarko su dviguba noema. man geriau iš karto išsikepti po du kepalus. Kai duona visiūkai atvėsta, perpjaunu per pusę, sudedu į maišelius ir į kamerą. Galima laikyti iki 2 mėn. Ištraukti iš šaldiklio geriausia iš vakaro, kad palapsniui atsileistų jau šaldytuvo lentynoje. Duonkepėje aš minkau tešlą batonams arba kai noriu išsikepti ką nors naujo, dar nebandyto. Tada pradedu nuo 1 kepaliuko. Duonkepė išmaišo, išjungiu ją ir palaikau tešlą pailsėti pusvalandžiui. Tada išimu, trumpai perminkau rankomis ir dedu į formą kildinimui. Bet, visada visą duoną ir batonus kepu tik orkaitėje.
Šiandien duonkepė išminkė, o orkaitė iškepė naują, panašią į bočių, bet daug daug skanesnę duoną.