Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Sense @ 2010 11 11, 17:05)
Na tai vabaliukai įrodo, jog ekologiški miltai buvo  biggrin.gif

Jie tuo net džiaugiasi ir akcentuoja straipsnyje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 11 11, 17:05)
Na tai vabaliukai įrodo, jog ekologiški miltai buvo  biggrin.gif


gal ir tikrai ekologiski, bet eko vabaliukai manes nedziugina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 11 11, 17:26)
Šiandien duonkepė išminkė, o orkaitė iškepė naują, panašią į bočių, bet daug daug skanesnę duoną.


na tai receptuką prašom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 11 11, 16:54)
Aš kaip tik šiandien kepiau duoną su 200gr raugo. Tai , kai tešlą minko duonkepė, visada specialiai darau skystesnę tešlą, na tokią, kad praktiškai sunku suformuoti kepaliuką, nes vistiek dedu į formą ir ten kildinasi.


dėkui smile.gif šiandien raugas buvo kažkos keistas, kai išėmiau iš šaldytuvo, prieš kepimą truputį pamaitinau,ir padėjau šiltai. Po kelių valandų jis buvo labai suburbuliavęs iš viršaus,bet iš šonų nesimatė oro pūslelių,nors anksčiau visada matydavosi (bet neburbuliuodavo taip) g.gif nežinau, sudėjau tokį į tešlą,žiūrėsim,kas gausis. Jaučiu,kad nieko. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 11, 16:20)
dėkui smile.gif šiandien raugas buvo kažkos keistas, kai išėmiau iš šaldytuvo, prieš kepimą truputį pamaitinau,ir padėjau šiltai. Po kelių valandų jis buvo labai suburbuliavęs iš viršaus,bet iš šonų nesimatė oro pūslelių,nors anksčiau visada matydavosi (bet neburbuliuodavo taip)  g.gif nežinau, sudėjau tokį į tešlą,žiūrėsim,kas gausis. Jaučiu,kad nieko. doh.gif

Tai kad reik raugą ilgiau palaikyt... aš visada per naktį laikau....
Atsakyti
na man jau galva susisuko,tikrai,nes daug kur skaičiau,kad užtenka prieš kepimą porą val. palaikyt, o pas mane ir taip kokias 5 h stovėjo,gal net ilgiau. Gal per ilgai net. Vis laukiau tų pūslelių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 11, 18:29)
na man jau galva susisuko,tikrai,nes daug kur skaičiau,kad užtenka prieš kepimą porą val. palaikyt, o pas mane ir taip kokias 5 h stovėjo,gal net ilgiau. Gal per ilgai net. Vis laukiau tų pūslelių  unsure.gif

o koks raugo ir miltu santykis?Val ar dvi reikia jau užminkytą duoną kildinti.
pas mane per naktį stovi arba ryte užraugiu, vakare duoną minkau. Ant indo sieneliu, jeigu švarios buvo, turi manytis, kiek kilo raugas. Per daug būna, jei pakyla, o po to nusileidžia, nes mielėms trūksta maisto. bet net tada nemeskit lauk.

P.s. jeigu namie šalta, tai ir per parą pas mane nebuvo surūgę.Taip kad nesibaiminkit. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alina134: 11 lapkričio 2010 - 20:06
na taip,miltų gal mažokai įdėjau šiandien,nes vakar ruošiausi kept,ir buvau pamaitinus normaliai,ir burbuliukai buvo. Bet po to pamačiau,kad nespėsiu,ir įdėjau į šaldytuvą. Tai šiandien norėjau tik truputį atgaivinti ir tiek g.gif na kyla kyla ta tešla,bet vangiai,turbūt vėl bus rūgšti. Pagal receptą 4-5 val reik kildint,tai 3 jau praėjo
Atsakyti
Aš dar turiu kelis kg ustukių ruginių ir kvietinių - supilti į 3l stiklainius, užmesta česnako - nieko nesimato įtartina... Mama neseniai išpylė manų kruopas su vabaliukais, pirktos Norfoj, pačios paprasčiausios. Miltus įsigyja tik po 2-4kg per kartą - iš spintelės išskrido maistinė kandis doh.gif Suprask, kad nori, kame ten bėda... Vat senovėj juk niekas miltų nechemindavo, ale laikydavosi.... Nors... gal šeima po nedaug susimaldavo g.gif Tiesa, dar pamenu, mano senelis pirktinius miltus papildomai džiovindavo, jei norėdavo ilgiau laikyti... Taip, kad ekologiški ar ne, netinkamai laikomi pagenda....
Atsakyti
as zinau kad tie mano miltai tikrai niekaip neuzsikrete pas mane schmoll.gif be to juose buvo ne kandys o vabaliukai tokie mazyciai rudi tamsiai unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,
Norejau paklausti o ar nebandėte kuri kepti duonos iš mišinių jau paruoštų duonai kepti?

Įdomu kaip ten kas gaunasi?

Ir dar ar nesusidūrėte su tokia problemėle : neapskrunda duonos viršus g.gif
Čia aš apie kepimą duonkepėje...
Atsakyti
Aš pirmą sykį gyvenime ( biggrin.gif ) kepiau duoną iš mišinio, juodai duonai skirto. Nieko, skani visai. bet ne tokia juoda kaip borodino gaunasi. Iš tešlos likučių užsiauginau raugą, kuriuo iki šiol naudojuosi ir nieko nekeičiu. Tik jeigu dažnai tą mišinį pirkti, tai brangoka gaunasi. Apie 4lt kainuoja , o ten vienam kg kepalui.
Atsakyti