Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu maitinti vaikuti savo pienu, bet ne krūtimi

na as dar labai jauna ir zalia mamyte patarimus dalint..bet bent patirtim pasidalinsiu. As po gimdymo dvi paras nemiegojau visai,nes priespienio buvo nedaug o mazyle tikraja ta zodzio prasme kabejo ant papu..ir tik kantrybes deka istveriau ir grizus namo pienas atsirado. Kad jis gamintusi manau reikia padirbet,tai ir atidirbau..juk del savo vaiko... ir nesmerkiu tu kurios nenori zindyt,pirmas menuo buvo tikrai sunkus. Vis apgrauzdavo spenelius ir siaip sunku buvo kol susinormalizavo pienuko kiekis. Tai va kai to pienuko buvo per daug,tai teko nusitraukinet.. nu kosmaras kazkoks. Rankom dar nieko,bet apsipienuoji visa, o pientraukiu tai spenelius atrodo nuraus,taip skauda.. doh.gif nors ir gera elektrini pientrauki turejau.. na man tai baisus procesas tas nusitraukinejimas buvo.. tikrai medalio vertos moterys tam pasiryzusios. 4u.gif o as tai niekaip negaleciau nusitraukinedama vaika ismaitint,nes nusitraukia mazdaug 20-40ml tik, o dukrytei zindant tikrai uztenka pienuko,nes priaugam beveik po 2kg thumbup.gif

o dar pabandziau nakti maitint is buteliuko,tuo nutrauktu pienuku,tai isvis ta nakti beveik nemiegojau..kol nueini i virtuve,kol pasildai ta pienuka,kol pamaitini,tai taip issibudini,kad po to ilgai bandai vel uzmigt,o kai tik uzmiegi,vaikas jau vel bunda valgyt.. doh.gif o krutimi,kai maitinau,tai kazkaip raminanciai veikia tas procesas ir mane ir dukryte. ji kol pavalgo uzmiega, o as tik ja paguldau ir luztu vos tik galva pagalve pasiekia thumbup.gif

na tokia mano patirtis. Ir manau kiekviena mama geriausiai zino ko reikia jos vaikeliui,tai ir leliuko maitinimas yra individualus pasirinkimas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano situacija kiek kitokia. Maitinu pati, bet deja taip jau susikloste, kad turiu grizti po biski i darba. Bent 2-3 val kelis kartus per savaite palieku mazyle su vyru. Vel gi galim pamoxlauti, kad iki metu ar dvieju mama turi buti su vaiku, bet mano situacija yra tokia kokia yra ir nieko negaliu pakeisti. tad tiesiog suradau sia tema , ieskodama atsakymo ar nedings pienas jei nusitraukinesiu. labai noriu kuo ilgiau mazylei duoti mp. taciau skaiciau si straipsni ir biski pasidare neramu.
http://www_sos03_lt/...nti_ir_dirbanti
siaip kai as namie, tai maitinu is (.), o tam laikui, kai vaikas su teveliu - yra pieno bankas saldytuvo kameroje.

QUOTE(LittleMiracle @ 2010 10 30, 08:28)
Kadangi valgo is kruties, tai tikrai nepatarciau duoti buteliuko...aptings ir nebeims kruties gi  unsure.gif

nesutinku. kiek esu skaicius, iki menesio nepatariama duoti buteliuko, paskui refleksas bus ir gali duoti buteliuka. na aisq vaikas vaikui nelygu, tad visko gali buti. bet musu mazyle po menesio maitinimo tik is (.) be problemu gere is buteliuko ir paskui is (.). jai kaip tik mieliau (.), nes bent jau pas mane is (.) lengviau traukiasi. na bet gal as is tu laiminguju, pas ka pieno upes.
taip pat turiu drauge, kur tenka palikineti savo vaika su aukle 1 diena pre savaite. tai jos mazoji irgi nlb megrsta buteliuka ir zymiai mieliau ima (.)

QUOTE(Rucelie @ 2010 11 05, 09:42)
ĮJUNGTI SAVO SMEGENYSE SUVOKIMĄ, KAD TAIP REIKIA. ir bus to pieno  smile.gif aš manau šid variantas yra daug geresnis, nei maitinti vaikiuką mišinėliais.


drinks_cheers.gif as irgi taip manau, bet norejau is kitu zmoniu isgirsti.

QUOTE(biti atskrend @ 2010 12 29, 18:48)
nes uz viska svarbiausia-mamos sveikata ir savijauta, o tada jau ir vaiku bus tinkamai pasirupinta  tongue.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(rakste @ 2010 12 31, 16:08)
- o as tai niekaip negaleciau nusitraukinedama vaika ismaitint,nes nusitraukia mazdaug 20-40ml tik, o dukrytei zindant tikrai uztenka pienuko,nes priaugam beveik po 2kg thumbup.gif
o dar pabandziau nakti maitint is buteliuko,tuo nutrauktu pienuku,tai isvis ta nakti beveik nemiegojau..kol nueini i virtuve,kol pasildai ta pienuka,kol pamaitini,tai taip issibudini,kad po to ilgai bandai vel uzmigt,o kai tik uzmiegi,vaikas jau vel bunda valgyt..

- Ir manau kiekviena mama geriausiai zino ko reikia jos vaikeliui,tai ir leliuko maitinimas yra individualus pasirinkimas drinks_cheers.gif

- na kaip kam, man is 1 kruties per 15 min prisitraukia apie 100 ml . tai tikrai nedaug laiko uzima manau. kas liecia pasildyma, sterilizavima ir nusitraukinejima - tai manau, kad jei rimtai apsisprendei, kad maitinsi is buteliuko (kokios to priezastys bebutu) ,tai reikia pasirupinti gerom pagalbinem priemonem. pas mus visas Avent rinkinys : el. pientraukis, el sterilizatorius ir el. pieno sildytuvas. tad esant reikalui tikrai viska greitai ir be problemu susitvarkai.

beje, as jokiu budu nesakau, kad reikia maitinti is buteliuko. bet ne visi turi tokia galimybe. tad tiesiog reikia gerai tam pasiruosti.
nors tiesa pasakius , net jei mane gyvenimas nepriverstu nusitraukineti, as vistiek noreciau tureti galimybe islekti kur nors porai val be mazyles. be to manau tokiu budu zymiai artimesnis rysys tarp vaiko ir tevo atsiranda.

- drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo No comment: 03 sausio 2011 - 12:36
QUOTE(daukantiene123 @ 2010 10 29, 16:49)
Tik va, yra problemele- nenoriu maitinti is kruties. Man pats zindymo procesas nelabai priimtinas atrodo ir nemanau, kad perlipsiu per save.

Truputį ne į temą. Porą sykių teko nusitraukt truputį pieno su pirmu sūnum, kad krūtys palengvėtų, tai būtent tais momentais jaučiausi labiausiai "melžiama". Kažkoks psichologinis barjeras yra tam ir viskas. Nežinau, kaip reiktų gyvent nuolat nusitraukinėjant, jau nekalbant apie nuovargį, pvz.: naktį. Temos autorę iš dalies suprantu, man iki pačiai susilaukiant vaikų žindymas atrodė labai nemielai. Ir dabar esu prieš viešą žindymą (ne prieš žindymą viešoj vietoj).
Atsakyti
visada sakydavau kad nemaitinsiu leliaus, net supykindavo kai pagalvodavau, mamos net klalusiau kodel man tokia atmetama reakcija i zindyma ir tikrai buvau isitikinus kad nezindyziu. gime lele ir ka tu manai ...zindau ir juokias drauges is manes, sako ar pameni ka snekejai??? manau tu permastysi ir zinodama kad pasaulis taip sutvertas ir tavo angeleiui reikia ne tik valgyt bet zindydamas jis jaucia tavo artuma, siluma, jis jauciasi saugus, ramus tu pakeisi savo poziuri kaip pakeiciau ji as. sekmes tau smile.gif
Atsakyti
Labas. aš irgi turiu dvi skirtingas patirtis.
dukrelę maitinau savo pienu iš buteliuko su primaitinimu mišinukais iki pusės metų. taip buvo todėl, kad dukra buvo labai vangi ir sunkiai žindė, speneliai plokštoki ir dar gydytoja prigasdino iš akies nustačiusi, kad dukrai neauga svoris (atėjusi šeštą po gimimo dieną į namus), bet turbūt čia labiau kaltas buvo mano nepatyrimas.
pradžioj taip atrodė paprasčiau, visada žinojau kiek suvalgė, maitinosi reguliariai kas tris valandas.
tačiau dabar tą laikotarpį prisimenu kaip košmarą. jaučiausi kaip melžiama karvė. ir niekur negali išeiti nei su vaiko, nei be jo ilgiau nei trims valandoms. (pasilikti nutraukto pieno nepavykdavo, nes taip vos užteko), o atėjo vasara, taip norėjosi būti gamtoj, o taip nepatogu toks maitinimo būdas... ir jei kur važiuodavom tai reikėdavo visą ekipiruotę su savim vežtis doh.gif ir tas sterilizavimas jau buvo užknisęs juodai. be to ir labai išvargau naktim, nes reikėdavo atsikelti anksčiau, kad nusitraukti (tai trunka laiko)... kartą atsikėliau anksčiau užsidėjau į garpuodį viską srerilizuotis ir ....užsnūdau. atsibudau nuo kvapo, jau buvo pradėję lydytis buteliukai... pradėjo smirdėti plastmase tai iš tokių jau kūdikiui neduosi, atsibudo dukra nori valgyti, o aš nepasiruošusi ir neturiu net iš ko duoti, bandau duoti krūtį, vaikas nesupranta ką aš jam kišu doh.gif košmaras!
tai kai 6mėn dingo pienas tiesą sakant lengviau atsikvėpiau. užtat sau pažadėjau tokios klaidos nebekartoti.
pajutus besilaukianti antro žindymui ruošiausi kaip egzaminui ir nors su sūnum situacija buvo daug sunkesnė nei su dukra, nes gimė ankščiau laiko, pradžioj buvo inkubaturiuje, paskui renimacijoje, vis gi man pavyko jį žindyti ir žindau iki šiol (13 mėn) ir galiu pasakyti jog žindymas ir maitinimas iš buteliuko savo pienu skiriasi kaip diena ir naktis!

sakai, kad tau nepriimtina, bet viskas vienaip atrodo kol neturi vaikų. man irgi kol neturėjau nelabai patiko. kai pamatydavau viešoj vietoj žindant tai net šlykštu. dabar nei šilta nei šalta.
be to man atrodo kad mano žindytas sūnus yra daug švelnesnis ir jautresnis, mielesnis už dukrą, kuri kartais net atrodo ganėtinai šalta (gal čia tik charakteris) bet motinos ir žindomo vaiko ryšys nėra pramanai.

gal visgi pabandyk pirmą mėnesį pažindyti, o jeigu nepatiks galėsi daryti kaip planavusi, nes vaikui duoti buteliuką visada galima, o vat kai pripranta prie buteliuko jau krūties neįkiši... verysad.gif

jeigu vis gi nuspręsi laikytis savo plano siūlau įsigyti:
-rankinį pientraukį AVENT (bandžiau kitokius, bet tas man geriausias)
-prie pientraukio bus avent buteliukai pradžiai
-nusipirk žindukus LOVI, kurie tinka ant AVENT buteliukų, tačiau yra geresni, nes panašios sandaros į spenelį ir tinka derinant žindymą ir maitinimą iš buteliuko.

Atsakyti
manau galima nusitraukti ri maitinti..taip jau 5 menesius darau..is pradziu kai dazniau reikejo gal vargino, nes kas tris valandas valge, tai laisvo laiko nedaug..bet kai paaugo, tai jokiu problemu..nusitrauki, pries tai verdanciu vandeniu perpili..jei namie esi galima nenuolat sterilizuoti, steriziluok karta dienoj ir po to laikyk svariai..arba as tiesigo uzvirinu vandens ir praskalauju pries tai-greita ir paprasta
svarbu pienelio dar gauna smile.gif bet jau tenka primatinti, nes mazeja pienelio..na kadangi koseles jau svieciasi, tai kaip nors
Atsakyti
Labas,
atejau ir as pasidalinti patirtim 4u.gif . Dukryte nutrauktu pieneliu maitinau 7 men (iki jai suejo 9 men), buciau ir ilgiau, bet labai pavargau ir i pabaiga pritruko motyvacijos.
Nenoriu, kad pasirodytu kaip pamokslavima,s bet jei reiktu patarti gerai draugei, tai sakyciau (jei tik vaikiukas aktyviai traukia pienuka ir tinkamai, neskausmingai zindo) maitinti paciai, nes pienuko nusitraukinejimas minusu turi:
- labai daug papildomo laiko uzima, o jei dar nuolat maitinti tik ka nutrauktu pienu (ne is rezervo), tai ir nervu - buna vaikas verkia, nes jau nori valgyti , o dar nenutraukta, nepasildyta... As ta laikotarpi laiko sau laaaabai mazai turejau, budavo pamaitini, nutrauki piena, pati pavalgai, apsitvarkai, vel maitinti, vel traukti reikia. Su draugemis ilgesniam laikui sunku susitikti, sveciu pasikviesti, nes juk pienuka traukti reikia, nepaliksi juk vienu geram pusvalandziui ar net ilgiau tongue.gif .
- reikia papildomos technikos nemazai - pientraukis, sterilizaatorius, buteliukai, bliudeliai sildymui, kai kas ir termometra naudoja pienuko sildymui. Tai jei keliauji i svecius, visa tai veziesi doh.gif .
- mes megdavom pakeliaut, tai sveciuose budavo nepatogu - ilgai neuzsibusi.
- reikia palaikymo is seimos nariu didelio (man pasiseke, kad tikrai dideli gavau ir is vyro, ir is tevu, uosviu), nes kazkur ruosiantis, planuojant darbus jau reikia ne tik prie leliuko poreikiu, bet ir prie nutraukinejimo grafiko derintis.
- nuovargis, ypaac kol dar keldavausi naktimis nutraukineti.

Vis tik, jei dabar reiktu rinktis tokioj pat situacijoj, ar maitinti misinuku (ka gydytojai primygtinai siule, nes vaikui tipo svorio truko, nes "neistraukdavo ji pieno viso"), vis tiek rinkciausi nutraukinejima ir maitinima mamos pienu 4u.gif .
Tik gal pagalvociau apie elektrini pientrauki (naudojau rankini Avent isis, tiko ir patiko, bet po kurio laiko pradejo riesu sanarius skaudeti), zinoma, reikia tyliai veikiancio tongue.gif , nes su garsiai burzgianciais motyvacija taip maitinti greit dings. Dar svarbu save lepint 4u.gif , nes ssita veikla reikalauja labai daug kantrybes, atsidavimo - taip kad traukiant laikas neprailgtu, but pasiruosus gera filma, knyga.

Sekmes ir kantrybes, tvirtybes toms, kurios pasiryzo taip maitinti savo mazylius - mamos pienukas geriausias pasirinkimas, bet nepamirskit palepint ir saves wub.gif .
Atsakyti
gimus savo lėlytei man net minties nebuvo nei apie nutraukinėjimą nei apie mišinukus, ir kokį aš šoką gavau kai mano lėlytė kruties žysti nenorėjo, mano speneliai gan dideli ir mes niekaip negalėjome prisiderinti , rezultate kraujuoti speneliai. nors savo suneli išmaitinau iki 1m9mėn. dabar pradėjau nutraukinėti rankomis ir savo pienuko duodu kas anrtą maitinimą. gaila, otaip norėjau maitinti. vakar visa dieną dėl to prablioviau
Atsakyti
QUOTE(eliukė @ 2011 01 18, 14:47)
gimus savo lėlytei man net minties nebuvo nei apie nutraukinėjimą nei apie mišinukus, ir kokį aš šoką gavau kai mano lėlytė kruties žysti nenorėjo, mano speneliai gan dideli ir mes niekaip negalėjome prisiderinti , rezultate kraujuoti speneliai. nors savo suneli išmaitinau iki 1m9mėn. dabar pradėjau nutraukinėti rankomis ir savo pienuko duodu kas anrtą maitinimą. gaila, otaip norėjau maitinti. vakar visa dieną dėl to prablioviau


labas, norėjau patarti, kad jeigu nori, kad nesumažėtų pienuko reikia nusitraukinėti ne kas antrą, o kiekvieną maitinimą, ir jeigu neužtenka dar damaitinti mišinuku. suprantu, kad taip labai sunku, bet... ir visgi geriau ne rankomis, nes taip nusitraukiama mažiau. su pientraukiu lengviau, nors pradžioj reikia įprasti, gali būti netgi skausminga.
o gal dar ne viskas prarasta, gal dar pavyks žindyti? dar yra tokie daiktai kaip antspeniai, gal verta pabandyti? sėkmės 4u.gif
Atsakyti
ačiu už patarimą. antspeniai jau išbandyti- netiko. taip ligoninėje abi kankinomės ir su papais ir su antspeniais ir išvažiavom netekus300gramų.
Atsakyti
QUOTE(memelietė @ 2011 01 18, 14:20)
ir visgi geriau ne rankomis, nes taip nusitraukiama mažiau. su pientraukiu lengviau, nors pradžioj reikia įprasti, gali būti netgi skausminga.

Netiesa smile.gif Ir rankomis nutraukiama tiek pat pienelio, kaip pientraukiu, dažnais atvejais netgi daugiau. Tiesiog reikia praktikuotis ir atrasti tinkamą traukimo techniką smile.gif

eliuke, o bandėte siūlyti krūtį, prieš tai trupučiuką nutraukus pienelio? Mums su dukryte šitas būdas pasiteisino, o kol jį atradau irgi be galo vargom abi.
Atsakyti
QUOTE(eliukė @ 2011 01 18, 19:42)
ačiu už patarimą. antspeniai jau išbandyti- netiko. taip ligoninėje abi kankinomės ir su papais ir su antspeniais ir išvažiavom netekus300gramų.

Jei tik nori- maitinsi 4u.gif
pasižiūrėk: "Papildoma maitinimo sistema" http://www.pradzia.o...inimo-priemones su ja ir prie krūties pratinama, ir mp gamyba stimuliuojama.
(reikėtų naudoti kitas maitinimo alternatyvas, ne buteliuką su čiulptuku)
Nusitraukinėti reikia max. kas 3-4val. po bent 15-20min., naktį- būtinail, taip užtikrinsi pienuko gamybą.
Skambink, konsultuokis su mama-mamai http://www.pradzia.org/node/427
Atsakyti