Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 39 namučiai

Kuo daugiau skaitote nemąstydami, tuo labiau įsitikinate, kad daug žinote, o kuo daugiau mąstote skaitydami, tuo aiškiau matote, kad žinote mažai [Volteras]

user posted image

Mūsų skaitytojų gimtadieniai

dolly' – sausio 17 d.
L'ora – sausio 23 d.
Papugele – sausio 31 d.

Aguonytė – vasario 9 d.
laTulipe – vasario 24 d.

Fatimaallaa – kovo 24 d.
amber123 - kovo 25 d.
Tibė - kovo 28 d.

neva1 – balandžio 2 d.
Rauzi – balandžio 15 d.
Medeina – balandžio 23 d.
aistuliaa – balandžio 28 d.

bucke – gegužės 8 d.
Vessta – gegužės 15 d.

LijaAntLedo – birželio 2 d.
Dorifore – birželio 3 d.
_Only_ – birželio 19 d.

Biancca – liepos 1 d.
Jovituteee – liepos 1 d.
Skiautelė – liepos 2 d.
casolin – liepos 23 d.
shiaudine – liepos 25 d.

miaubraske – rugpjūčio 11 d.
Gegytė – rugpjūčio 19 d.
Ingėnas – rugpjūčio 24 d.
sphinx – rugpjūčio 28 d.

Taškė. – rugsėjo 14 d.
Pukis_miau – rugsėjo 19 d.
ceburashka – rugsėjo 23 d.

linamog – spalio 2 d.
Mona187 – spalio 18 d.
*IsaDora* – spalio 26 d.
AgnĖ.** – spalio 31 d.

ewe1ina – lapkričio 13 d.
Love Raimonda – lapkričio 15 d.
Stiklo karoliukai – lapkričio 21 d.
Sielos Sparnai - lapkričio 29 d.

daite – gruodžio 24 d.
adžani – gruodžio 26 d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 05 lapkričio 2010 - 20:17
Registruojuosi naujuose namučiuose su vakar vakare baigta Panos Karnezis knyga "Gimtadienio šventė" Jau ruošiuosi į biblioteką,bet labai noriu palikti jums citatą:
"...Skaitė viską,kas pakliūdavo į rankas,nuo romanų iki istorinių knygų,nuo komiksų,iki geologijos draugijos žemėlapių aprašų,bei prietaisų naudojimo instrukcijų..."
Čia juk apie mus,ane? bigsmile.gif
O pati knyga-šiaip sau.Joje nesunku atpažinti Aristotelio Onassio gyvenimo faktus.Vertimas irgi poprastis.Daug sakinių su dvigubais neiginiais,kurie kažkodėl nevirsta teiginiais,tad prasmę tenka sugalvoti pačiai smile.gif Pasakojimas kažkoks sausas,neužtikrintas,neišjaustas-tarsi tikrą gyvenimą bandyta supaprastinti iki sausos statistinės analizės.Nežinau,ar galėčiau rekomenduoti.Perskaičiau,nes vakar per lietų nenorėjau eiti naujų knygų smile.gif
Atsakyti
Registras su:
1. H. Murakami "Prisukamo paukščio kronikos"
2. Suada "Sudeginta gyva" (nesiskaito, kažkaip jau net nenoriu į rankas imti unsure.gif )
3. E. Gilbert "Valgyk, melskis ir mylėk"
4. "Skafandras ir drugelis"

Vistiek daug tų knygų, bet bent vieną pribaigiau, naujų neimu skaityt, kol šių neįveiksiu doh.gif
---------------
Praeitos temos plepsės:
Dorifore 63
Ingėnas 58
Fatimaallaa 42
Papugele 40
aistuliaa 34
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 11 06, 10:55)
*Aš "Jūratę ir Kastytį" irgi ne taip seniai esu skaičiusi dirbdama, nelabai man patiko, nežinau net kodėl  g.gif  žymiai gražesnių vaikams yra pasakėlių  smile.gif
**Dėl Janošo kaip keista, skaičiau vaikystėj ir universitete tik "Panama labai graži", tai toks gražus kūrinys, o čia sakai durniai visokie ir pan  unsure.gif

* Būna, bet man vaikystę priminė, o iliustracijos vaiką sužavėjo biggrin.gif
**Nežinau kaip dėl kitų jo knygų, bet ir aš pati tokio nesitikėjau. Prieš pirkdama varčiau skaitinėjau, pasirodė įdomi, pamokanti, o kai pradėjom skaityti doh.gif ypač nemažai visokių tokių išsireiškimų pasakojime apie zuikį Valerjoną. Na bet ką aš žinau, knyga realistiška. Bet kažkaip aš dar norėčiau, kad mano vaikas augtų su gražių fantazijų ir pasakų pasauliu ax.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2010 11 06, 10:58)
Praeitos temos plepsės:
Dorifore  63
Ingėnas  58
Fatimaallaa 42
Papugele  40
aistuliaa  34

blink.gif siabas, niekad dar taip aukštai nebuvau pakilus.

Registruojuosi:
1. Katharina Hagena "Obulių sėklų skonis" (liko skaitymo vienam vakarui)
2. Elizabeth Gilbert "Valgyk, melskis, mylėk"
3. Agota Kristof "Storas sąsiuvinys" (žadu pradėti iš karto kai pabaigsiu knygą nr.1)
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Ačiū už naują temą. Ir registras joje su Kertesz Imre "Be likimo". Knyga labai patinka. Bet kažkokie man neskaitadieniai pastarąsias pora dienų. Tai dar labai nedaug perskaičiau...
Nuo "Jūratės ir Kastyčio" pirkimo visgi kol kas susilaikiau. Gražios iliustracijos, bet... manau, kad iki tobulybės dar galėjo šiek tiek labiau pasistengti. Man gražiausias tai knygos viršelis. Gal kada nors vėliau ja ir susigundysiu, bet kol kas pasakiau stop smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 06 lapkričio 2010 - 12:31
Sveikos naujoj temoj 4u.gif

Tebeskaitau vakar mineta knyga (neberasysiu kokia, nes matau, kad i ja ziurit kaip i raupsuotaja lotuliukas.gif ), o po jos pradesiu Andzelos pelenu tesini dali "Tataigis" smile.gif

Ingenai, kaip smagu, kad "Be likimo" patinka wub.gif Ir as tikiuos to pacio smile.gif

Fatimala, kaip nustebinai del tos Janoso knygos blink.gif kokie ten dar durniai ir pan. As turiu jo "Panama labai grazi", 1989m, tai tikrai reto mielumo knyga wub.gif
Gal cia tavo knygoj vertejas pasistenge unsure.gif
Papildyta:
O knygos "Jurate ir Kastytis" as nenoriu, man ne anicinis filmas nepatikdavo su ta pasaka, budavo saugadintas vakaras kai ji rodydavo biggrin.gif
Atsakyti
Registras naujoj temoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 11 06, 13:00)
Sveikos naujoj temoj 4u.gif

Tebeskaitau vakar mineta knyga (neberasysiu kokia, nes matau, kad i ja ziurit kaip i raupsuotaja lotuliukas.gif ), o po jos pradesiu Andzelos pelenu tesini dali "Tataigis" smile.gif

Ingenai, kaip smagu, kad "Be likimo" patinka wub.gif Ir as tikiuos to pacio smile.gif

Fatimala, kaip nustebinai del tos Janoso knygos blink.gif kokie ten dar durniai ir pan. As turiu jo "Panama labai grazi", 1989m, tai tikrai reto mielumo knyga wub.gif
Gal cia tavo knygoj vertejas pasistenge unsure.gif
Papildyta:
O knygos "Jurate ir Kastytis" as nenoriu, man ne anicinis filmas nepatikdavo su ta pasaka, budavo saugadintas vakaras kai ji rodydavo biggrin.gif

Tai parašyk kokią skaitai ir mažiau kreipk dėmesį, kas ką galvoja mirksiukas.gif
"Tataigis" visgi aš irgi nusipirkau Pegase blush2.gif Nes pamačiau, kad tokia puiki knyga tik 4 Lt su akcija tekainuoja bigsmile.gif thumbup.gif Nors "Andželos pelenai" skaitant pasirodė niūroka, bet vistik pripažįstu, kad kaip knyga ji tikrai liuks thumbup.gif Tikiuosi, kad "Tataigis" bus nors kiek šviesesnė, visgi Amerika lotuliukas.gif
Papugele, o tu "Andželos pelenai" ar skaitei?

Tau "Be likimo" tikrai patiks, tuo net neabejoju. Manau, ji tokia knyga, kurią drąsiai galėčiau rekomenduoti kiekvienam. Ir neperskaičiusi dar nesu tikra, ar ją pardavinėsiu. Nors pasakojimo stilius kitoks, ir pats pasakotojas kitokio amžiaus, bet, kadangi kalba eina apie koncentracijos stovyklas (pati iki jų dar nedaskaičiau), man vis iškyla ją skaitant mintyse Sruogos "Dievų miškas". Tik, bent kol kas, "Be likimo" skaitosi kur kas lengviau, nei Sruogos knyga. Tokia jau jos pasakojimo forma ir sukurta nuotaika. Jaučiasi paskojimo lengvumas, bent kol kas jokių dramų.

Manau, kad pasaka "Jūratė ir Kastytis" yra vertinga ir svarbi kiekvienam lietuviui, bet visgi norėčiau kuo geresnės jos interpretacijos ir pateikimo. Nors gal reiks pavartyti bei paskaitinėti tą knygą atidžiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 06 lapkričio 2010 - 13:10
Papūgėle, kokią knygą ten skaitai, nepamenu g.gif
Ingėnai, kaip suprast, knyga 4lt kainavo? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 06, 14:09)
Tai parašyk kokią skaitai ir mažiau kreipk dėmesį, kas ką galvoja mirksiukas.gif
"Tataigis" visgi aš irgi nusipirkau Pegase blush2.gif  Nes pamačiau, kad tokia puiki knyga tik 4 Lt su akcija tekainuoja bigsmile.gif  thumbup.gif  Nors "Andželos pelenai" skaitant pasirodė niūroka, bet vistik pripažįstu, kad kaip knyga ji  tikrai liuks thumbup.gif  Tikiuosi, kad "Tataigis" bus nors kiek šviesesnė, visgi Amerika lotuliukas.gif
Papugele, o tu "Andželos pelenai" ar skaitei?

Tau "Be likimo" tikrai patiks, tuo net neabejoju. Manau, ji tokia knyga, kurią drąsiai galėčiau rekomenduoti kiekvienam. Ir neperskaičiusi dar nesu tikra, ar ją pardavinėsiu. Nors pasakojimo stilius kitoks, ir pats pasakotojas kitokio amžiaus, bet, kadangi kalba eina apie koncentracijos stovyklas (pati iki jų dar nedaskaičiau), man vis iškyla ją skaitant mintyse Sruogos "Dievų miškas". Tik, bent kol kas, "Be likimo" skaitosi kur kas lengviau, nei Sruogos knyga. Tokia jau jos pasakojimo forma ir sukurta nuotaika. Jaučiasi paskojimo lengvumas, bent kol kas  jokių dramų.

Manau, kad pasaka "Jūratė ir Kastytis" yra vertinga ir svarbi kiekvienam lietuviui, bet visgi norėčiau kuo geresnės jos interpretacijos ir pateikimo. Nors gal reiks pavartyti bei paskaitinėti tą knygą atidžiau.

"Tataigis" tik 4 lt blink.gif Noriu tikrai ir as savo turet, dabar is bibliotekos turiu.

'Andzelos pelenus' skaiciau, liudnoka tikrai, ypac tas antras trecdalis, kai pradejo vienas po kito mirti vaikuciai verysad.gif Bet vistiek tas rasytojas ir liudniausius dalykus moka pateikti taip, kad liktu ir sviesiu akimirku, neatbaide tikrai nuo kitu dvieju knygu wub.gif

As suprantu "Jurates ir Kastycio" verte, nu bet nepatinka man ta istorija is esmes biggrin.gif -pikta ragana, rūstus perkūnas, 'kiekvinas zingsnis zeme su baisia kancia' cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Dorifore @ 2010 11 06, 14:17)
Papūgėle, kokią knygą ten skaitai, nepamenu  g.gif

Dzudita Maknot "Ledi Elizabetos meiles istorija" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 11 06, 13:23)
Dzudita Maknot "Ledi Elizabetos meiles istorija" 4u.gif

Žinai, jeigu būtų vasara, tai galvočiau, kad saulėj perkaitai biggrin.gif
Atsakyti
sveikos tokioj grazioj naujoj temoj (faina foto biggrin.gif ),

as vis sukdavau ratus knygynuose apie ta Tataigis, bet kadangi Andzelos pelenu nesu skaicius... doh.gif (filmas tai labai geras)
4 Lt dabar?? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 06 lapkričio 2010 - 13:26