Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(BevardeX @ 2010 11 16, 10:13)
Tikri. Kažkur rusiškam forume mačiau su aprašymais šitokią gamybą, naudojami buvo gyvi lapeliai smile.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif Gaila, kad dabra ruduo ir visi medziai be lapu. Teks kokia viena gele graziais lapais sau pasidovanoti lotuliukas.gif
Atsakyti
Tiesa, dar keli klausimeliai kaip naujokei iskilo. Planuoju daryti sokoladines rozes (50 g sokolado+1 a.s. medaus). Gal patarsit, koki medu geriau naudoti: skysta ar jau toki sutirstejusi ir kieta?
Ir dar noriu pasitikslinti gamybos procesa: ant garu voneles istirpinti sokolada ir ideti sauksta medaus. Bet ka daryt su sia skysta mase? Tiesiog su indeliu deti i salyduva parai, bet ar ji paskui bus kaip plastelinas?
Na mistika man kol kas tie papuosimai .... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kaledukas @ 2010 11 17, 10:16)
Tiesa, dar keli klausimeliai kaip naujokei iskilo. Planuoju daryti sokoladines rozes (50 g sokolado+1 a.s. medaus). Gal patarsit, koki medu geriau naudoti: skysta ar jau toki sutirstejusi ir kieta?
Ir dar noriu pasitikslinti gamybos procesa: ant garu voneles istirpinti sokolada ir ideti sauksta medaus. Bet ka daryt su sia skysta mase? Tiesiog su indeliu deti i salyduva parai, bet ar ji paskui bus kaip plastelinas?
Na mistika man kol kas tie papuosimai ....  blush2.gif

as ne profesionale, bet jau dariau tai atsakysiu ax.gif
bet kokiu atveju medus lygiai taip pat tirpsta kaip ir sokoladas mirksiukas.gif as naudojau isvis uzsilikusi nuo pernai.
o mase tiesiog akyse stingsta, bent jau as is pradziu ja maisau, kad prie indo sieneliu nepriliptu, kai sustingsta pakankamaiir atausta i rankas paemu ir dar paminkau
Atsakyti
QUOTE(julioske @ 2010 11 16, 20:33)
labai pomidorais nemetykit ax.gif


nuotrauka bais nekokybiška bet tortukas fainas wub.gif bigsmile.gif

QUOTE(Migle79 @ 2010 11 16, 23:30)


jau buvau šitus pas tave albume apžiūrėjus wub.gif sumuštiniai ir man nevalgomi atrodo blush2.gif bet kiti du tai ... ai nu kaip visada irnesakyk.gif tobula wub.gif kiek laiko užtrunki prie vieno torto???


klausimėlis dėl sviestinio morenginio kremo... jis greitai stingsta?? nes sugalvojau dekorą prie kurio kaip įsivaizduoju praleisiu bent valandą tai tikrai.. tai galvoju ar man per kelis kartus daryt jį, ar iškart visą???? ir kaip suprantu sviestiniu kremu prieš tai nereik aptept torto g.gif (juodas miškas pas mane)
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 11 17, 11:18)
nuotrauka bais nekokybiška bet tortukas fainas  wub.gif  bigsmile.gif


tai is telefono ir dar vakare kokybes neisgausi ax.gif mano fotika 'negeri dedes pasisavino' rolleyes.gif
aciu
Atsakyti
QUOTE(julioske @ 2010 11 17, 10:36)
as ne profesionale, bet jau dariau tai atsakysiu ax.gif
bet kokiu atveju medus lygiai taip pat tirpsta kaip ir sokoladas mirksiukas.gif as naudojau isvis uzsilikusi nuo pernai.
o mase tiesiog akyse stingsta, bent jau as is pradziu ja maisau, kad prie indo sieneliu nepriliptu, kai sustingsta pakankamaiir atausta i rankas paemu ir dar paminkau

Aaaa, tai viska istirpinus, nuimti nuo ugnies ir toliau maisyti, o, kai prades stingti, paminkyti ir paskui jau i saldytuva parai. Ar teisingai supratau?
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2010 11 16, 18:39)
padariau usiukus ir kaspinely uždejau....... ax.gif dabar viskas ok......


gal pamatyti galima bigsmile.gif

QUOTE(julioske @ 2010 11 16, 21:33)
sveikos 4u.gif

noriu ideti savo 4 tortuka, dariau tevu perlinem metinem. labai pomidorais nemetykit ax.gif


vidus pagal mano recepta dengta mmg, papuosimai cukraus ir sokolado masiu


labai šauniai pasidarbavai thumbup.gif tik gal bumbuliukus reikėjo daryti mažesnius ir grakštesnius mirksiukas.gif

QUOTE(Migle79 @ 2010 11 17, 00:30)


monikute, kažkada klausei dėl apšvietimo fotografuojant. Aš visuomet fotografuoju virtuvėje šalia lango, prieš tai pakeliu žaliuzes. Tortą dedu ant stalo, iš vienos torto puses lieka langas, iš kitos - specialus atšvaitas.

Parodysiu dar vieną savųjų mirksiukas.gif Noras buvo pavaizduoti šeimą iš trijų drambliukų, padengime nenaudoti mases. Tai sugalvojau tokį siužetą.




Drambliukų sala labai graži wub.gif kaip tas miniatiūrines kriauklytes padarei?

Matai kaip čia su tais apšvietimais mastau.gif
o kaip atrodo tas atšvaitas blush2.gif ? Namų sąlygomis įmanoma kažką panašaus išgauti?

QUOTE(kaledukas @ 2010 11 17, 09:16)
Aciu uz atsakyma  4u.gif Gaila, kad dabra ruduo ir visi medziai be lapu. Teks kokia viena gele graziais lapais sau pasidovanoti  lotuliukas.gif


tam reikalui labai tinka kambarinis fikusas:

user posted image


QUOTE(kaledukas @ 2010 11 17, 10:16)
Tiesa, dar keli klausimeliai kaip naujokei iskilo. Planuoju daryti sokoladines rozes (50 g sokolado+1 a.s. medaus). Gal patarsit, koki medu geriau naudoti: skysta ar jau toki sutirstejusi ir kieta?
Ir dar noriu pasitikslinti gamybos procesa: ant garu voneles istirpinti sokolada ir ideti sauksta medaus. Bet ka daryt su sia skysta mase? Tiesiog su indeliu deti i salyduva parai, bet ar ji paskui bus kaip plastelinas?
Na mistika man kol kas tie papuosimai ....  blush2.gif


Čia yra viskas pažingsniui padaryta mirksiukas.gif nesuprantu kas dar neaišku gali būti po tokių pamokėlių blush2.gif

rožių gamyba

Ar jūs ne apie šitų rožių gamybą klausiate rolleyes.gif ?

QUOTE(julioske @ 2010 11 17, 11:26)
tai is telefono ir dar vakare kokybes neisgausi ax.gif mano fotika 'negeri dedes pasisavino' rolleyes.gif
aciu


užjaučiu 4u.gif
Atsakyti
Noriu aplieti torto virsu skystu sokoladu, sakykit ar ji reikia kuo nors skiesti nes vienas jis per tirstas, ir kaip graziai islyginti virsu?
dengsiu meduti, tai virsu planuoju irgi plonai aptept grietine, o kai pastings ant virsaus sokolada uzpilt ar kaip kitaip daryt reiktu?
aciu atsakiusioms
Atsakyti
QUOTE(kaledukas @ 2010 11 17, 11:41)
Aaaa, tai viska istirpinus, nuimti nuo ugnies ir toliau maisyti, o, kai prades stingti, paminkyti ir paskui jau i saldytuva parai. Ar teisingai supratau?

iskart gaminti gali, paros laikyt nereikia
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 11 17, 11:51)
Noriu aplieti torto virsu skystu sokoladu, sakykit ar ji reikia kuo nors skiesti nes vienas jis per tirstas, ir kaip graziai islyginti virsu?
dengsiu meduti, tai virsu planuoju irgi plonai aptept grietine, o kai pastings ant virsaus sokolada uzpilt ar kaip kitaip daryt reiktu?
aciu atsakiusioms


skiesti reiktų su grietinėle smile.gif
Aptepti (bent jau viršaus) tai manau tikrai nebereikia, nes šokoladas pats išlygina paviršių subėgdamas ten kur jam reikia ir pasidarydamas lygus kaip stiklas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(julioske @ 2010 11 17, 11:53)
iskart gaminti gali, paros laikyt nereikia


pagal kažkada seniai seniai pateiktą Asseni receptą reikia smile.gif Aišku galima ir nelaikyti smile.gif čia kaip kam patogiau ir kas kaip pripratęs rolleyes.gif netgi su dengimo masėm visokių nuomonių buvo - vienos brandina, kitos iškart dengia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 11 17, 12:51)
Noriu aplieti torto virsu skystu sokoladu, sakykit ar ji reikia kuo nors skiesti nes vienas jis per tirstas, ir kaip graziai islyginti virsu?
dengsiu meduti, tai virsu planuoju irgi plonai aptept grietine, o kai pastings ant virsaus sokolada uzpilt ar kaip kitaip daryt reiktu?
aciu atsakiusioms



O gal zinot kokiu santykiu skiesti sokolada su grietinele?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 11 17, 12:05)
O gal zinot kokiu santykiu skiesti sokolada su grietinele?


nebepamenu doh.gif gal 150 ml grietinėlės ir 200 g šokolado g.gif gal kas iš profesionalių žinos blush2.gif
Atsakyti