Sveikos, perskaičiau galybę jūsų temų ir patarimų, kaip puošti tortus, ir vat vieną dieną tiesiog susiėmiau, ir paskyriau įvairiausių glaistų bandymui (čia taip ruošiuosi sūnaus gimtadieniui, kuris bus po mėnesio

). Gal galėtumėt, prašau, pagelbėt, ką dariau ne taip? Žodžiu, man tokie klausimai kilo:
1. Cukraus masė (pastilažas) - dariau pagal receptą, kur 500g . cukraus pudros, 1 kiausinio baltimas,2 did. saukstai gero aliejaus, 1 did. saukstas zelatinos. Pudros man gavosi dėti DAUG daugiau. Nes kažkaip ta pudra tirpo, tirpo tarp rankų ir niekaip nenorėjo kočiotis. Ir kai galų gale išsikočiojau, iš tiesų valgant jautėsi ne kažkokia vientisa masė, o tiesiog cukraus masė. Ar taip ir turi būti?
2. Aicingas - jį dengiau ant jau sviestiniu pagrindu dengto torto. Bandžiau dengti tiesiog šaukštu (paskui jau teptuku), bet labai negražiai viskas ėjosi, masės maišėsi, žodžiu, kažkas ne taip. Gal aicingas dengiasi būtent konditerinio maišelio ar švirkšto pagalba? Gal čia buvo mano klaida?
3. Dar dariau "blizgų šokoladą keksų ir tortų paviršiams". Čia turiu klausimą: kokiu būdu jis yra padengiamas ant torto? Aš palaukiau, kol padažas visiškai atvės, ir tuomet apipyliau juo tortą, tačiau jis visas tiesiog nubėgo

. Tuomet palaikiau kurį laiką padažą šaldytuve, kad pradėtų stingti. Šį kartą apipylus kaip ir geresnis vaizdas gavosi, gal būtent taip ir reikia daryti?
Ir paskutinis klausimas būtų: gal galėtumėt pasakyti, kaip vadinasi puošimo būdas, kuomet tortas (paskutinį kartą vieno berniuko gimtadienyje valgėm taip dengtą Žaibo McQuino mašiną) yra padengtas tarsi želė (tokiu plonu spalvotu blizgiu sluoksniu), bet lyg ir ne želė ten nėra? Atsiprašau, turbūt šitą puošimo būdą praleidau, nors, atrodo, tikrai daug perskaičiau.
Ir prašau, nesijuokit iš mano klausimų - aš tik pradedu susipažint su visom puošimo technologijom