Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(akvilyte @ 2010 11 18, 12:53)
manęs ten užusieny niekas nebestebina  lotuliukas.gif  jei ten tortas 5cm storio biskvitai pertepti uogiene, tai apie ką ten galima kalbėt  doh.gif

Va va.. Ale aš po truputį draugų rate jau keičiu nuomonę apie tortus smile.gif
Atsakyti
Atsiprasau, kad ne sioj temoj, bet gal cia gausiu atsakyma:
Merginos SOS, antra kart darau medaus torta ir si syki padariau nesamone.
Idejau ne 5 stiklines miltu pagal Cipsciuka, o sugalvojau deti po 200g, pagal miltu skale. Tesla akmenine. Tada issilydziau dar 1 kiausa ir sviesto. Bet adbar adr tesla kietoka ir kai kocioji traukiasi kaip gumine - ka daryti? MESTI LAUK?
Atsakyti
QUOTE(Lotusas @ 2010 11 18, 08:10)
Sveikos, perskaičiau galybę jūsų temų ir patarimų, kaip puošti tortus, ir vat vieną dieną tiesiog susiėmiau, ir paskyriau įvairiausių glaistų bandymui (čia taip ruošiuosi sūnaus gimtadieniui, kuris bus po mėnesio ). Gal galėtumėt, prašau, pagelbėt, ką dariau ne taip? Žodžiu, man tokie klausimai kilo:
1. Cukraus masė (pastilažas) - dariau pagal receptą, kur 500g . cukraus pudros, 1 kiausinio baltimas,2 did. saukstai gero aliejaus, 1 did. saukstas zelatinos. Pudros man gavosi dėti DAUG daugiau. Nes kažkaip ta pudra tirpo, tirpo tarp rankų ir niekaip nenorėjo kočiotis. Ir kai galų gale išsikočiojau, iš tiesų valgant jautėsi ne kažkokia vientisa masė, o tiesiog cukraus masė. Ar taip ir turi būti?
2. Aicingas - jį dengiau ant jau sviestiniu pagrindu dengto torto. Bandžiau dengti tiesiog šaukštu (paskui jau teptuku), bet labai negražiai viskas ėjosi, masės maišėsi, žodžiu, kažkas ne taip. Gal aicingas dengiasi būtent konditerinio maišelio ar švirkšto pagalba? Gal čia buvo mano klaida?
3. Dar dariau "blizgų šokoladą keksų ir tortų paviršiams". Čia turiu klausimą: kokiu būdu jis yra padengiamas ant torto? Aš palaukiau, kol padažas visiškai atvės, ir tuomet apipyliau juo tortą, tačiau jis visas tiesiog nubėgo . Tuomet palaikiau kurį laiką padažą šaldytuve, kad pradėtų stingti. Šį kartą apipylus kaip ir geresnis vaizdas gavosi, gal būtent taip ir reikia daryti?

Ir paskutinis klausimas būtų: gal galėtumėt pasakyti, kaip vadinasi puošimo būdas, kuomet tortas (paskutinį kartą vieno berniuko gimtadienyje valgėm taip dengtą Žaibo McQuino mašiną) yra padengtas tarsi želė (tokiu plonu spalvotu blizgiu sluoksniu), bet lyg ir ne želė ten nėra? Atsiprašau, turbūt šitą puošimo būdą praleidau, nors, atrodo, tikrai daug perskaičiau.

Ir prašau, nesijuokit iš mano klausimų - aš tik pradedu susipažint su visom puošimo technologijom


Žiūriu nieks tau neatsako biggrin.gif

1. Man niekaip nedaeina iš kur pastilažo recepte baltymas ??? g.gif aaaj čia turbūt darei pagal Cipciuko laaaaaabai seniai įdėtą vieną iš pirmųjų dengimo masės receptų, gaila aš jo nedarius, bet klaidas matyčiau tokias... želatinos tirpalą reik pilt į pudrą atvėsusį - tuomet mažiau paima masė pudros... kitas dalykas - Cipciukas visada naudoją stipriąją želatiną - tai reiškia jei mes dedam paprastą želatiną tai reik kokiu trečdaliu padidint želatinos kiekį. O gal per daug vandens įpylei brinkindama želatiną g.gif Atvirai pasakius - mažai kas dengia ta mase tortus topsecret.gif dažniausiai naudojamos mūsų mergaičių yra dengiamasis pastilažas ir MMG mirksiukas.gif
2. Aisingą irgi labai keistu būdu sugalvojai dėti doh.gif dar neteko matyti, kad jį kas tiesiog taip šaukštu ar teptuku ant torto paskleistų lotuliukas.gif doh.gif Taip - geriausia yra dzibuoti per kond.maišelį. Tačiau asmeniškai man nepatinka aisngu dzibuoti, nes jis sukietėja smarkiai - naudoju aisingą tik dekoravimui... grandinėlei aplink tortą, gėlyčių viduriukams, ornamentams išpiešt ir t.t. nors eglejk žinau dzibuoja visą tortą aisingu - tai gal jos paklausk kaip ten ji daro...
3. Dėl šios glazūros gal atsiras dariusių mergaičių ir gal konkrečiau ką pasakys. Bet faktas kad kažkas negerai su glazūros konsistencija g.gif Šokoladinis glajus pilasi ant torto dar vos-vos-vos šiltas, bet tik vos-vos, kad sviestinis kremas nepradėtų tirpti. Glazūra išlyginama peiliu brūkštelint keliais štrichais per paviršių - - negalima daug kartų braukyt ir braukyt, nes taip prarandamas blizgesys. Pabandyk daryt glazūrą tokiom proporcijom: 250 g šokolado, 75 g sviesto, 75 ml grietinėlės (vidutiniam tortukui - imk pusę šio kiekio mirksiukas.gif ) viską sudėk į dubenėlį ir įstatyk į kitą dubenį su karštu vandeniu - maišyk, kol viskas susijungs iki vientisos glazūros.
4. Spėju, kad ten buvo dekorgelis - jo būna pirkt jau gatavo tik gaila, kad dideliais kiekiais doh.gif galima pasidaryt ir namų sąlygomis, bet aš nebandžiau, dekorgelio receptą čia gali pažiūrėt.

*****

akvilyte, dievuliau koks grožis wub.gif tavo barbė ne barbė lotuliukas.gif fantastiškai beprotiškai nuostabi wub.gif ir svarbiausia, kad tokia naujamadiška, dar niekur nematyta bigsmile.gif blink.gif bigsmile.gif

Elentari, tortukas super atrodo thumbup.gif taip ir prašosi suvalgomas tongue.gif Labai dailučiai drugeliai wub.gif Šaunuolė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 18 lapkričio 2010 - 16:49
sveikos, prisiruosiau pasigaminti rozytes is sokolado, ir tiesa sakant turbut nesigavo. mase isemus is saldytuvo kiieta, susipjausciau, rutuliukus pasidariau, griet suminkstejo, bet kai iskociojau per plevele, sutizo beveik, trukineti pradejo, nes nezmoniskai minksta mas epasidare,d ejau 100 gr juodo sokolado ir saksta medaus. i gniuzula kaip ir pasidare mase, bet net nemoku pasakyti kokia ji, kai istirpsta, nu tokia trupanti, neelastnga g.gif
Atsakyti
merginos radau siandien ir zvengiau susiriesdama, manau i tema:)
http://cakewrecks.bl...key-terror.html
Atsakyti
QUOTE(julioske @ 2010 11 18, 20:24)
merginos radau siandien ir zvengiau susiriesdama, manau i tema:)
http://cakewrecks.bl...key-terror.html


o is ko ir kurio juoketes? g.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2010 11 18, 16:41)
Žiūriu nieks tau neatsako biggrin.gif

1. Man niekaip nedaeina iš kur pastilažo recepte baltymas ??? g.gif aaaj čia turbūt  darei pagal Cipciuko laaaaaabai seniai įdėtą vieną iš pirmųjų dengimo masės receptų, gaila aš jo nedarius, bet klaidas matyčiau tokias... želatinos tirpalą reik pilt į pudrą atvėsusį - tuomet mažiau paima masė pudros... kitas dalykas - Cipciukas visada naudoją stipriąją želatiną - tai reiškia jei mes dedam paprastą želatiną tai reik kokiu trečdaliu padidint želatinos kiekį. O gal per daug vandens įpylei brinkindama želatiną  g.gif Atvirai pasakius - mažai kas dengia ta mase tortus topsecret.gif dažniausiai naudojamos mūsų mergaičių yra dengiamasis pastilažas ir MMG  mirksiukas.gif



as kartais dengiu ta mase su kiausinio baltymu smile.gif Man ji gaunasi labai miela, elastinga. Pudros paprastai visos nesudedu smile.gif Skonis nelabai skiriasi nuo dengimo masiu. Tikriausiai reikia truputelio praktikos: neaisku ar pudra gera, gal klauseja neragavusi kitu masiu ir nelabai zino ju skoni smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 18 lapkričio 2010 - 19:29
QUOTE(laurechka @ 2010 11 18, 16:36)
Papasakosiu aš jum apie airių tortų puošimo privatumus biggrin.gif Rodė vakar kaip tortą dengt mase doh.gif  Sakė niekuom torto aptept nereik ax.gif  Aš tada klausimų pavariau, kad jei tortas drėgnas, iš daug sluoksnių ir t.t. sako - nebūtina.... na, gal tos airiškos maės kitokios yra ir jos nedrėgsta, nu bet tortą išlygint tai reik.... Tada kelios panos paklausė- kodėl tada laidose Cake Boss ar Ace of Cake visada prieš masę deda Buttercream??? Tai mūsų bobutė pasakė- o jei kambary šilta, kas liks iš torto?????? doh.gif  Nu šilta, bet gi ne + 40kambary..... Žodžiu.... Lietuvaitės pamokyt turėtų airius naniet....
Tada antras bajeris kampleriais... Pgl tortų puošimo taisykles, apkamleriuotas torto kraštas (viršuje), numuša torto kainą gerokai... blink.gif  patylėjau... Nes nežinau taisyklių... smile.gif

gal krimperiuotas g.gif crimper angliškai tas įrankis vadinas.
coupler - yra tas plastmasinis adaptorius, kuris dedasi į maišelio vidų, o iš išorės ant jo dedasi antgaliukas ir tada jis užsukamas kaplerio žiedu.

bet ta pastaba tikrai verta dėmesio.. įdomu kodėl muša kainą g.gif gal kad aišku, jog gali būti slepiami vientisos masės defektai biggrin.gif

QUOTE(akvilyte @ 2010 11 18, 16:53)
manęs ten užusieny niekas nebestebina  lotuliukas.gif  jei ten tortas 5cm storio biskvitai pertepti uogiene, tai apie ką ten galima kalbėt  doh.gif

nu bet LT tokio negausi.. nė su žiburiu new_russian.gif

graži Tavo damočka.. labai graži wub.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 11 18, 17:41)
gal krimperiuotas  g.gif  crimper angliškai tas įrankis vadinas.

Ok ok, nesinaudoju aš juo, tai ir užkrito teisingas pavadinimas wink.gif
Rodė mum vakar torto dengimą ant netikro torto (dummies)... Sako va, parodysiu kaip padaryt, jei masė pertrumpa šone... Pradėjo taip gan stipriai zulint tą vietą su lyginimo mentelėm. Aš pagalvojau, kad jokio minkšto torto taip negalėčiau pazulint.... nes viskas vidun sulystų....
Atsakyti
Merginos gal kas turit kokiu pvz kaip daryti kalėdine gėlę?
Pas mus gruodžio pradžioj bus kepinių konkursas, skirtas ateinančioms šventėm, tad galvoju ką čia padarius 4u.gif
Atsakyti
Rimami, Kice - ačiū labai už atsakymus, jau tikrai galvojau, kad niekas neatsakys smile.gif

Rimami, o tas MMG tai Marshmallow masė? Ar dar kažkas kito? Dėl pastilažo, o kokį receptą jūs naudojat, gal šitą: 1 sriubinis šaukštas želatinos, 3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ), 60 ml. vandens, 120 g. krakmolo, 500 g. pudros,5 sriubiniai šaukštai aliejaus?

Rimami, žinok, aicingas pas mane visiškai nesukietėjo smile.gif. Buvo minkštutis, lengvutis ir purus - kaip sniegelis smile.gif. Ryškiai ne taip dariau smile.gif.
Ir tiesa yra tai, kad nelabai ir žinau, koks tas tikras skonis turi būti. Bet sesuo atėjusi pas mane paragauti tų bandymų sakė, kad bent jau pastilažas kitur būna kitoks smile.gif. Na, nieko - dar turiu laiko pasipraktikuoti:)
Dar kartą ačiū!
Atsakyti
Rimami pasakė tą šokolado dengimo masės tikslų receptą 4u.gif o aš buvau pamiršus, kad dar ir sviesto ten dedasi doh.gif
Atsakyti