QUOTE(Lotusas @ 2010 11 18, 08:10)
Sveikos, perskaičiau galybę jūsų temų ir patarimų, kaip puošti tortus, ir vat vieną dieną tiesiog susiėmiau, ir paskyriau įvairiausių glaistų bandymui (čia taip ruošiuosi sūnaus gimtadieniui, kuris bus po mėnesio ). Gal galėtumėt, prašau, pagelbėt, ką dariau ne taip? Žodžiu, man tokie klausimai kilo:
1. Cukraus masė (pastilažas) - dariau pagal receptą, kur 500g . cukraus pudros, 1 kiausinio baltimas,2 did. saukstai gero aliejaus, 1 did. saukstas zelatinos. Pudros man gavosi dėti DAUG daugiau. Nes kažkaip ta pudra tirpo, tirpo tarp rankų ir niekaip nenorėjo kočiotis. Ir kai galų gale išsikočiojau, iš tiesų valgant jautėsi ne kažkokia vientisa masė, o tiesiog cukraus masė. Ar taip ir turi būti?
2. Aicingas - jį dengiau ant jau sviestiniu pagrindu dengto torto. Bandžiau dengti tiesiog šaukštu (paskui jau teptuku), bet labai negražiai viskas ėjosi, masės maišėsi, žodžiu, kažkas ne taip. Gal aicingas dengiasi būtent konditerinio maišelio ar švirkšto pagalba? Gal čia buvo mano klaida?
3. Dar dariau "blizgų šokoladą keksų ir tortų paviršiams". Čia turiu klausimą: kokiu būdu jis yra padengiamas ant torto? Aš palaukiau, kol padažas visiškai atvės, ir tuomet apipyliau juo tortą, tačiau jis visas tiesiog nubėgo . Tuomet palaikiau kurį laiką padažą šaldytuve, kad pradėtų stingti. Šį kartą apipylus kaip ir geresnis vaizdas gavosi, gal būtent taip ir reikia daryti?
Ir paskutinis klausimas būtų: gal galėtumėt pasakyti, kaip vadinasi puošimo būdas, kuomet tortas (paskutinį kartą vieno berniuko gimtadienyje valgėm taip dengtą Žaibo McQuino mašiną) yra padengtas tarsi želė (tokiu plonu spalvotu blizgiu sluoksniu), bet lyg ir ne želė ten nėra? Atsiprašau, turbūt šitą puošimo būdą praleidau, nors, atrodo, tikrai daug perskaičiau.
Ir prašau, nesijuokit iš mano klausimų - aš tik pradedu susipažint su visom puošimo technologijom
Žiūriu nieks tau neatsako
1. Man niekaip nedaeina iš kur pastilažo recepte baltymas ???

aaaj čia turbūt darei pagal Cipciuko laaaaaabai seniai įdėtą vieną iš pirmųjų dengimo masės receptų, gaila aš jo nedarius, bet klaidas matyčiau tokias... želatinos tirpalą reik pilt į pudrą atvėsusį - tuomet mažiau paima masė pudros... kitas dalykas - Cipciukas visada naudoją stipriąją želatiną - tai reiškia jei mes dedam paprastą želatiną tai reik kokiu trečdaliu padidint želatinos kiekį. O gal per daug vandens įpylei brinkindama želatiną

Atvirai pasakius -
mažai kas dengia ta mase tortus 
dažniausiai naudojamos mūsų mergaičių yra dengiamasis pastilažas ir MMG
2. Aisingą irgi labai keistu būdu sugalvojai dėti

dar neteko matyti, kad jį kas tiesiog taip šaukštu ar teptuku ant torto paskleistų

Taip - geriausia yra dzibuoti per kond.maišelį. Tačiau asmeniškai man nepatinka aisngu dzibuoti, nes jis sukietėja smarkiai - naudoju aisingą tik dekoravimui... grandinėlei aplink tortą, gėlyčių viduriukams, ornamentams išpiešt ir t.t. nors eglejk žinau dzibuoja visą tortą aisingu - tai gal jos paklausk kaip ten ji daro...
3. Dėl šios glazūros gal atsiras dariusių mergaičių ir gal konkrečiau ką pasakys. Bet faktas kad kažkas negerai su glazūros konsistencija

Šokoladinis glajus pilasi ant torto dar vos-vos-vos šiltas, bet tik vos-vos, kad sviestinis kremas nepradėtų tirpti. Glazūra išlyginama peiliu brūkštelint keliais štrichais per paviršių - - negalima daug kartų braukyt ir braukyt, nes taip prarandamas blizgesys. Pabandyk daryt glazūrą tokiom proporcijom: 250 g šokolado, 75 g sviesto, 75 ml grietinėlės (vidutiniam tortukui - imk pusę šio kiekio

) viską sudėk į dubenėlį ir įstatyk į kitą dubenį su karštu vandeniu - maišyk, kol viskas susijungs iki vientisos glazūros.
4. Spėju, kad ten buvo dekorgelis - jo būna pirkt jau gatavo tik gaila, kad dideliais kiekiais

galima pasidaryt ir namų sąlygomis, bet aš nebandžiau, dekorgelio receptą
čia gali pažiūrėt.
*****
akvilyte, dievuliau koks grožis

tavo barbė ne barbė

fantastiškai beprotiškai nuostabi

ir svarbiausia, kad tokia naujamadiška, dar niekur nematyta
Elentari, tortukas super atrodo

taip ir prašosi suvalgomas

Labai dailučiai drugeliai

Šaunuolė