Įkraunama...
Įkraunama...

Gidų arba kelionių vadovų kursai

Laba 4u.gif Norėčiau gauti įvairios informacijos apie gidų kursus.Labiausiai mane domina ar ši "profesija" Lietuvoje perspektyvi? g.gif Kažkaip nesinori leisti pinigus vėjais.Kas iš to, jei baigimo pažymėjimas gulės stalčiuje verysad.gif Žinau tik tiek,kad šie kursai gana brangus (apie 800lt).Taigi laukiu jūsų atsiliepimų,kaip jau ir minėjau, pravers bet kokia informacija aciuks.gif
Atsakyti
I turizmo informacini pasiskambink, jie turetu zinoti. Arba i kokia gidu draugija, jei Kaune - Musu Odiseja.
Man atrodo visai fainas darbas, jei balsa gera turi (jei gali ilgai sneketi nors ir blogam ore). Noresi ekskursiju tureti stok i draugijas, visose agenturose telefona palikinek, nueik pasneketi.
Atsakyti
Siaip galiu pasakyti, kad gidu tai yra trukumas Lietuvoje, nes pvz. dirbu firmoje susijusioje su turizmu, tai dazniausia problema su kuria susiduriama ir yra gidu paieska. Didesni kelioniu organizatoriai turi savo gidus ir ju "neskolina" biggrin.gif nors is kitos puses norint tapti gidu, baisiai daug informacijos reikia i galva sukisti... visa istorija, kultura, paprociai, tradicijos ir t.t.
Atsakyti
kažkaip visada norėjau būt gidė,bet nesiryžtu. ax.gif Ne itin pasižymiu prakalba blush2.gif Norin tapt labai geru gidu,reik baigt aukštajį (tos srities).Kaip tik šiais metais žadu stot į magistrantūrą,jaučiu bandysiu į šią sritį,gal į paslaugų vadybą?Nežinau,galva pilna visokiausių minčių,abejonių ir pan.Nelabai pasitikiu savo jėgomis verysad.gif
Atsakyti
aš esu baigus gidų kursus, nors dirbti dar nepradėjau - kol kas nėra laiko rimtai pasiruošti. bet darbas turėtų smagus, girdėjau, kad paklausa irgi didelė - priklauso, aišku, nuo kalbos, kuria ketini gidauti, nes šiaip ar taip didžiausia paklausa yra užsienio kalbomis. pakanka apsidairyti, kiek turistų net šaltu sezonu vaikštinėja po vilniaus senamiestį...

pagal statistikądaugiausiai turistų yra iš lenkijos, paskui - iš vokietijos, iš skandinavijos šalių, toliau nepamenu. jei moki retą kalbą - irgi super, nes nors kokių nors turistų iš kinijos nėra kol kas tiek daug, bet ir kinų kalbą mokančių gidų - vienetai.

kad būtum geru gidu, manau, reikia iš dalies asmeninių sugebėjimų - komunikabilumo ir pan. (bet tokius dalykus norint galima ištobulinti) ir stropumo didelio, nes reikia daug skaityti, domėtis, taip pat kalbą tobulinti.

šiaip galiu pasakyti, kad gidų kursai labai smagu ta prasme, kad pats pradedi geriau pažinti savo šalį ir miestą, ir įdomiau daros čia gyvent, kai žinai, kokių įdomybių aplink pilna. dar, mano asmeniškai nekokia orientacija yra, bet besimokydama kursuose pradėjau geriau orientuotis mieste, nes labai daug žiopsojau į visokius žemėlapius ir ėmiau vaikščiot su tais žemėlapiais galvoj... tai toks juokingas pliusas.


o kelionių vadovai - tai atskiri kursai, aišku, tokį darbą norint dirbt reikia pasiryžt praleist daug laiko atskirai nuo šeimos. ir sugebėt ištvert tas nuolatines keliones ne itin konfortabiliom sąlygom.
Papildyta:
beje, visi gidų kursai paprastai organizuojami nuo rudens, kai neturistinis sezonas, tad susigriebt reikia artėjant rudeniui.
Atsakyti
Na, tai dar neatsirado, kas būtų baigęs tuos kursus ir papasakotų tolesnę savo karjerą? labai jau mane jie sudomino ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
čia viena mano gidų kursų "kursiokė" vedė lietuvių vaikučiams ekskursiją po senamiestį vilniaus, sakė, gavo apie šimtą lt į rankas už tokią ekskursiją. o čia juk lietuviškai buvo, ne itališkai kaip nors. žodžiu, atrodo visai neblogai, manau.
Atsakyti
ar galima pragyventi iš gido algos?
Atsakyti
nu čia kaip ir su vertėjavimu pagal autorines: daug užsakymų, uždirbi daug, mažai užsakymų - uždirbi mažai. tai kadangi iš vertėjavimo galima, tai ir iš gido manau be problemų. aišku, reikia turėt omeny, kad čia sezoninis darbas - bet dabar turistinis sezonas žiauriai išsiplėtęs: pirmieji turistai pasirodo jau balandį, o paskutiniųjų dar galima ir spalį rasti, o gal ir vėliau. na, būti vien lasivai samdomu gidu, gali ir neužtekt, nes neaišku, ką žiemą veikt. bet vertėjavimas plius gidavimas, manau, šaunu.
Atsakyti
Man kažkaip svarbus pastovumas...Su gido profesija to nebūtų g.gif
Papildyta:
O beje, kur Tu baigei gidų kursus,kiek laiko mokinaisi, kiek mokėjai ir pan... ax.gif
Atsakyti
aš baigiau Kivedoj, http://www.kiveda.lt/ku.gid.php, čia vilniuj.
kaina 750 lt. truko pusę metų: nuo spalio pabaigos iki balandžio pabaigos.

nors turiu atvirai pasakyt, kad jei yra galimybė rinktis, į kivedą geriau neiti. ten viskas buvo tvarkoje, bet ne taip gerai kaip tikėjomės, buvo visokių minusiukų. girdėjau, kad tikrai gerai yra Lietuvos turizmo asociacijos kursuose, dar vilniuje ruošia TIC'as
http://www.turinfo.l...slai_gidams.php

šiaip visi gidų kursai visuose miestuose čia: http://www.tourism.l...ijos/kursai.htm

mūsų kursuose būdavo paskaitos ir dar ekskursijos mokamosios: ekskursijos daugiausiai iš architektūros, ir šiaip bendro pobūdžio, po vilnių. buvo viena ir po kauną. dėstytojai buvo neblogi, bet nebuvo aukštų reikalavimų, tai mes taip atsainokai ir mokėmės.
Papildyta:
norėjau pasakyti: mokomosios ekskursijos
Atsakyti
Ačiū už info, reiks pasidomėt 4u.gif
Atsakyti