Įkraunama...
Įkraunama...

Mokytis niekada nevėlu. O gimdyti?

Pastaruoju metu tenka spaudoje ir kitur surasti nemažai laimingos vėlyvosios motinystės pavyzdžių. Kokia Jūsų nuomonė apie 40-metes ( ir vyresnes ) gimdyves, kiek buvo Jūsų praktikoje gimdžiusiai vyriausiajai moteriai?
Mane labai domina įvairios nuomonės ir faktai, todėl Jūsų komentaras būtų man labai įdomus.
Kodėl tai man aktualu? Už keliolikos dienų man sueis 40m. Pirmąjį vaiką pagimdžiau 35m. ( vaikas sveikas, gimdžiau natūraliai, be komplikacijų ) Po 2 metų pastojau, bet 6,5 sav. persileidau. Po to - dar du persileidimai. Tikslių priežasčių niekas negalėjo įvardinti. Genetinio tyrimo nerekomendavo atlikti, nes turiu vieną sveiką vaiką, tačiau patarė ilgai nedelsti su pastojimu, pavartoti, aišku, folinę r. bei kraują skystinantį aspiriną. Pastojus nuo 5 sav. būtų kasdien injekcijos į pilvo paodį taip pat skystinančių vaistų ( po ranka neturiu pavadinimo)....Vaiko abu su vyru norime. Kai kurie artimiausi žmonės atkalbinėja dėl mano amžiaus ir buvusių nesėkmių. Ką galėtumėte patarti Jūs? Iš anksto dėkoju.
Atsakyti

Vyriausia mano prižiūrėta gimdyvė buvo 48 metų.
Mano požiūris į nėštumą ir gimdymą visada buvo teigiamas.Todėl ir specialybę pasirinkau.Jūsų amžius ne kliūtis planuoti dar vieną vaikelį.Iš savo praktikos pastebėjau,kad vyresnės gimdyvės kantresnės,ramesnės.
Jums su vyru reikėtų išsitirti,kodėl nepavyksta nešioti nėštumo.Poliklinikoje tokių galimybių nėra,nes tyrimai mokami ir gana brangūs.Todėl reikėtų tai atlikti privačiame kabinete.O pas genetikus apsilankyti irgi vertėtų,nes 35m.ir40-mečių skiriasi ir sperma,ir kiaušialąstės.
O žmonės nespecialistai negali nei atkalbinėti,nei nurodinėti.Sprendžiate tik jūs abu su vyru.
Atsakyti