Įkraunama...
Įkraunama...

Camelia

QUOTE(ramiai! @ 2012 03 08, 10:26)
Na, kamelijų augintojos, atsiliepkite.
Nežinau ką blogai darau. Nakčiai išnešu į verandą, kur apie 12 laipsnių, dieną stovi ant stalo, kur pakankamai šviesu ir apie 18-19 laipsnių. Purškiu vieną kartą per dieną - ryte. Laistau kai žemė viršuj pasidaro sausa, bet nelabai gausiai.

Šiandien numetė didžiausią, besiskleidžiantį pumpurą. Baisiai liūdna. Labai norėjau šitos gėlės ir neišmanau kaip dar apie ją prišokinėt.  ax.gif

jei gerai pamenu, tai kamelijoms patinka pastovi vieta g.gif
manau nepatiko jai, kad pastoviai ji kilnojama is vienos vietos i kita.
Atsakyti
Vakar su kovo 8 d. vyras padovanojo Camellia japonica Roger hall nedidelį krūmelį apsipylusį pumpurais bigsmile.gif (bet nei vienas neprasiskleidęs). Parsinešus namo, perskaičiau viską ką radau apie priežiūrą. Susidariau įspūdį, kad priežiūra sudėtinga g.gif Pas mus namie šilta, kokie 23 laipsniai, tai apgyvendinau balkone, ten šiuo metu 12 laipsnių, saulytė sviečia tik iš ryto ir neilgai. Kaip manot, ar nebus jai per šalta? Labai nesinorėtų, kad numestų pumpurus. Perskaičiau, kad jūs savo gražuoles purškiat po kelis kartus per dieną ir gan dažnai laistot. Kaip manot, ar esant 12 laipsnių temperatūrai vistiek reiktų purkšti kasdien? (bijau perdrėkint ir supūdyt doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Smilguna @ 2012 03 09, 10:08)
Vakar su kovo 8 d. vyras padovanojo Camellia japonica Roger hall nedidelį krūmelį apsipylusį pumpurais  bigsmile.gif (bet nei vienas neprasiskleidęs). Parsinešus namo, perskaičiau viską ką radau apie priežiūrą. Susidariau įspūdį, kad priežiūra sudėtinga  g.gif Pas mus namie šilta, kokie 23 laipsniai, tai apgyvendinau balkone, ten šiuo metu 12 laipsnių, saulytė sviečia tik iš ryto ir neilgai. Kaip manot, ar nebus jai per šalta? Labai nesinorėtų, kad numestų pumpurus. Perskaičiau, kad jūs savo gražuoles purškiat po kelis kartus per dieną ir gan dažnai laistot. Kaip manot, ar esant 12 laipsnių temperatūrai vistiek reiktų purkšti kasdien? (bijau perdrėkint ir supūdyt doh.gif ).

As savuju nepurskiu,palaistau tik minkstu vandeniu.
Atsakyti
As irgi turiu sia grazuole.Bet ji man iskleide kelis ziedelius o kiti pradejo byret ir jau beveik visi nukrito doh.gif . Dabar isleido daug nauju sviesiu lapeliu bet pradejo krist seni, nieko nesuprantu kas jai netinka.
Atsakyti
QUOTE(Raimo @ 2012 12 10, 19:17)
Laba diena, prasau jums super foto uz 800 - 900Lt. Tai sisteminis foto. Tikrai vertas demesio, su muilinem net lyginti negalima.
skelbiu puslapyje (niekaip neleidzia ikelti nuorodos)
naujas-panasonic-dmc-gf3-14-42mm-14630663.html]


Žiūriu neaktyvios kamelijų augintojos blush2.gif Kaip Jūsų gėlytės laikosi? Maniškė nusiramino ir atsigavo kai pastovioj vietoj ėmiau laikyti. Vasarą gavo daug saulės, skersvėjų nepabijojo, o žiemą toj pat vietoj šviesiu, stengiamės vėsesnę temp palaikyti, bet dabar ant palangės ir taip ganėtinai šaltoka. Gėlei viskas labai patiko, sukrovė žiedų daugybę, pradėjo skleistis ir... dabar jau juos mėto. Nespėja išsiskleist, o jau žiedlapiai paruduoja ir jau žiūrėk randu nukritusį. Kas gali nepatikti? Gal per šalta? Laistau nedaug, tik kad vos drėgna žemė būtų.
Atsakyti
Atsiprašau, ne ten pacitavau, nemoku pataisyti. blush2.gif
Atsakyti
Gimimo dienos proga ir pas mane atkeliavo kamelija, apsipylusi raudonais žiedais smile.gif
Atsakyti
Matot jos yra lauko gele, vokietijoj darzeliuose auga prie namu,gal jai kambario temperaturos netinka ir dregmes per mazai
Atsakyti
user posted image


Tokia aprimusi temute, noriu pasidziaugti savaja camelia, prazydo pirmieji ziedai, o pumpuru labai daug, laukiu kol prazys visa. smile.gif
Atsakyti
Iš kur būtu galima pirkti camelias?
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 02 16, 22:34)
Iš kur būtu galima pirkti camelias?


Jų yra ir spec parduotuvėse gėlių ir senukuose, ermitaže ir pan.
Atsakyti
sveiki...norejiau paklausti kaip visoms sekasi su gelytem....ar daznai jas laistot?




Atsakyti