Labą dieną.Vasarą turguje pirkau aviečių.Buvo tikrai šviežiai rinktos ir moteris lyg tai švari buvo,bet nežinau,kaip ji jas rinko Gal kokį kakuti miške kur nors darė ir rankų nenusiplovus toliau rinko ar dar kas panašaus.Ir kibiro nemačiau prieš tai ,kaip avietes dėjo,koks buvo...Tai va,nežinau ar į tą kreipiuosi,ką reikia,bet ar iššąla visokios bacilos,kirminų kiaušinėliai ir t.t.Ar išėmus iš kameros galiu duoti jų sultukių savo mažyliui?Ačiū.
QUOTE(Dietologė @ 2006 02 06, 13:08)
Jeigu prieš užšaldydama uogas nuplovėte, manau, drąsiai galite gaminti sultis ir duoti mažiui.
Bet juk miško aviečių niekas neplauna.Jų ir neina nuplauti.Kas gi ten liks ,kaip nuplausi?
Isteisu avietes, juk taip greitai sutezta. Mes niekad neplauname, tik perrenkame nuo iv.misko priemaisu, o po to verdam uogiene.
Tiek verdant tiek uzsaldant (prie 10-20 laipsniu) beveik visos bakterijos, helmintu kiausineliai, virusai zuva.
Bet as asmeniskai dar neduociau tokiam mazam vaikuciui namie uzsaldytu ir po to atitirpnti uogu sulciu. Uogu uzsaldymas tikriausiai juk nebuvo staigus, o temp kamerajo ar sieka >10 laipsniu?..
Tiek verdant tiek uzsaldant (prie 10-20 laipsniu) beveik visos bakterijos, helmintu kiausineliai, virusai zuva.
Bet as asmeniskai dar neduociau tokiam mazam vaikuciui namie uzsaldytu ir po to atitirpnti uogu sulciu. Uogu uzsaldymas tikriausiai juk nebuvo staigus, o temp kamerajo ar sieka >10 laipsniu?..
QUOTE(JJG @ 2006 02 10, 10:27)
Isteisu avietes, juk taip greitai sutezta. Mes niekad neplauname, tik perrenkame nuo iv.misko priemaisu, o po to verdam uogiene.
Tiek verdant tiek uzsaldant (prie 10-20 laipsniu) beveik visos bakterijos, helmintu kiausineliai, virusai zuva.
Bet as asmeniskai dar neduociau tokiam mazam vaikuciui namie uzsaldytu ir po to atitirpnti uogu sulciu. Uogu uzsaldymas tikriausiai juk nebuvo staigus, o temp kamerajo ar sieka >10 laipsniu?..
Tiek verdant tiek uzsaldant (prie 10-20 laipsniu) beveik visos bakterijos, helmintu kiausineliai, virusai zuva.
Bet as asmeniskai dar neduociau tokiam mazam vaikuciui namie uzsaldytu ir po to atitirpnti uogu sulciu. Uogu uzsaldymas tikriausiai juk nebuvo staigus, o temp kamerajo ar sieka >10 laipsniu?..
Na va,įmečiau į kamerą pas avietes termometrą,rodo -12.Jau i tortą tikrai aviečių įdėsiu
QUOTE(aura4 @ 2006 02 11, 01:15)
Na va,įmečiau į kamerą pas avietes termometrą,rodo -12.Jau i tortą tikrai aviečių įdėsiu
Torte avietes issileis Nedek puosimui
QUOTE(Song @ 2006 02 11, 14:19)
Torte avietes issileis Nedek puosimui
Taigi.Gaila,kad anksčiau neperskaičiau Puošimui nedėjau,bet į kremą pridėjau.Na ir rakinėjosi paskui visi dantis Nedaėjo kvaišelei,kad pertrinti jas reikia Na,bet nieko.Suvalgė......
Aš bet kokias uogas ,visada plaunu
Aš taip pat plaunu visas.Tik aviečių tai niekada.Gi parsinešiau iš turgaus ,tai pusė kibiro sulčių būna.Išplausi,tai tik sėkliukės liks Jau kartą bandžiau,o pati buvau rinkus
O vaikuciui iki metu ar galima saldytu pirktiniu avieciu duoti?