Auginkite čili pipirus! Grožėkitės jais, valgykite, pagerinsite kraujotaką, sureguliuosite kraujospūdį, sumažinsite cholesterolį kraujyje...
Kodėl auginame čili? Ogi dar ir todėl, kad kavinėse, picerijose nereikėtų picomis mėgautis už kosmines kainas

Pasigaminkite pačios. Paprasta, nebrangu, greita, skanu ir sotu

Nereikia brangių puodų, sudėtingos technikos...
Užteks paprastos viryklės ir keptuvės

taigi pradedam...
Vienam picos padui pagaminti reikia:
1 kiaušinio
1 valg šaukšto miltų
1 valg šaukšto majonezo
(man patinka storesnis padas, tai imu visko po du)
Viską sudedame į puodelį ar indelį, suplakame mikseriu.
Toliau pasiruošiame "kepurę", kurią dėsime ant paruošto pado. Reikia:
1. Fermentinio sūrio (apie 80 gr.)
2. Dešros (kokia jums patinka) apie 100 gr.
3. Du vnt pievagrybių (nebūtinai, bet su jais skaniau)
4. Čili pipiriukų kiekvienam pagal savo skonį ( man užtenka 4 nedidelių)
5. Nedidelė svogūno galvutė arba švieži svogūno laiškai
6. Jūsų mėgstamiausias pomidorų padažas
Visus ingredientus susmulkiname pagal poreikį ir pasiruošiame taip, kad galėtume operatyviai sudėt ant pado.
Toliau darbas mikliems piršteliams

Rašau, ką geriausia dėt pagal eilę...
Į nekaitintą keptuvę supilame padui paruoštą masę (šaltoje keptuvėje lengviau paskirstyti), ją šaukštu tolygiai paskirstome. Jungiame viryklę, ugnis turi būti labai silpna. Skubiai, kol masė dar minkšta, sudedame (gerai prilimpa, vėliau patogu valgyti, nesibarsto..) dešros griežinėlius, smagiai apšlakstome pomidorų padažu, ant viršaus dedame riekelėmis pjaustytus pievagrybius (irgi gerai sukimba su padažu..), beriame smulkintus čiliukus, svogūnus, ant pačio viršaus užberiame tarkuoto fermentinio sūrio.
Jei turite petražolių, baziliko ar kitų ŠVIEŽIŲ prieskonių, galite pabarstyti ant viršaus. Ypač skaniai kvepia bazilikas...
Keptuvę uždengiame dangčiu ir kepame (nepamirškite - ugnis turi būti labai silpna, nes pado apačia labai greit gali sudegt)
Po kelių minučių, kai tik matysite, kad fermentinis sūris išsilydė, Jūsų pica paruošta. Iš keptuvės labai lengvai išsiima užkišus mentelę po picos padu ir truputį pavertus keptuvę ant šono.. tiesiog pati išlipa jums į lėkštę
Skanaus