Įkraunama...
Įkraunama...

Lazdynai: Ryto darželis

na, tikiuosi, kad kažkas ten pasikeitė, nors labai neįtikėtina... tačiau ten auklėtojos skirstomos į "gerietes" ir "blogietes" (valdžios akimis), tai greičiausiai esate "blogiečių" grupėje, kurios nevisiškai paklūsta aklai valdžios diktatūrai, nebijo priešintis ir vaikų labui sprendimus priimti savo galva.
tačiau niekas man neišmuš iš galvos tų košmarų, kuriuos patyriau ten bebūdama ir niekada neatsikratysiu gailesčio tiems tėvams ir vaikams, kurie pasirenka šį darželį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaira: 05 kovo 2006 - 23:28
Kaira, o ar tu bendravai su kitomis auklėtojomis? Ar buvo tau patikusių auklėtojų? Gal gali pasakyti kurios auklėtojos tavo manymu tikrai blogos? Nes kiek žinau auklėtojų kolektyvas nedaug keitėsi. g.gif
Atsakyti
šiaip tai bendravau su dauguma auklėtojų. tiesą sakant ne auklėtojose problema tame darželyje, manau neblogos auklėtojos dirba, tačiau įsivaizduokit kai jos visąlaik įtemptoje atmosferoje, pastoviai kritikuojamos, bauginamos ir "auklėjamos", žodžiu - diktatūra. tai kiekvienas žmogus tokiomis darbo sąlygomis darosi piktas, nervingas. manau, palyginus auklėtojos visos gan profesionalios, aišku, ne visų darbo metodus mačiau, bet kiek mačiau, tai neblogai dirba, neblogai su vaikais bendrauja, tačiau pačios turi psichologinių problemų, juoda įtampa tvyro, be abejo dėl to vaikai nukenčia.
kažkas rašė, kad labai gerai, kad ten yra gydytoja. na, nebent pasikeitė gydytoja, bet šiaip tai ta gydytoja tik dėl vaizdo buvo, įsivaizduokit ką galima išgirsti vaiko plaučiuose, kai vaikas klausomas prie 15 klykiančių vaikų?

auklėtojas "blogietėmis" pavadinau tas, kurios bando kažkuo pasipriešinti valdžiai, ginti savo nuomonę, o "gerietėmis" tas, kurios stengiasi visapusiškai ir beatodairiškai įtikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaira: 07 kovo 2006 - 20:39
QUOTE(rimante2 @ 2006 03 05, 17:30)
Ele, o kurią lopšelio grupę lanko tavo mažylis - pas Alfredą ar pas Lilią?

Atsakau: mano dukra lankė pas Lilią, paskui perėjo į darželio 3 gr. Tiesą sakant, Lilia man labai patiko, kažkoks man geras kontaktas su ja buvo...
Mažius lanko lopšelio grupę, nežinau kokią, bet tą, kuri arčiausiai direktorės/vedėjos, tai jaunesnė auklėtoja man mielesnė už ten dirbančią vyresnę (bet tai namo subjektyvi nuomonė)...
Atsakyti
QUOTE(Ele @ 2006 03 15, 00:47)
Atsakau: mano dukra lankė pas Lilią, paskui perėjo į darželio 3 gr. Tiesą sakant, Lilia man labai patiko, kažkoks man geras kontaktas su ja buvo...
Mažius lanko lopšelio grupę, nežinau kokią, bet tą, kuri arčiausiai direktorės/vedėjos, tai jaunesnė auklėtoja man mielesnė už ten dirbančią vyresnę (bet tai namo subjektyvi nuomonė)...

Panašu, kad mūsų vaikai tas pačias grupes lanko, bent jau mažieji tai tikrai. O 3grupė tai geniukų, pas Ireną ir Ritą, ar ne? O kokie tavo vaikiukų vardai, gal mes esame susimatę kada? g.gif
Atsakyti
Mano vaikuciai taip pat lanko si darzeli.Pries menesi abu persirgo vejaraupiais,bet as manau kol mazi galbut lengviau perserga.Dukrai 5m ir kai pirma karta pamate aukletoja Antana buvo daug asaru,bet priprato... dukra kita aukletoja vadina mano Reginute.Man idomu kodel jus minejot tik Lilia,o ka manot apie Jurate?
Atsakyti
Mamytės, gal galit nušviesti mane, kokia dabar lopšelinukų grupėj situacija - ar daug ten vaikučių? Reikia labai staigiai rasti darželį, prie namų visiškai jokių šansų, o šis darželis pakeliui į vyro darbą Lazdynuose. Kaip manot, ar yra šansų pakliūti dabar, nelaukiant rudenio? Kaip kalbėtis su vedėja, ar ji prielanki dovanėlėms ir pan. Aš visada pasisakiau prieš visokius vokelius, bet jau dabar mums bėda ir visai nežinau, ką daryt verysad.gif
Atsakyti
Ruošiamės eiti užrašyti dukrą į šį darželį. Prieš tai kalbėjome su pažįstamu, kurio dukra taip pat jį lanko. Jis pasakojo, jog kaip "stojamąjį mokestį" pirko dulkių siurblį. Taigi man kilo klausimas: ar kalbant su vedėja apie vaiko priėmimą, patys tėvai turi siūlyti paramą ar vedėja pati pasako, ko reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Palmama @ 2006 04 05, 14:21)
Ruošiamės eiti užrašyti dukrą į šį darželį. Prieš tai kalbėjome su pažįstamu, kurio dukra taip pat jį lanko. Jis pasakojo, jog kaip "stojamąjį mokestį" pirko dulkių siurblį. Taigi man kilo klausimas: ar kalbant su vedėja apie vaiko priėmimą, patys tėvai turi siūlyti paramą ar vedėja pati pasako, ko reikia  g.gif

Mes tai užsirašinėdami nieko nenešėm. Vedėja manęs nieko neprašė ir iškart priėmė, o aš jos tiesiai paklausiau - gal ką reiktų atnešti, gal kuo paremti, tai ji sako čia jau su auklėtojomis šnekėsite ko ten grupėje labiau reikia. g.gif Tai taip ir buvo - tik pradėjus lankyti auklėtoja davė sąrašiuką vaikų reikmėms visokių smulkių daiktelių, o kiekvieną rudenį būna rinkliava pinigais. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 03 31, 13:52)
Mamytės, gal galit nušviesti mane, kokia dabar lopšelinukų grupėj situacija - ar daug ten vaikučių? Reikia labai staigiai rasti darželį, prie namų visiškai jokių šansų, o šis darželis pakeliui į vyro darbą Lazdynuose. Kaip manot, ar yra šansų pakliūti dabar, nelaukiant rudenio? Kaip kalbėtis su vedėja, ar ji prielanki dovanėlėms ir pan. Aš visada pasisakiau prieš visokius vokelius, bet jau dabar mums bėda ir visai nežinau, ką daryt verysad.gif

Lankančių lopšelinukų yra apie 10. Spintelių dar yra tuščių - tai matyt laisvų vietų yra. Manau galit pabandyti g.gif O dėl dovanėlių kiek girdėjau anksčiau vedėja jas imdavo, o dabar net nežinau, nes pati tai nenešiau. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(JANIUKAS @ 2006 03 25, 18:09)
Mano vaikuciai taip pat lanko si darzeli.Pries menesi abu persirgo vejaraupiais,bet as manau kol mazi    galbut  lengviau perserga.Dukrai 5m ir kai pirma karta pamate aukletoja Antana buvo daug asaru,bet priprato... dukra kita aukletoja vadina mano Reginute.Man idomu kodel jus minejot tik Lilia,o ka manot apie Jurate?

Jūrate labai nuostabi auklėtoja, tokia šilta ir maloni, esu jai labai dėkinga ir labai ją gerbiu. O tavo sūnelis gal dabar pas Jūratę ir Lilią? 4u.gif
Atsakyti
Taip, pas Jurate ir Lilia.Sunus visada eidamas i darzeli nori kad butu Lilia,o ne Jurate...
Atsakyti
Taip vedeja dovaneles megsta ir siaip megsta pasipuikuoti. Kai mes nuejom uzsirasyti, as vedziausi vyra nes jis moka su vokeliais elgtis tongue.gif . Buvo paziureta kur dirbi ir tada ji nusprende ko reiktu "darzeliui", mes pazadejom padeti, bet nevisada yra galimybes ispildyti ko prasoma, tai mes taip ir likom nepadeje.
Kas liecia grupes: rudenines rinkliavos man atrodo labai teisingos, nes po metu grupe reikia atnaujinti. O kad vaikui reikia pirkti visokias darbo priemones irgi nematau bedos, nes toki kieki, koks butina nupirkti mes namuose per ketvirti sunaudojam.
Siaip aukletojomis esu labai patenkinta ir as, ir vaikas. Su Antanu, Lilia mes esam susidure tik vasaros laiku, kai aukletojos atostogauja, bet jie paliko labai dideli ir gera ispudi.
Atsakyti
Mūsų dukra jau užrašyta į šį darželį. Turėjome eiti nuo velykų, bet susirgo, tai geriausiu atveju kitos savaitės pabaigoje žingsniuosime. Būsime vyturėlių grupėje, jei neklystu pas auklėtoją Lilią.
Jokių vokelių nenešėme, tik 2% paskyrėme darželiui.
Atsakyti