Įkraunama...
Įkraunama...

Kas yra elektrolitų tirpalas?

Per paieška tik tiek ir radau (gydytojos atsakymas):

"Rotavirusinės infekcijos klinikoje dominuoja viduriavimas.Jis gali būti kartu su vėmimu, karščiavimu. Serga ir vaikai, ir suaugę. Ypatingai sunkiai serga kūdikiai ir maži vaikai.
Rotavirusas siaučia žiemos- pavasario sezono metu. Nors pavieniai susirgimų atvejai gali būti ir kitu metų laiku.
Gydant viduriavimą, svarbu pradėti vaiką laiku girdyti elektrolitų tirpalais, kad nesutriktų skysčių balansas. O tai visai nesvarbu, kokia viduriavimo priežastis."


Mano vaikui metai ir 8 mėn. nuo šeštadienio viduriuoja, vemia ir vakarais turi temperatūra apie 38.3. Tik gydytoja mums pasakė gydytis - dieta, be jokiu vaistu ir daug gerti. Bet čia mūsų vienintelė problema: ji nenori gerti, negali net per prievarta jai duoti doh.gif Gal galėtumėm man paaiškinti ką reiškia ir nuo ko ir kaip dažnai duodamas elektrolitų tirpalas? Tų tirpalų pavadinimas?

Iš anksto ačiū aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 06 vasario 2006 - 15:39
Gastrolit, Rehidron, HiPP ORS200.
Jei vaikas nenori gerti, reikia girdyti šaukštuku, ar lašinti pipete, kol atsistatys elektrolitai, kada jis vėl norės gerti. Jei vaikas vemia , šiuos tirpalus reikia atšaldyti ir girdyti mažais gurkšneliais ir dažnai. O kai nustoja vemti, tada duoti gerti ir didesniais kiekiais.
Atsakyti