600gr. jūros lydekos
120gr. ferm. sūrio
svogūnas
2 šaukštai grietinėlės
2 kiaušiniai
kelių rūšių pipirai
mairūno, druskos
miltų voliojimui
Žuvis nuskusti, išimti kaulus, jų ten nedaug, supjaustyti gabaliukais, sudėti sutarkuotą sūrį, susmulkintą svogūną, grietinėlę, prieskonius ir išminkyti.Suformuoti kotletus, juos gerai išmiltuoti, apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir kepti ant al. aliejaus, kol gražiai apgelsta ir išpūrsta.Jei reikia galima pasidaryti padažą(tačiau prie jų nelabai ir reiktų, nes kotletukai gaunasi laabai sultingi ir purūs).Padažui tiesiog pakepiau poro ir svogūno mišinio, įdėjau šaukštelį su did. kaupu miltų, vėl apkepiau ir supyliau stiklinę pieno, šiek tiek žolelių pagal skonį ir užviriau.


Ule, už grikių apkepą


