Simike, na nepavyko tai nepavyko, nesikrimskit

Aš antį kepiau anasyk labai paprastai- kaip ir rekomenduojama kiniečių kulinarų, tepiau ją vandens-medaus mišiniu ir leidau nudžiūt... Paskui prieskoniai, žinoma... Gavosi labai skaniai. Kepiau rankovėje lyg ir, senokai buvo, nepamenu...
Kam picos?
Kepu pagal tradicines taisykles, visada pavyksta- plonas traškus padukas, gardi pica.

Vienai skardai didelei, iš orkaitės , reikės:
Miltų apie 300 gr
Vandens iš akies, nematuoju niekad....
Mielių 1/4 pakelio, arba sausu 7 gr
Aliejaus 3 v.š.
Cukraus šauštelis
Druskos žiupsnelis
Mieles apibartyti cukrumi, truputį vandenuko ir miltų, leistu pakilti...
Iš šių produktų užminkiau tešlą, elastingą, ne per kietą. Ji man jau iškart prie rankų nelipo, kaip plastilinas

SVARBU- minkyti reikia ilgai ir kantriai, nes tada ir tik tada picos padas bus skanus

Taigi, minkiau apie 15 min.
Tada iškočiojau labai plonai, kad tik įmanoma būtų į skardą perkelt ... Na, pora milimetrų storis pado, ne daugiau, praktiškai man vietom net skarda persišvietė...
Na, o viršui dedame, ką turim/mėgstam. SVARBU- eiliškumas.
Pirmiausia paduką tepame trintais pomidorais (trys pomidorai, česnako, druskos, pipirų, baziliko ar kitų žolelių, šaukštas aliejaus), tada sūris, mėsa, svogūnai, grybai, pomidorai, paprikos.... Žodžiu, viršuje turi atsidurti vandeningiausias produktas....
Pas mane šiuo atveju:
sūris
daktariška dešra
svogūnai
pomidorai
paprika
alyvuogės...
Na, nieko naujo neparašiau, bet gal kam mestelėjau mintį vakarienei

: