QUOTE(mamairute @ 2011 02 14, 15:08)
Gal galima padetalizuoti, ką reiškia išvirtas ir patroškintas?
Anties receptuko laukiam
Išvirtas reiškia, kad dedi į puodą ir verdi

Kas čia neaiškaus... Imi puoda, pili vandens, dedi triušį supjaustytą, dedi druskos, pipirų, lauro lapų. Išvirusį dedi į petelnę, dedi svogūno ir apčirškini, galiausiai dedi grietinės šaukštą ar du, ir dar pačirškini. Nu aiškiau būt negali
O anties receptukas mano paprastas. Proporcijų tikslių nepasakysiu, nes iš akies visko dedu. Antį žodžiu pamarinuoju kokią parą, ar ilgiau, su pipirais, druska, kmynais, majonezu, jei turiu ir paukštienos prieskonių uždedu. Paskui dedu į skardą, pilu ten obuolių sulčių ir kepu vis pavartant antį. Galima kept ir rankovėj, tada į ją reikia pripilti sulčių. Viskas paprastai. Kartais dar visą antį iš kart marinuoju obuolių sultyse. Antį įtrinu prieskoniais ir pamerkiu parai į obuolių sultis. Ir viskas, paskui kepu, kepant į skardą irgi įpilu sulčių.
Dar kepu ir vyne (sangrijoj). Tai antį irgi pamarinuoju, tik ją gabaliukais supjaustau. Marinuoju irgi parą laiko. Paskui viską į skardą, užpilu tokiu mišinuku - vynas, medus, vyšnių kompotas, biškiukas druskos (turėtų būti saldžiai rūgštus mišinys). Ir kepu, vis pavartant gabaliukus, kad išsitroškintų.
Temepratūra, na apie 180.
Dar labai skanu, naminės šviežios dešrelės troškintos vyne. Kažkada rodė per TV, bet aš neseniai pabandžiau ir liuks. Dešreles apkepinti reikia aliejuje, išimti, tada sudėti pjaustytą česnaką, nepagailint, sudėti ten atgal dešreles ir užpilti viską vynu, kad apsemtų (aš pyliau saldų naminį), dėti druskos, pipirų ir troškinti apie 40 min. Labai skanu, viduj mėsytė balta palieka, o odelė tokia trapi.