Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gauti "voriuką"

Kažkada reklamavo per teliką vaikams "Voriuką" vaiko laikysenai formuoti. Gal kas bandėt ir žinot kur dar galima jų įsigyti. Vaikui 6 m. ir visada kreivai sėdi, jau truputį kreivas stuburas.
Atsakyti
Kiek žinau puseserės berniukui kažką panašaus davė gydytojas nemokamai poliklinikoj kai buvo iškrypęs stuburas, pasiteirauk pas chirurgus.
Atsakyti
nesenai ir as galvojau dukrai nupirkti voriuka, nes ji megsta kuprintis sededama, bet poliklinikoj ortopedas pasake, kad cia tik zaisliukas, ne daugiau. jis labiau skirtas vyresnio amziaus vaikams ir suaugusiems, o maziai labiau zaidzia su juo: jiems kaip tik patinka ziureti, kaip tas voriukas veikia, kada isijungia, todel jie, pasak daktaro, dar labiau kuprinasi.
nezinau, kiek cia tiesos, bet gal tikrai reikia tuos pinigelius uz voriuka investuot i koki plaukiojima baseine, ar sokiu bureli, zodziu uzsiimt veikla, kuri gerina laikysena.
Atsakyti
va butent guze, geriau pasirupinti vaiko nugarytes stiprinimui, o ne pirkti visokius zaisliukus. 6m ir kreivas stuburas - kosmaras blink.gif

Juk yra tiek daug budu stiprinti, galima juk daryti paprasciausia gimnastika, kad ir kartu su vaiku kad smagiau butu, atsigulti ant pilvo ir kilnoti nugaryte i virsu, kiekviena diena nors po 10 kartu, nieko nekainuoja, smagu ir nereikia visokiu priedu pypsinciu wink.gif
Atsakyti
Dar būdama 14 metų turėjau daug bėdų su stuburu. Todėl dar tada man iš užsienio kažkas parvežė tokį voriuką kaip dabar reklamuoja per teliką. Pasakysiu tik tiek, kad man jis labai nepatiko, tai kai tik mama nematydavo, iškart mesdavau jį į šalį. Man nepatikdavo todėl, kad su juo nieko negalėjau daryti, tik sėdėt praktiškai ir tai labai nenatūraliai tiesiai, tik labai atvedus mentis atgal. Tokia sėdėjimo poza gal ir sveika nugarai, bet tikrai labai nenatūrali, todėl ilgiau taip pasėdėjus įskausta nugarą. Taigi net nežinau, ar vaikas nešiotų tokį daiktą, o kainuoja vis dėlto nemažai.
Atsakyti
Tokiu voriuku galima nusipirkti Kaune Ortopedijos Technikoj, savanoriu pr 284
Mano mergytei 4 metuku jau laikysena netaisykjlinga kuprinasi tai chirurgas israse siuntima pas ortopedus, sake reiktu ta voriuka panesiot nors kelias valandas per diena.
Atsakyti
Na, aš irgi tik už natūralumą. Prievarta niekada nieko neišgydė ir aukštų rezultatų nedavė.
Tik sudominus vaiką, suradus alternatyvą, pvz.: kai kurias pamokėles ar užsiėmimus, tokius kaip skaitymas, ne didelių užduotėlių sprendimas, atlikti gulint ant pilvuko ant kilimo. Ir, žinoma, baseinas, ar šokių, vaidybos, rytų kovos menų būreliai tikrai nepamaišys! wink.gif
Atsakyti
QUOTE (arturaslietuvis @ 2004 06 20, 11:44)
Na, aš irgi tik už natūralumą. Prievarta niekada nieko neišgydė ir aukštų rezultatų nedavė.
Tik sudominus vaiką, suradus alternatyvą, pvz.: kai kurias pamokėles ar užsiėmimus, tokius kaip skaitymas, ne didelių užduotėlių sprendimas, atlikti gulint ant pilvuko ant kilimo. Ir, žinoma, baseinas, ar šokių, vaidybos, rytų kovos menų būreliai tikrai nepamaišys! wink.gif

Labai jau butu gerai kad tokiam kaime kaip Alytus butu rytu kovos menu bureliai thumbup.gif
O sokiu bureli lankom na ir kas, vistiek kuprinasi , kad butu rezultatas tai turbut reiktu kasdien sokti po dvi valandas o ne du kart per savaite.
Ir dar ka daryt jeigu vaikas daugiau linkes i piesima , skaityma lipdyma g.gif
Atsakyti
Pastebėjau, kad mano septynmečio sūnaus laikysena darosi ne visai taisyklinga. Nusivedus pas gydytoją išgirdau, kad stuburiukas tiesus, bet gali pradėti krypti. Liepė labai stebėti kaip vaikas sėdi, vaikšto. Nu bet, kad neįmanoma tą gyvajį sidabrą nuolat prižiūrėti schmoll.gif
Nors vaikiukas ir šoka darželyje, ir lanko breiko treniruotes to matyt nepakanka. Dar nelanko mokyklos, o kai reiks pusę dienos suole prasėdėti g.gif
Tai vat noriu paklausti gal žinot kur galima įsigyti tų, vadinamųjų voriukų, ar kažko panašaus. Gal ortopedinėse parduotuvėse jų yra. Kadangi pati gyvenu mažame miestelyje, tai noriu pirmiau susirinkti kuo daugiau informacijos, o paskui leistis į paieškas.
Atsakyti
QUOTE(edvina @ 2006 05 03, 09:01)
Pastebėjau, kad mano septynmečio sūnaus laikysena darosi ne visai taisyklinga. Nusivedus pas gydytoją išgirdau, kad stuburiukas tiesus, bet gali pradėti krypti. Liepė labai stebėti kaip vaikas sėdi, vaikšto. Nu bet, kad neįmanoma tą gyvajį sidabrą nuolat prižiūrėti schmoll.gif
Nors vaikiukas ir šoka darželyje, ir lanko breiko treniruotes to matyt nepakanka. Dar nelanko mokyklos, o kai reiks pusę dienos suole prasėdėti g.gif
Tai vat noriu paklausti gal žinot kur galima įsigyti tų, vadinamųjų voriukų, ar kažko panašaus. Gal ortopedinėse parduotuvėse jų yra. Kadangi pati gyvenu mažame miestelyje, tai noriu pirmiau susirinkti kuo daugiau informacijos, o paskui leistis į paieškas.

Laikysenos korektoriu buna ortopedijos technikos parduotuvese arba rajonuose ligoniniu/polikliniku vaistinese. gerai yra pakabeti "ant turniko" kaip pataria patys ortopedai ir daryti spec.mankteles. visgi geriau pasitiketi ortopedo rekomendacijomis, nes tai labai individualu.
Atsakyti
Maniškiui irgi buvo pradėjęs krypti stuburas, ėjom pas gydytojus, prirašė mankšteles, poliklinikoj ir davė "voriuką". Tačiau su nešiojimu buvo problema. Bet mus ištiesino kitas dalykas- pramoginiai šokiai, dabar po 3 metų šokimo, stuburas tiesus, kaip styga. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Siaubas kaim reikia voriuko,nuo vaikystes uzsiauginau kupra,pries pora metu buvau pas daktara ir kai uzklausiau apie toki dalyka,pradejo juoktis,sake cia tik maziems vaikams naudojamas,as jau turiu galva ir galiu pati tiesintis...Bet,kad negaliu doh.gif ,tris minutes pabunu issitiesus ilgiausia,man skausmai prasideda..O gal galima toki dalyka kaip nors internete uzsisakyt g.gif ?
Atsakyti