Įkraunama...
Įkraunama...

Slaviški vardai

QUOTE(Kara-Kum @ 2012 11 20, 20:15)
Man tai jau idomiai tos pretenzijos skamba. Naudoja rusai graiku vardus ir nieko, Aleksandros skamba kaip Aleksandr ir niekam nemotais klausti graiku jausenu, ka jie galvoja, kad neva iskraipomas kirciais, galunemis ju vardai, jau nekalbu apie mazybnes vardu formas. Nematau problemu, kad kitu tautu zmones "pasiskolina" patikusius vardus, suteikia jiems savita skambesi, taip padarydami juos savais.

Tai vienas nuostabiausių kalbų "bendradarbiavimo" procesų smile.gif.
Atsakyti
Man patinka rusiškų vardų trumpinimai ax.gif jie ne tokie, kaip kitų.. Pvz. Lietuvoje : Kristina - Kriste, Karolina - Karole, na tokie paprasti, su nukasta galūne, o rusiški (nesikabinėkit prašau, jei jie kilę ne iš čia, bet jie man buvo ir bus rusiški) Aleksandr - Sasha, Evgenij - Zhenia, Ksenija - Ksiusha, Anastasia - Nastia ir t.t.

Man labai patinka tokie vardai, gražiausi : Anastasia, Aleksandr, Gleb, Ksenija, Anfisa, Kira, Inessa, Danila/Daniel, Stella, Polina wub.gif Mūsų dukrelė taip pat bus Anastasia.
Atsakyti
QUOTE(Onomotopėja @ 2012 11 08, 20:56)
būtent, dėl to ir gerbiu slavus, kad uzsienietisku madu nesivaiko...


na, gal ir vaikosi truputeli, bet kur jau jiems iki musu... doh.gif

musu seima "internacionaline", tai vaikams rinkom vardus, kad "itiktu" visiems, tad pasirinkimas krito ant krikscionisku vardu.
Man grazus tie ju vardu trumpiniai, rusai juos labai megsta kasdienybeje naudot, bet jie, skirtingai nei musuose dabar paplite, popieriuose vaikus uzraso pilnais vardais.
Atsakyti
QUOTE(KaleduManiake @ 2012 11 24, 16:31)
Man patinka rusiškų vardų trumpinimai  ax.gif  jie ne tokie, kaip kitų.. Pvz. Lietuvoje : Kristina - Kriste, Karolina - Karole, na tokie paprasti, su nukasta galūne, o rusiški (nesikabinėkit prašau, jei jie kilę ne iš čia, bet jie man buvo ir bus rusiški) Aleksandr - Sasha, Evgenij - Zhenia, Ksenija - Ksiusha, Anastasia - Nastia ir t.t.

Man labai patinka tokie vardai, gražiausi : Anastasia, Aleksandr, Gleb, Ksenija, Anfisa, Kira, Inessa, Danila/Daniel, Stella, Polina  wub.gif  Mūsų dukrelė taip pat bus Anastasia.


O man kaip tik atvirksciai, labai patinka, kad lietuviai neiskraipo vardu. Man mano vardas Ksenija tik ir patinka kaip Ksenija. Dziugu, kad Lietuvoje budent taip mane vadina smile.gif Ksiusha man visai negrazu. Tuo labiau, kad Ksiushomis dar ir Oksanas vadina. O sys vardas man visai negrazus ir labai pykstu, kai mane kas Oksana pavadina!
Aleksandr man taip pat grazus, dydingas vardas. Bet Sasha jau man skamba kaip koks paniurelis.

Vienu zodziu kiek vardu, tiek ir nuomoniu biggrin.gif Visi mes skirtingi ir visu skoniai skirtingi. As uz tai, kad cia kiekvienos seimos reikalas ir pasirinkimas kaip vadinti vaika. Zinau tiksliai, kad jei pavadinciau Aleksandru, tai ir ismokinciau vaika sakyti, kad as ne Sasha, o Aleksandr smile.gif Juokingai atrodytu, jei mazas berniukas pasakytu, as ne Sasha, o Aleksandr lotuliukas.gif Bet as visada pasakau, kad as ne Oksana, o Ksenija!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksesanko: 28 lapkričio 2012 - 11:29

Esu lietuve ir taip kaip lietuviski, taip ir rusiski, man patina seni vardai, kokiais vadindavo seneliai ir proseneliai, nors kai kurie skamba archaiskai grubiai, bet man tik priduoda vardui cinkelio, stiprumo tokio. Labai patinka rusiski mergaiciu vardai Varvara ir trumpinys Varia tp patinka, dar Zlata wub.gif

Mano brolis turejo drauga, kurio vardas Veceslav, o jo brolis Liubomir, manau tai tikri rusiski vardai g.gif
Atsakyti
Šiaip, manau, vardą dar ir prie pavardės derint reikia. Vyras- rusakalbis, tai labai nekaip skambėtų Austėja -ova, arba Rugilė -ova. Dėl to rinkomės Anastasija.
Atsakyti
Draugės dukra Barbora, tai rusakalbė tėvo giminė Varvara vadina biggrin.gif
Atsakyti
Mano vaiko vardas yra Tichon, antro nezynia kas bus, mergaite ar berniukas...bet rinksiuos tarp šitų: Agnija, Varvara, Stela arba Timur, Artiom, Damir
Atsakyti
Slavams tinka. Lietuviams ne
Atsakyti