na stai ir mano "Turtingas kavos tortas",jei ji taip butu galima vadinti,nes biskvita visgi dariau kitoki
taigi ,reziume: visiems patiko ir jo slapumas(laisciau gausokai mayciau ),vieninteliam MB buvo kiek perslapias o siaip,riebus,sotus...kitam kartui jei darysiu,tai turbut bus arba biskvitai kiek storesni,arba pertepimu mases kiek maziau,arba ir tai ir tai
Napoleonas is vaikystes, tai Asseni tortas su kondensuotu pienu ir plikytu kremu. Permirksta laksteliai ir buna minkstas tortas.
O as darau pusiau pagal Misele pusiau pagal Asseni. Nes lakstelius dedu Asseni, o krema Miseles - plikytas su Rududu. Ir sis permirksta, ir buna minkstas tortas.
O as darau pusiau pagal Misele pusiau pagal Asseni. Nes lakstelius dedu Asseni, o krema Miseles - plikytas su Rududu. Ir sis permirksta, ir buna minkstas tortas.
QUOTE(mulatux @ 2010 12 26, 16:33)
na stai ir mano "Turtingas kavos tortas",jei ji taip butu galima vadinti,nes biskvita visgi dariau kitoki
taigi ,reziume: visiems patiko ir jo slapumas(laisciau gausokai mayciau ),vieninteliam MB buvo kiek perslapias o siaip,riebus,sotus...kitam kartui jei darysiu,tai turbut bus arba biskvitai kiek storesni,arba pertepimu mases kiek maziau,arba ir tai ir tai
taigi ,reziume: visiems patiko ir jo slapumas(laisciau gausokai mayciau ),vieninteliam MB buvo kiek perslapias o siaip,riebus,sotus...kitam kartui jei darysiu,tai turbut bus arba biskvitai kiek storesni,arba pertepimu mases kiek maziau,arba ir tai ir tai
na kremo pas Jus pagal biskvitus tai ūkiškai uždėta kiekviena gaminam pagal savo skonį, man va baltų tortų gali nebūti, o šokoladinius mėgstu labai, o paties šokolado man irgi gali nebūti - keistuolė aš, bet ką darysi
QUOTE(Olesta @ 2010 12 26, 18:23)
na kremo pas Jus pagal biskvitus tai ūkiškai uždėta
jo jo todel kitam kartui reikes koreguoti biskvitu ir kremu santyki bet siaip,esu gan patenkinta pirmu savo gyvenime tortu
O kazi baltas biskvitas sitam kavos tortui tiktu?
gal galite pasiulyti koki torto recepta su rududu,vaiku gimtadieniui
QUOTE(wis @ 2010 12 26, 19:00)
gal galite pasiulyti koki torto recepta su rududu,vaiku gimtadieniui
Zinokit su Rududu labai skanu valgiau pas mama padare eksperimentini, bet superinis buvo, kaip karameliniai ledai. Cipciuko medaus torto laksteliai, pertepti tokiu kremu: Isplakta grietinele (gali but grietine), atskirai isplaktas Rududu, ir sujungti sie kremai, ir iberta kepintu zemes riesutu). Nu zinokit - pasaka!
QUOTE(eliss @ 2010 12 26, 16:01)
Turtingam kavos tortui,man nesigavo sviestinis kremas.Gražiai išsiplakė,bet supyliau kavą ir pavandenijo.Ką čia ne taip dariau?Nors tortas visiem patiko,man nelabai,nemėgstu šokoladinių.
per staigiai supylėt kavą arba jos buvo per daug..
aš dedu po du šaukštus ir išplaku.. vėl du šaukštus.. ir tt... paskutinį kartą bandžiau su daugiau kavos tai pamačiau iškart kad bando vandenyt tai nesupyliau visos... šiaip apie 250ml pilu
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 26, 22:07)
Zinokit su Rududu labai skanu valgiau pas mama padare eksperimentini, bet superinis buvo, kaip karameliniai ledai. Cipciuko medaus torto laksteliai, pertepti tokiu kremu: Isplakta grietinele (gali but grietine), atskirai isplaktas Rududu, ir sujungti sie kremai, ir iberta kepintu zemes riesutu). Nu zinokit - pasaka!
Va, mano mintys, vis galvojau, pagal Cipciuką iškeptus medučio lakštus pabandyti pertepti Rududu kokiu kremu, bet nesurizikavau ir jie liko nesutepti, nes grietinėlę kitam tortui sunaudojau .
Noriu paklausti, o kiek maždaug reiktų grietinės ar grietinėlės indeliui rududu? Kad kremo nebūtų per mažai.
tai va kepiau kaledoms torta su ananasais ir mandarinais tai labai gaivus gavosi, toks minkstas ir purus, bet dar saldytuve stovi tai jei receptuko reikes tik parasykit
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 26, 20:07)
Zinokit su Rududu labai skanu valgiau pas mama padare eksperimentini, bet superinis buvo, kaip karameliniai ledai. Cipciuko medaus torto laksteliai, pertepti tokiu kremu: Isplakta grietinele (gali but grietine), atskirai isplaktas Rududu, ir sujungti sie kremai, ir iberta kepintu zemes riesutu). Nu zinokit - pasaka!
ačiū,taip ir pabandysiu padaryti
taigi receptukas :
biskvitas (26 cm kepimo formai):
5-6 kiausiniai
120 g miltu
30 g krakmolo
1/2 arb.s. kepimo milteliu
isplakti kiausinius ir cukru,o plakti kazkur 10-15 min. kad tesloje kaip sakant daugiau oro butu po to sudeti miltus krakmola ir kepimo miltelius. kepti 160 l.orkaiteje apie 45min.
Pertepimas
isplakti grietinele su varske ir pudros iki standumo, as naudojau apie 350 ml grietineles ir tiek pat varskes, o pudros pagal skoni ir istirpinau 2 valg.saukstus zelatinos,kuria imaisiau i mase.
ananasus naudojau konservuotus, o mandarinus uzpyliau pries tai karstu vandeniu ir cukrumi.
apvesusi biskvita pjaustome i 3 dalis ir pertepame su paruostu kremu.
biskvitas (26 cm kepimo formai):
5-6 kiausiniai
120 g miltu
30 g krakmolo
1/2 arb.s. kepimo milteliu
isplakti kiausinius ir cukru,o plakti kazkur 10-15 min. kad tesloje kaip sakant daugiau oro butu po to sudeti miltus krakmola ir kepimo miltelius. kepti 160 l.orkaiteje apie 45min.
Pertepimas
isplakti grietinele su varske ir pudros iki standumo, as naudojau apie 350 ml grietineles ir tiek pat varskes, o pudros pagal skoni ir istirpinau 2 valg.saukstus zelatinos,kuria imaisiau i mase.
ananasus naudojau konservuotus, o mandarinus uzpyliau pries tai karstu vandeniu ir cukrumi.
apvesusi biskvita pjaustome i 3 dalis ir pertepame su paruostu kremu.