Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-10

QUOTE(eglute1990 @ 2010 12 19, 16:09)
Norėjau Jūsų pasiteirauti: jei žadu per kūčias sutepti rafaelo tortą, ar galėčiau biskvitą išsikepti tarkim 23 dieną, o per Kalėdas valgyti jau biggrin.gif . ai dar iškilo vienas klausimukas kai biskvitas iškepa reikia jį išimti ir leisti atvėsti kambario temperatūroje ar išjungtoje orkaitėje? smile.gif

aš tai ketvirtadienį sutepčiau gatavai pasidaryčiau... ir kalėdom manau bus pats tas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mulatux @ 2010 12 19, 14:10)
laba diena
na ir as pazersiu šūsnį klausimu TURTINGO KAVOS TORTO adresu -gal nepraignoruosite ir atsakysite  ax.gif
taigi...  smile.gif
Ar siam tortui tiks 24cm skersmens forma?jei forma ne silikonine,su atsegamais sonais,ar reikia ja iskloti popierium?
tinka ir 24 skarda, tik tada produktų kiekį pasirink mažesnį, kuris recepte nurodytas buvo, Asseni tortas su proporcijomis berods ar ne 5-oje temoje yra...vadinasi Asseni šokoladinis tortas su karamelės sluoksniu ...

Sviestą išplakti su cukrumi( cia tiesiog gerai issukti su saukstu,ar kaip?), įdėti po viena kiaušinį, kiekviena kartą viską gerai išplakti. Sodą, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijoti. Į cukraus, kiaušinių masę etapais sudėti miltų, mišinį ir kefyrą, kiekvieną kartą viską gerai išplakti.
Išplakti, vadinasi išplakti mikseriu kambario temperatūros sviestą, jei turi kantrybės sukti šaukštu, suk šaukštu ...

Iškepti du biskvitus. Kiekviena biskvitą perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min. biskvitus pjauti atvesusius?ar galima juos issikepti is vakaro?jei galima,tai laikyti turbut kokiam maiselyje?  blush2.gif
taip biksvitus išsikepti reikia iš vakaro, laikyti šaldytuve ir rytojaus dieną pjauti...gali dėti ir į maišelį...

Aš kepiau 26 skardoje pilną normą, tris biskvitus sudėjau į tortą, vieną pasilikau trupinukams... (turpinukai cia siaip kazkam pasilikai,ar jie siame recepte bus naudojami kazkur?)
šiame recepte jie niekur nenaudojami buvo, man reikėjo kitam tortui papuošimui trupinių... jei jums to nereikia, išplaktą tešlą pasidalinkit į 3 dalis ir išsikepkit 3 biskvitus atskirai, nereikės pjaustyti tada...

šokoladinis kremas :


tirpios kavos truputį ( aš pagal skonį dėjau)(kokia butent naudojat tirpia kava?ir kiek mazdaug jos dedama?saukstas?saukstelis..?) aš gi parašiau, pagal skonį, mano skoniui pakanka 2 arbatinių šaukštelių tirpios kavos be nuosėdų, tiesiog sausų miltelių 2 arbatinių plakant į kremą ir tiek...ragauti reikia...

Kremui išplakti grietinėlę,(kiek ja reikia plakti?iki kokios isvaizdos?)šokoladą ištirpinti, ataušinti ir supilt į grietinėlę.Supilti kavą(kava sudeti biria,ar ja sumaisius su vandeniu padaryti kaip geriama kava?  blush2.gif  ), sudėt riešutus.
nu kremui grietinėlę reikia plakti iki kremo konistencijos, iki standumo ...kavą aišku sausą, jei įpilsi skystą kavą į grietinėlę, gausi pliurzą skystą, o ne kremą

nepilna stiklinė kambario temperatūros kavos (nesupyliau daugiau nei pusę stiklinės)(cia jau kava padaryta kaip geriama,ane?  blush2.gif  stiprumo ja daryti kokio tik noriu?) taip padaryta ir tokio stiprumo kokio nori
sviestą išplakti iki purumo(o cia su kuo plakti?kazkaip neteko matyti kaip atrodo sviestas,isplanktas iki purumo  blush2.gif ), palaipsniui po šaukštą įplakti Rududu, galiausiai po šaukštą įsipilti kavos... nueik į papuošimų temą be komentarų, ten pamatysi ir kaip grietinėlė ir kaip sviestas išplaktas atrodo. Išplaktas sviestas būna purus, pabąla ir padidėja jo tūris....

torto surinkimas: biskvitą sulaistome kava, užtepame karamelinį kremą, biskvitas, sulaistome kava, šokoladinis riešutinis kremas, biskvitas, sulaistome kava... (biskvitu sulaistymui galimas ir kavos,karameles likeris...laistyti vien juo,ar bus perdaug?skiesti ji kava?) kaip susilaistysi, taip turėsi, čia jau Tavo skonio reikalas...

Surinkus torta,kuo aptepti jo sonus,virsu?tinka tam mase :indelis rududu ir 200 g sviesto. jei tinka,tai siuos2 produktus gerai sumaisius,galima iskart tepti?gal kas galite parodyti iranki,su kuriuo tepate ?kolkas neturiu tam skirto irankio-reiketu isgyti,nes noriu ,kad kuo lygiau apsiteptu  ax.gif  kai si mase sustingsta,i ka ji buna panasi?i normalu kieta sokolada ari tirsta grietine?
tik nesijuokit is mano sitiek klausimu  blush2.gif

čia priklauso nuo to, ką Tu nori su tuo tortu paskui daryti...aptepti galima ir kremo likučiu, ir pasidaryti ganašą ir puošti šokoladu, šokoladine tvorele, aptepti sviestiniu kremu ir dengti bet kuria cukrine dengimo mase, nu neįsivaizduoju ką su juo norima padaryti, nuo to priklauso, ką patarti...įrankis nesvarbus, čia svarbiau įgudimas...aš užtepu specialia mentele, bet ir paprastas peilis ilgais ašmenimis tinka...
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 12 19, 18:53)
čia priklauso nuo to, ką Tu nori su tuo tortu paskui daryti...aptepti galima ir kremo likučiu, ir pasidaryti ganašą ir puošti šokoladu, šokoladine tvorele, aptepti sviestiniu kremu ir dengti bet kuria cukrine dengimo mase, nu neįsivaizduoju ką su juo norima padaryti, nuo to priklauso, ką patarti...įrankis nesvarbus, čia svarbiau įgudimas...aš užtepu specialia mentele, bet ir paprastas peilis ilgais ašmenimis tinka...

na,del padengimo daugmaz aisku.kolkas cia maziau klausimu kyla. bet ten dar turejau daugiau klausimu blush2.gif paciame recepte viskas, kas raudonai paryskinta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mulatux @ 2010 12 19, 17:33)
na,del padengimo daugmaz aisku.kolkas cia maziau klausimu kyla. bet ten dar turejau daugiau klausimu  blush2.gif  paciame recepte viskas, kas raudonai paryskinta  blush2.gif


tai prie paryskintu klausimu ir skaitykite atsakymus, ten viska atsake Olesta
Atsakyti
QUOTE(Soltuna @ 2010 12 19, 20:01)
tai prie paryskintu klausimu ir skaitykite atsakymus, ten viska atsake Olesta

oj as aklas briedis doh.gif biggrin.gif aciu rolleyes.gif

Olesta,dideliausias ACIU uz kantrybe aiskinant žaliai pradedanciai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mulatux: 19 gruodžio 2010 - 19:28
aš tam turtingam kavos tai pupelių kavą dedu,ji nusistovi,dar perkošiu-man skanu,.o tirpios net neturiu namie unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2010 12 19, 19:41)
aš tam turtingam kavos tai pupelių kavą dedu,ji nusistovi,dar perkošiu-man skanu,.o tirpios net neturiu namie unsure.gif

į grietinėlės gremą skystą kavą pili??? aš tai į tą kremą nededu... o į sviestinį ir sulaistymui tai irgi paprastą naudoju kavą biggrin.gif
Atsakyti
SOS unsure.gif

kažkas nesigauna su Rafaelo torto kremu. Išplakiau grietinėlę su standikliu, atskirai išplakiau kondensuotą pieną su sviestu. Abu palaikiau šaldytuve, o kai bandžiau plakti kartu- sušoko į granules ir išsiskyrė skystis. Ar dar įmanoma kažką padaryt ar jau šveisti lauk?
Ir dar vienas klausimas. Sviestiniam kremui reikia pirma išsukti sviestą, o tada plakti su Rududu? Ir ar jūs aptepat tik padaryto torto išorę, ar palaikot šaldytuve ir tada tepat? Labai labai sumkiai lyginasi torto išorė, o jei ji bus blogai išlyginta, negražiai užsidengs su mase turbūt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 12 19, 23:18)
į grietinėlės gremą skystą kavą pili??? aš tai į tą kremą nededu... o į sviestinį ir sulaistymui tai irgi paprastą naudoju kavą  biggrin.gif

aš ir laistau ir į grietinėlę dedu pupelių.. ax.gif
Atsakyti
mergaites, atsakykit, kiek reikia brandinti napoleona is vaikystes, kada jis skaniausias? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kazarnienė @ 2010 12 20, 01:40)
SOS  unsure.gif

kažkas nesigauna su Rafaelo torto kremu. Išplakiau grietinėlę su standikliu, atskirai išplakiau kondensuotą pieną su sviestu. Abu palaikiau šaldytuve, o kai bandžiau plakti kartu- sušoko į granules ir išsiskyrė skystis. Ar dar įmanoma kažką padaryt ar jau šveisti lauk?
Ir dar vienas klausimas. Sviestiniam kremui reikia pirma išsukti sviestą, o tada plakti su Rududu? Ir ar jūs aptepat tik padaryto torto išorę, ar palaikot šaldytuve ir tada tepat? Labai labai sumkiai lyginasi torto išorė, o jei ji bus blogai išlyginta, negražiai užsidengs su mase turbūt  unsure.gif


o grietinėlė pati ok? nes man praėjusį kartą teko mesti lauk baisybinę SaulėsPieno gun_bandana.gif

tortuką aš palaikau truputį,kad susivaikščiotų ir susigulėtų lakštai (kitaip sutrūkinėja aptepimas)
Atsakyti
tas Rafaelo kremas laimės dalykas, vieną kartą gaunasi, kitą ne, jei sušoka gabalais, tai dėl nevienodų temperatūrų būna dažnai, bet pašildžius ant garų vonelės pataisomas reikalas, kai išsiskiria pasukos, tai jau sunkiau, bet kas čia nesenai darė irgi sakė susijungė tas kremas, nelabai mėgstu jį daryti...

visus sviestiniu kremus taisant, pirmiausiai reikia išplakti iki purumo sviestą, ir tik pasjkui susidėti priedus...

aš Napoleonų ne meistras, tai atsakyti negaliu, bet kiek yra tekę skaityti, kad prieš porą dienų, prieš parą reikia pasidaryti jį...
Atsakyti