Tyra Situacija, va kaip smagu. Maniškis vyrukas tai grynas liūtas - pasaulis turi suktis apie jį
Ievulyte, gelio fazė nėra būtina, kad įvyktų saponifikacija. Kai kurie muilo virėjai specialiai vengia gelio fazės, šaldo muilą. Pagrinde va todėl:

Čia yra tas pats receptas, tik tas labiau permatomas gabaliukas perėjo gelio fazę, o nepermatomas buvo šaldomas, kad jos išvengti. Kiekvienas renkasi sau labiau patinkantį metodą. Po džiovinimo muilas iš principo būna toks pats, skiriasi tik išvaizda.
Gelio fazė paspartina saponifikaciją, muilas greičiau sukietėja, greičiau jį galima išimti iš formos ir pjaustyti. O nuo ko ji priklauso - nuo visko. Nuo recepto, nuo formų, nuo temperatūrų, nuo priedų.
rutulux, kol kas šita idėja atidėta kuriam laikui, nes darbo sauga persigando mūsų tokių planų
Mano muilo receptai gimsta žaidžiant su soapcalc. Per tuos metus jau atsirinkau aliejus, kurie man labiausiai patinka, tai dabar tiesiog žaidžiu su proporcijom.
Šiandien taip norėjau išvirti muilo, bet apvažinėjau visą Klaipėdą ir niekur neradau ožkos pieno

Pasirodo, kad tiekėjas kažkur prapuolė. O aš jau galvoj turiu visą receptą, visą dieną akyse jis man stovi