Vaikas lanko paruošiamąją grupę darželyje. Ar reikia užsirašyti iš anksto į mokyklą? Ar galima tai padaryti prieš rugsėjį? Ir kaip išsiaiškinti į kokią mokyklą vaikui priklauso eiti, nes girdėjau, kad jei nueini ne į tą mokyklą (jei ji nepriklauso pagal gyvenamąją vietą) nevisada priima arba laukia "dovanėlių".
kokia mokykla priklauso gali rasti, vIlniaus miesto švietimo skyriaus informacijoje. O uzrasyti tai is anksto reikia, svarbu i kokia mokykla noresi.
Mano irgi eina i paruosiama grupe, tai mes jau sausio menesi uzsirasem i mokykla.
Mano irgi eina i paruosiama grupe, tai mes jau sausio menesi uzsirasem i mokykla.
QUOTE(gerlenda @ 2006 02 09, 16:52)
Vaikas lanko paruošiamąją grupę darželyje. Ar reikia užsirašyti iš anksto į mokyklą? Ar galima tai padaryti prieš rugsėjį? Ir kaip išsiaiškinti į kokią mokyklą vaikui priklauso eiti, nes girdėjau, kad jei nueini ne į tą mokyklą (jei ji nepriklauso pagal gyvenamąją vietą) nevisada priima arba laukia "dovanėlių".
Šiuo metu jau pats laikas ruoštis į mokykla jeigu nori pakliūti į geresnę tik reikia turėti sveikatos pažymėjimą kad vaikutis sveikas mokyklą lankyti gali
Paskambini į mokyklą ir paklausi. Kai aš vedžiau tai aiškiai buvo pasakyta - be gegužės 1 net nesivarginkit ateiti. Tikrai ne visose mokyklose naujas klases pradeda formuot nuo sausio mėnesio. 
Tiesa gegužės 3 pas rekomenduotą kaip labai gerą mokytoją klasė buvo pilnai suformuota
Na kad labai ten ir nesiveržėm, ir dabar turima mokytoja labai patenkinti.
Atėjus prieš rugsėjį tai tikrai pateksi tik ten kur liko vietos, nebus laiko siūtis uniformą, visokios problemos su vadovėliais-pratybom jei jie buvo pirkti centralizuotai, bus praėję keli tėvelių susirinkimai ir būsi pastatyta prieš faktą kiek pinigėlių reikia dėt į "klasės fondą", problemos gali būt visai netikėtos - pavyzdžiui bus pagaminta per mažai suolų...
Tiesa gegužės 3 pas rekomenduotą kaip labai gerą mokytoją klasė buvo pilnai suformuota
Atėjus prieš rugsėjį tai tikrai pateksi tik ten kur liko vietos, nebus laiko siūtis uniformą, visokios problemos su vadovėliais-pratybom jei jie buvo pirkti centralizuotai, bus praėję keli tėvelių susirinkimai ir būsi pastatyta prieš faktą kiek pinigėlių reikia dėt į "klasės fondą", problemos gali būt visai netikėtos - pavyzdžiui bus pagaminta per mažai suolų...
O šiaip tai jau kažkur balandžio mėn pradedami tvarkyti būsimų pirmokų reikaliukai, kad paskui jiems dar reikia pirmas dvi birželio savaites pabūt mokinukais
.Na o mums praneš pati mokytoja, kada reikės rinktis, nes ji mano kolegė
QUOTE(ALMUX @ 2006 02 14, 19:26)
O šiaip tai jau kažkur balandžio mėn pradedami tvarkyti būsimų pirmokų reikaliukai, kad paskui jiems dar reikia pirmas dvi birželio savaites pabūt mokinukais
Kai kur jau nuo kovo 1 d.
Savo vyresnįjį sūnų pas norimą mokytoją užrašiau vasario mėnesį. Nors ir nepriklausė pagal gyvenamąjį rajoną, bet dabar mokinio krepšelis - visagalis. Jaunėlį sūnų irgi žinau pas kokią mokytoją vesiu, bandysiu užrašyti rugsėjo mėnesį, t.y. metai prieš mokslo metus. Veiksmas vyksta Alytuje.
Mūsų mokykloje pirmokų dokumentus priims tik nuo balandžio 1 d.
Pasiskambinau į mokyklą, man pasakė, kad jau galiu užrašyti vaiką ir atnešti reiks šiuos dokumentus:
1. Pasas (tėvų)
2. Prašymas (duos vietoj užpildyti)
3. Gimimo liudijimo kopija
4. Dokumentinę nuotrauką
5. Sveikatos pažymą ir skiepų (ar tai pažymą ar tai knygutę tiksliai nesupratau).
Kalba eina apie A.Vienuolio mokyklą.
Į Vytės Nemunėlio mus nepriima (sakė nesavo rajono neims)
1. Pasas (tėvų)
2. Prašymas (duos vietoj užpildyti)
3. Gimimo liudijimo kopija
4. Dokumentinę nuotrauką
5. Sveikatos pažymą ir skiepų (ar tai pažymą ar tai knygutę tiksliai nesupratau).
Kalba eina apie A.Vienuolio mokyklą.
Į Vytės Nemunėlio mus nepriima (sakė nesavo rajono neims)
Patarkite, kada realiai reiketu uzrasyti vaika i pradine mokykla? Planuojame lankyti Genio pradine mokykla, bet galutinai neapsisprende. Kai kurie tikina, kad kaip ir i darzeli, vaikus vos ne nuo gimimo reikia uzrasyti ir i mokykla. kaip cia is tikruju yra. Neramu darosi, nors vaikui dar 4 metai.
Jei neklystu, tai visose mokyklose yra bendra tvarka. Vaikai užrašomi į mokyklą nuo kovo 1 d.
Jūs dar turit laiko ir galit ramiai sau gyventi iki 7 m.
Maniškiui kitais metais į mokyklą. Tai pavasarį kalbėjausi su auklėtoja, dėl vaiko tinkamumo lankyti mokyklą. Tai auklėtoja man paminėjo, kad į mokyklą reiktų vaiką rašyti jau po naujųjų metų. Tai aš ir mąstau, kad bent jau nueisiu pasidomėti po naujųjų. Pasidomėsiu, kokios mokytojos turės pirmokus ir pan. O prieš kelis metus rašyti reiktų turbūt tik į kokias privačias mokyklas ar labai populiarias