Įkraunama...
Įkraunama...

Kokia pertrauka po kontraceptikų?

Laba diena gdytoja,
Noriu paklausti kiek turėtų praeiti laiko po kontraceptikų vartojimo, kad jau būtų galima bandyt pastoti ax.gif Mane gydanti gydytoja patarė išėmus kontraceptinį žiedą dar bent mėnesį nepastot, pasisaugot vietinio veikimo spermicidinėm priemonėm/prezervatyvais ir sulaukus "natūralių" menstruacijų, vėliau bandyt pastot..draugė "subalamutijo", kad jos gydytoja patarė 3 mėn. (o geriausiai net 6 mėn blink.gif ) pasisaugot, o kaip iš tikrųjų?

Ir dar klausimukas..pirmą gimdymą priėmęs gydytojas nusistebėjo, kad placenta labai maža, t.y. telpa ant delno (aš net nežinau kokio dydžio ji turėtų būti). Patarė išsitirti prieš bandant pastoti antrą kartą ir bandyti surasti placentos nesivystymo priežastis.. O kaip tai padaryti? Kokie tyrimai, tai galėtų nustatyti? Genetiniai? Pirmo nėštumo metu vaikas(-vaisius) buvo nustojęs augti nuo 32 iki 36 nėštumo savaitės, bet niekas manęs neguldė ligoninėn ir netyrė g.gif , tik sakydavo, kad gims labai maža mergytė..gimė 41nėštumo sav., 2670 gr.,50 cm., bet niekas nepasakė priežasčių kodėl taip nutiko..Mano kraujo tyrimai buvo geri, o echoskopija rodė, kad vaiko visi tie matuojami matmenys (šlaunikaulio ilgis, galvytės apimtis ir pan.) neatitinka pagal nėštumo trukmę g.gif Vaikas gimė sveikas. Dabar gydytojai kažkaip niekas nieko konkretaus nepasako g.gif Ar tai gali kartotis antro nėštumo metu?

Labai daug klausimų blush2.gif
Ačiū 4u.gif
Rasma
Atsakyti
Hormonai, kurie patenka į kraują geriant kontraceptikus, būna aktyvūs parą laiko( todėl ir reikia tabletes gerti kasdien). Taigi nutraukus jų vartojimą, jau sekančio ciklo metu organizme sintetinių hormonų organizme nebėra, ir galite drąsiai bandyti pastoti.
Jūsų mergytė gimė visiškai sveika - normalus išnešiotos mergaitės svoris yra nuo 2500g. Kiek supratau, hipoksijos (t.y. pridusimo) irgi nebuvo. Vadinasi visa ši situacija yra genetiškai determinuota, juk ir suaugę žmonės labai skiriasi savo ūgiu, svoriu, ir t.t., bet niekas to nevertina kaip kažkokios patologijos.
Taip kad nesijaudinkite, sėkmingai pastokite, o jei bus labai neramu, dažniau bus galima atlikti vaisiaus būklės tyrimus.
Atsakyti
Labai ačiū už atsakymus 4u.gif
Mergytė nebuvo pridususi, nors apie kakliuką buvo apsivijusi virkštelė, bet gydytojas sakė, kad čia nieko iš anksto nepakeisi...pagal Apgar įvertinta 9-10 balų.
Džiaugiuosi, kad galima iškart bandyti pastoti ir tie "gąsdinimai" nepagrįsti, kad jei po kontraceptikų pastojama, dar hormonai gali įtakoti vaikiuką smile.gif
Atsakyti