Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Vokietijoje

Sveikos mamytės ir aš jungiuosi prie Jūsų, atrodo antras kartas bus Vokietijoje ax.gif
Kadangi gimdysiu antrą kartą lyg ir viskas tvarkoje nežiūrint to kad dar nesilankiau čia pas gydytoja nors mums jau 12 savaičių g.gif tačiau jaudinuosi dėl to jog mes čia atvykę tik 4 mėnuo, o aš Vokiečių kalbos mokykloje neesu mokiusis schmoll.gif todėl mano žodynas kol kas per mažas kad galėčiau bendrauti ir aišku viską suprasti kas man sakoma Vokiškai,, Paskaičiau visą Jūsų forumą kuris buvo naudingas nes nieko apie gimdymą šioje šalyje nežinojau, supratau kad mane gali gelbėti anglų kalba kuri tikiuosi man padės, nors esu finansininkė tad medicinos terminų neišmanau doh.gif Paskutine pašnekovė klausė apie dokumentus kai gimsta vaikelis man taip pat labai įdomu butų sužinoti kokia tvarka ir koki dokumentai išduodami ? Matau kad temukė šiek tiek apmirusi ir vėl tikiuosi atsiras naujų ar tų pačių mamyčių kurios norės pasidalinti savo žiniomis 4u.gif 4u.gif

Beja, mes gyvename žemai už Frankfurto gal yra netoli mamyčių kurios norėtų pabendrauti? smile.gif
Atsakyti

Sveika, as irgi ruosiuosi gimdyti cia, vokietijoje balandi : ) del kalbos irgi jaudinausi is pradziu, nes tik pora menesiu kalbos kursus lankau, bet neverta, su anglu ir rusu kalba neprapulsi : )
Siaip reiketu jau uzsirasyti pas ginekologa, jeigu su rusu kalba nebloga situacija galiu pasiulyti frankfurte viena ginekologa, pati pas ji vaikstau, tikrai malonus : )
Del dokumentu, i gimdymo namus reiketu veztis abieju tevu gimimo liudijimus, geriausia issiimti lt A formos, tinka ir isverstas, notaro patvirtintas, dar girdejau, kad ir su neisverstus  zmones pateikia. Santuokos liudijima, isversta ir notaro patvirtinta, aisku sveikatos draudimo kortele, lygtai viskas.
Mes gyvenam vos keli km nuo frankfurto : ) neu- isenburge, kur tiksliau jus gyvenate : )
Atsakyti
Gyvenu vokietijoje gimdziau pries metus zeme nrw gal kazkiek skiriasi nuo frankfurto kokia tvarka bet is principo manau viskas tas pats buvau. Pirmaja gimdziau vilniuje tad ir turiu dar ir ka palyginti dabar laukiuos trecio noreciau vrl cia gimdyti bet isvykstam bet as visom 4 uz gimdyma cia. Ypac jei gimdet lietuvoje jau tai cia rojus bent man buvo biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

Sveikos. Esu tokioj situacijoj kaip nezinau ka daryti. Esu registruota tik vokietijoje ir esu jau 3men nescia bet nedirbanti ir nedrausta. Ka daryti? Kaip su mokejimais pas gydytojus ir pats gimdymas ligonineje? Ar as turiu uz viska moketis pati? Prasau pagalbos ir patarimu. Aciu. 

Atsakyti
QUOTE(Indrė Kalinauskaitė @ 2019 01 28, 01:00)
<p>Sveikos. Esu tokioj situacijoj kaip nezinau ka daryti. Esu registruota tik vokietijoje ir esu jau 3men nescia bet nedirbanti ir nedrausta. Ka daryti? Kaip su mokejimais pas gydytojus ir pats gimdymas ligonineje? Ar as turiu uz viska moketis pati? Prasau pagalbos ir patarimu. Aciu. </p>


Tai apsidrausk, freiwillige Versicherung AOK 180 euru i menesi kainuoja ir bus visis vizitai pas gydytojus ir gimdymas apmoketa, kas tikrai brangiau atsieitu jei viska tiesiog is kisenes moketumet.
Atsakyti