Jungiuosi i Baumkuhenu buri arba lietuviskai
Labai tolimas sakocio pusbrolis
Produktai:
250 g. kambario temperatūros sviesto
250 g. cukraus
5 kiaušiniai
143 g. miltų
107 g. krakmolo
2 v.š. grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
Eiga: Sviestą su cukrumi išsukti iki purumo ir kol nesijaus cukraus granulių. Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius, po vieną sudėti į sukamą sviestą. Miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais, ir įmaišyti į sviesto masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Sudėti grietinę. Tešla turi gautis geros grietinės tirštumo. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, įdėti kelis šaukštus tešlos ir paskleisti po skardą plonu sluoksniu. Dėti į įkaitintą orkaitę grill režimu 180 laipsnių ir kepti, kol įgaus auksinę spalvą. Ištraukti ir ant viršaus vėl pilti pora šaukštų tešlos. Taip kepti, kol pasibaigs tešla. Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais. Atvėsinti.
Skanaus
kepiau 20x20 cm skardoj. Visi produktai turi buti vienodos temperaturos
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 22, 19:26)
O be grilio rezimo gautusi ?
[quote=*Keila*,2011 03 22, 22:17]
[quote=mamamia*,2011 03 22, 18:15]
O be grilio rezimo gautusi ?
[/quo
Gautusi
[/quote]
Tuomet super, reikes isbandyti, aciu uz atsakyma
[quote=mamamia*,2011 03 22, 18:15]
O be grilio rezimo gautusi ?
[/quo
Gautusi
[/quote]
Tuomet super, reikes isbandyti, aciu uz atsakyma
Kriaušė su karamelės padažu
Jums reiks:
kriaušių
Padažui:
graikinių riešutų (susmulkinti)
300 g cukraus
50 g sviesto
200 ml grietinėlės
Gaminame padažą:
Imame prikaistuvį,dedame dalį cukraus ir kaitiname iki skystos karamelės.Sudedame likusį cukrų ir paliekame lydytis.
Kai cukrus išsilydo nuimame puodą nuo ugnies ir dedame sviestą,maišome kol sviestas ištirps.Palengva, nuolat maišydami supilame grietinėlę.Vėl statome ant silpnos ugnies ir nuolat maišome kol masė taps vientisa.
Kriaušę supjaustome griežiniais,ant kiekvieno gabaliuko užpilame karamelės,dedame smulkintus riešutus ir suformuojame iš naujo kriaušę.
Jums reiks:
kriaušių
Padažui:
graikinių riešutų (susmulkinti)
300 g cukraus
50 g sviesto
200 ml grietinėlės
Gaminame padažą:
Imame prikaistuvį,dedame dalį cukraus ir kaitiname iki skystos karamelės.Sudedame likusį cukrų ir paliekame lydytis.
Kai cukrus išsilydo nuimame puodą nuo ugnies ir dedame sviestą,maišome kol sviestas ištirps.Palengva, nuolat maišydami supilame grietinėlę.Vėl statome ant silpnos ugnies ir nuolat maišome kol masė taps vientisa.
Kriaušę supjaustome griežiniais,ant kiekvieno gabaliuko užpilame karamelės,dedame smulkintus riešutus ir suformuojame iš naujo kriaušę.
BALTOJO IR RUDOJO SOKOLADO SAUSAINIAI
3/4 puodelio cukraus
3/4 puodelio rudojo cukraus
1 puodelio minksto sviesto
2 dideli kiausiniai, plakti
1 a.s. vanilino esencijos
... 2 1/4 puodeliu miltu
1 a.s. nugesintos sodos
3/4 a.s. druskos
2 puodeliu "sudauzytu" sokolado gabaliuku (as dauziau su kocelu maiselyje)
ikaitinam orkaite 200C. sumaisom cukru, sviesta,vanila ir kiausinisu dideliame inde. tai galime daryti rankomis, geriau issimaiso. Imaisome soda, miltus su druska. Gerai ismaisom, tesla turi but tirsta. Imaisome sokolado gabaliukus. Tiesiame ant skardos kepimo popieriu, ir su saukstu dedame teslos kauburelius. Paliekame nemazus tarpus tarp teslos, nes ji issilydis ir isplis i skritulius. kepam 8-10 min, kol parus.
3/4 puodelio cukraus
3/4 puodelio rudojo cukraus
1 puodelio minksto sviesto
2 dideli kiausiniai, plakti
1 a.s. vanilino esencijos
... 2 1/4 puodeliu miltu
1 a.s. nugesintos sodos
3/4 a.s. druskos
2 puodeliu "sudauzytu" sokolado gabaliuku (as dauziau su kocelu maiselyje)
ikaitinam orkaite 200C. sumaisom cukru, sviesta,vanila ir kiausinisu dideliame inde. tai galime daryti rankomis, geriau issimaiso. Imaisome soda, miltus su druska. Gerai ismaisom, tesla turi but tirsta. Imaisome sokolado gabaliukus. Tiesiame ant skardos kepimo popieriu, ir su saukstu dedame teslos kauburelius. Paliekame nemazus tarpus tarp teslos, nes ji issilydis ir isplis i skritulius. kepam 8-10 min, kol parus.
QUOTE(rasixe @ 2011 03 23, 12:36)
Sveikos
As su grietinieciais kepiau pagal Elenos receptuka, tik vietoj sviesto dejau margarina kepiniams
o cia mano grietinieciai( valgiau ir dariau pirma karta )
As su grietinieciais kepiau pagal Elenos receptuka, tik vietoj sviesto dejau margarina kepiniams
o cia mano grietinieciai( valgiau ir dariau pirma karta )
Labai labai gražūs Šaunuolė
QUOTE(Kurmelis @ 2011 03 15, 00:25)
Pasirodysiu gal tundra, bet man tarp tų sluoksnių rodosi koks tai pertepimas Nea? O jei nėra pertepimo, nesausas jis?
O gundo tai labai
O gundo tai labai
vaje ir kaip as praziosojau , ne ne, jokiu pertepimu, jei zadat kepti, tiesiog ilgaiu apkepkite, viena sluoksni, na kai jau matysit grazia gelsva spalva tada imat ir uzdedat kita sluoksni teslos. Gavosi super skanus, ir net labai skoniu panaus i sakocio visiskai nesausas, kelios paneles, mano drauges, jau isbande ir labai isgyre
aisku sako tikras sakotis, naminis, toli iki pirktinio, mes pakaitalus parduotuvinius valgom, bet vistiek, man ir aprduotuviniai, kai sviezus labai skanuuuus
QUOTE(kioske @ 2011 03 15, 00:41)
na man tai cia atrodo, kaip sakotis, tik ne su ragiukais, o pyraginis... o be to vaikysteje pas mus zemaitijoje sakoti vadino - baumkuhenu, bankuhenu tai man is karto asociacija sio pyrago su sakocio skoniu o juk ir sakoti sluoksniais pila....
zodz pafantazavau
zodz pafantazavau
nieko neprifantazavot, taip ir yra sakociai kepami, ant ilgo ritinio, kuris sukamas ir palaipsniui tesla pilama, kai apkepa tada vel dapilama ..
QUOTE(Kettim @ 2011 03 15, 00:47)
tap ir yra,esu kepusi sita geri,skonis panasus i sakocio,ypac po keliu dienu,kai padziuva.
labai labai skanus, kaip tikras sakotis kepsiu ir vel, ir net BUTINAI!!!
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 22, 19:26)
Jungiuosi i Baumkuhenu buri arba lietuviskai
Labai tolimas sakocio pusbrolis
Labai tolimas sakocio pusbrolis
KIEK laiko užtruko pats kepimas, labai turbut ilgu terliotis po sluoksnį kepant?