Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 25 tema

QUOTE(stonjur1 @ 2011 01 11, 15:29)
O as jau daug metų darau toki Napaleoną
Teslai; 250gr sviesto,250gr grietines, truputi druskos,truputi citrinos sulciu ispausti,ir miltu kol nebus riebi tesla,tol minkyti,kad neliptu prie ranku. Tada padalinti tesla i vienodus gabaliukus 5-6 ir i saldytuva apie para,arba nors keleta valandų.
PERTEPIMUI 1 indelis kondencuoto pieno saldaus( virti 2 val) ir sviesto  pakelis.kondencuota atsaldyta sumaisyti su sviestu,ir iskeptus lakstus (siltus dar)iskart pertepti.
Svieta sutarkuoju,viska sudedu ir minkau tesla.
GAunasi visada nerealus,ir visada gerai,lakstai gerai ir greitai iskepa,o atrodo kaip sluoksniuota tesla.

Cia gal toks tikroviskesnis napoleonas nes kiek pamenu, tai jis budavo riebokas, kaip ir cia, nes i pertepima sviesta ieina, reik pabandyt aciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2011 01 11, 17:35)
Cia gal toks tikroviskesnis napoleonas nes kiek pamenu, tai jis budavo riebokas, kaip ir cia, nes i pertepima sviesta ieina, reik pabandyt aciu ax.gif


Cia nelabai tikras biggrin.gif bet as toki irgi darydavau. Dar citrinos ispausdavau, ir pora sluoksniu juoduju serbentu, arba spanguoliu uogiene patepdavau.

Dabar darau tikresni. Viena moteris sake, jos manymu tai tikras senovinis Napoelonas. Paieskosiu recepto. Daividija berods buvo ikelus. Tik as normas pasikoregavau pagal save.
Atsakyti
QUOTE(stonjur1 @ 2011 01 11, 14:29)
O as jau daug metų darau toki Napaleoną
.....


o kur nuotrauka? g.gif čia tema receptams su nuotraukomis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 01 11, 22:15)
o kur nuotrauka?  g.gif  čia tema receptams su nuotraukomis  mirksiukas.gif

Atsiprasau tuoj smile.gif
Tik nebaigti cia puosti,papuosiau graziau,cia sioms kaledoms kepiau.
Nezinau kiek ragavau kitokiu pertepimu,tai man sis pats tikroviskiausias. http://img593.images.../i/dsc1030.jpg/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stonjur1: 12 sausio 2011 - 10:19
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 11, 19:03)
Cia nelabai tikras biggrin.gif bet as toki irgi darydavau. Dar citrinos ispausdavau, ir pora sluoksniu juoduju serbentu, arba spanguoliu uogiene patepdavau.

Dabar darau tikresni. Viena moteris sake, jos manymu tai tikras senovinis Napoelonas. Paieskosiu recepto. Daividija berods buvo ikelus. Tik as normas pasikoregavau pagal save.

Kepiau jusu viena napoleona pakoreguota su rududu ir plikytu kremu- skanus rupuze, lotuliukas.gif ir dabar dar saldytuve riogso, bet kadangi man dieta tai juo megaujasi seimyna, o man lieka tik seile varvinti doh.gif
Atsakyti
Ule, labai skaniai atrodo šis varškės pyragas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 01 03, 19:18)
varškės keksas

galvoju ikelsiu savo varskes keksa,nes labai jis gardus,ziu -yra pagal si recepta bigsmile.gif nu bet vistiek ikelsiu smile.gif mums patiko,nes labai dregnas,minkstutis rolleyes.gif
user posted image
RECEPTAS:300g varskes,300g miltu,300g cukraus,150g sviesto,4 kiausiniai,1,5 sausktelio kepimo milteliu,vaniles.
kambario temperaturos sviesta gerai paplakti mikseriu,kad pabaltu ir taptu purus.deti 1sauksteli miltu,1 kiausini ir siek tiek c...ukraus,gerai isplakti,deti vel viena kiausini ir siek tiek cukraus,vel isplakti.taip testi,kol bus sudeti visi kiausiniai ir visas cukrus,gerai isplakant.iplakti vaniles esencijos sauksteli.miltus sumaistyti su kepimo milteliais,varske isplakti blenderiu,kad butu kremine.deti varske i kiausiniu mase,siek tiek permaisyti saukstu,sudeti visus miltu sir viska ranka gerai ismaisyti.pilti i kepimo popieriumi isklota kekso forma,manoji 24cm ilgio,13cm plocio ir kepti 180 laipsniu orkaiteje 50-60 min.tikrinti mediniu pagaliuku ar ikepes.
dvi dienas is eiles kepiau is keksa-tikras hitas smile.gif))
Atsakyti
Ekstra pyragėliai mirksiukas.gif

user posted image

Reikės:

* šviežios tešlos
* banano (ar kitokių vaisių)
* skystos karamelės
* griliažo (praline)

tešlą iškočioti , kepimo formeles (šiuo atveju labai pasitarnavo 12 keksiukų metalinė forma) iškloti tešlos gabaliukais, sudėti gabaliukais supjaustytą bananą, užpilti skysta karamele, apbarstyti griliažu ir pašauti kepti iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę ~20-čiai minučių, iki tešla išsipūs ir gražiai paruduos wink.gif
Atsakyti
kepiau siandien keksa smile.gif visuomet ji kepu,net nzn,ar tai mano receptas,ar is kur nors ji gavau hihihi.gif tiesiog nesunkiai pagaminamas,yra skanus,purus ir sotus drinks_cheers.gif sikart idejau lauzyto senio salcio biggrin.gif uzsilikusio nuo Kaledu
user posted image
Papildyta:

6 kiausiniai
250gr cukraus
apie 300gr miltu (cia dar nuo kiausinio dydzio priklauso)
120gr minksto sviesto
pora geru saukstu majonezo
puses citrinos sulciu
bacpulver
norimu kvapu
na,mazdaug tokios proporcijos,nes viska dedu is akies mirksiukas.gif
trynius issuku su puse cukraus,sudedu citrinos sultis,sviesta,majoneza,kvapus ir miltus sumaisytus su kepimo milteliais,tuomet isplaku kiausinio baltymus su trupuciu druskos ir likusiu cukrumi,ir sujungiu abi mases-letai ismaisau....ir orkaiten smile.gif kepu 1 val 150c temperaturoje,bet realiai ji reiketu kepti aukstesneje,nes mano orkaite streikuoja,taj rodo mazesne nei is tikruju yra temperatura doh.gif
Atsakyti
g.gif
QUOTE(keno @ 2011 01 12, 21:08)
kepiau siandien keksa smile.gif  visuomet ji kepu,net nzn,ar tai mano receptas,ar is kur nors ji gavau hihihi.gif tiesiog nesunkiai pagaminamas,yra skanus,purus ir sotus drinks_cheers.gif sikart idejau lauzyto senio salcio biggrin.gif uzsilikusio nuo Kaledu
Papildyta:

bacpulver



O "bacpulver" tai kepimo milteliai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editav: 13 sausio 2011 - 10:44
QUOTE(irmulia @ 2011 01 12, 18:19)

* šviežios tešlos
* banano (ar kitokių vaisių)
* skystos karamelės
* griliažo (praline)




ir ka reiskia "sviezia tesla" mastau.gif mastau.gif mastau.gif mastau.gif
Atsakyti
irmulia

O Ekstra pyragėliams tiktų pavyzdžiui šaldyta tešla? ax.gif
Atsakyti