
75 g. sviesto
50 g. pieniško šokolado
200 g. rududu
1 valgomas šaukštas pieno
180 g. sausainių (selga naudoju)
keli lašai romo esencijos
50 g. lazdyno riešutų
apvoliojimui: 2 valg.šaukštai cukraus pudros
1 valg.šaukštas cinamono
Sviestą, šokoladą, pieną, romo ir rududu įdėti į nedidelį puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pasidarys vienalytė masė. Nuolat maišyti mediniu šaukštu.
Sausainius sutrupinti (su blenderius trupinu).
Kai gaunasi vienalytė masė - nuimti puodą nuo ugnies, suberti sausainius ir išmaišyti gerai. Įdėti į šaldytuvą 1-1.5 valandai.
Tuo tarpu sausoj keptuvėj kaitinti riešutus, kol suskilinės jų odelė - tada jie gražiai išsilukštena.
O paskui jau šaukšteliu kabinat masės, pavoliojat delnuose, įspaudžiat riešutą ir pavoliojus rankose, kad gautųsi norima forma, galiausiai juos volioti cukraus pudros ir cinamono mišiny... Kol nevertojamas patiekalas - laikomas šaldytuve


P.S. krepšelius naudojau likusius nuo rafaelo, bet šiaip yra jų pirkti

Papildyta:
Obuolių ir bananų pyragas

Kiaušiniai, 4 vienetai
Cukrus, 1 stiklinė
Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
Obuoliai, dideli, 2 vienetai
Bananai, 1 vienetas
Druska, truputį
Kepimo milteliai, truputį
Išplakam kiaušinius, įberiam žiupsnelį druskos, supilam cukrų, miltus, įberiam kepimo miltelius, viską išmaišom. Nulupam obuolius, išimam sėklas ir supjaustom kubeliais. Bananą supjaustom griežinėliais. Vaisius suberiam į tešlą ir išmaišom. Supilam į kepimo indą dedam į orkaitę ir 35 minutes 180 C temperatūroje.
Aš vis įkišu medinį smeigtuką į kepamo pyrago vidų - jei smeigtukas aplipęs tešla - dar reikia kepti. Kai smeigtukas sausas - jau galite išjungti orkaitę.
Papildyta:
Meduolinis namas


Margarinas, 100 gramų
Medus, 200 gramų
Cukrus, 200 gramų
Kiaušiniai, 2 vienetai
Kvietiniai miltai, 500 gramų
Kepimo milteliai, 1 šaukštelis
Prieskoniai meduoliams, 1 šaukštelis
Į nedidelį puodą sudedamas margarinas, cukrus ir tirpinamas medus. Turi gautis vienalytė masė ir nesimatyti cukraus kristalėlių. Reik nuolat maišyti mediniu šauktu. Dar svarbu, maišyti ne ratu, nes taip medus sušoka į gumuliukus (pačiai teko įsitikinti), bet maišyti zigzagais.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio margarino su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis. Tešla paliekama parai laiko kambario temperatūroj.
Tešla kočiojama 2-3 mm storio, išpjaunamos įv. formos nameliui konstruoti bei kitoms dekoracijoms ir 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min.