QUOTE(carramele @ 2011 01 20, 21:24)
Mes blynus kepamės iš speltos miltų, trinto ar smulkiai pjaustyto banano ir rudojo cukraus. Vietoj padažo skanu trinti obuolia (naudojam pirktinius iš stiklainių).
Nežinojau, kad kukurūzų miltus su kitais reikia maišyt. Kažkada kepiau iš vienų, bet net pridėjus į tešlą tos saldžios Sinlac košės, tas kartumas buvo nepermušamas.
Reikia žiūrėt, kad duona tik iš rugių miltų būtų. Pas mus šiuo metu namie trys rūšys tokios

O sausainukų be kviečių priemaišų nežinau pirkt, bet kai labai saldumyninės lomkės užpuola, tai ir kulinariniai sugebėjimai atsiranda
vietoj kviečių sausainukams galiam miežinius naudot. specifinis skonis, bet po kelių pirmųų kąsnių man pačiai buvo taip skanu, kad sunku buvo sustot
tik vat iš ūkininko pirkau, nepamačiau - nepersijotus miltus, tingiu sijot

reikia prisiruošt surast jau švarių....
Papildyta:
o šiaip iš košių - bandėt soras, kukurūzų ? mes nors ir nealergiški kviečiams, bet vis išsiverdam, labai skanu.
man nedidelis sorų kiekis ir į sriubas skanu.