Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau

QUOTE(Andro @ 2011 10 29, 16:16)
schmoll.gif o aš tom socėm iš karto pradėjau sakyti kad esu pasibaisėjusi valstybės politika  nekelti globos išmokos. Apgailėtini tie 520 litų , nes vaikų namuose maistui skiriama 13 litų į dieną, vadinasi ir mes tiek vidutiniškai skiriam. Tai ką  kitiems vaiko poreikiams 120 litų gali užtekti?  jos leidžia sau taip pulti,kad nesugalvotume  skųstis. Aš tai aiškiai  esu davusi suprasti- NEBIJAU PRARASTI GLOBĖJOS STATUSO ir nebijau būti pripažinta  bloga globėja ir  mano biovaiko interesai aukščiau už globotinio ir jeigu šita tvarka nepriimtina- prašom, spręskit  kur vaikui geriau. Aš savo interesų ir poreikių jau  kokie 22 metai kaip netenkinu, tiesiog man jau įprasta kad vaikai svarbiausia, tiesiog ir dabar savo vaikas svarbiau nei globotinis.  Tiesiog man pavyko lig šiol taip suderinti kad vienas kitam netrukdo. Juk visi žino, kad duodamas gauni, taip mano vaikas dalindamasisi su Dainium  kažką ir gauna. Tačiau aš pasiruošus to atsisakyti vardan vieno ar kito gerovės.


nu tu brangioji ir pavarai. Tau net 120atlieka, ir tau niekam neužtenka- nei taksi, nei limuzinu, nei į Havajus su vaiku nuskrist. Vagi tuos pinigus, vaiką su visa šeima apvalgai. Viskas su tamsta čia aišku, nėr nė ką sakyti( labai atsiprašau už juodą jumorą). Tu teisi- taip kažkaip nebuvau skaičiavus.
Atsakyti
Mes kažkaip niekad neskaičiavom,nekalkuliavom.Kai reikėjo,pirkom imunostimuliatorius už visą pašalpą ir nieko-išgyvenom.Bet kai prikiša,kad naudoju pinigus asmeninėms reikmėm vietoj to,kad vaikus taksu pavėžinčiau...
Ir ko tas mano vyras per du darbus plėšosi,niekaip nesuprantu-juk turim pragyvenimo šaltinį mirksiukas.gif
Gaila,kad tokiose pareigose žmonės dirba ne iš pašaukimo.Mano vaikams tai nieko,namie auga.O tiems,kurie ten,su tokiais ...
Atsakyti
nu jums tik pinigai rūpi irnesakyk.gif va, net Degutienė apreiškė, kad visi moraliniai degradai pinigais tik ir rūpinasi, net tėvynės nemyli irnesakyk.gif
Atsakyti
Mums tie pinigėliai buvo reikšmingi, ypač mokant už mažiaus reabilitaciją (čia ir brolio dalis sueidavo). Suprantu piktas biomamas, kurios negali savo vaikui leisti to, ką gali globėjas kad ir už tuos niekingus 500 Lt. Juk soc darbuotojų atlyginimas vos virš 1000 Lt. Skurdas žmones daro piktais. Nors gal ne tiek skurdas, o skurdo sureikšminimas, nes pas mus tikrai dar nėra tas tikrasis skurdas.
Atsakyti
aš tai visiška degradė. Faktas, jau negana kad tik pinigais rūpinuosi, tai dar ir apie maistą galvoju. Turėčiau dvasiniu maistu maitintis, ir vaikus juo penėti.

Pažįstamą globėją vienos socialinės gyvenimo mokė. Ji išsiskyrus, augino vieną vaiką, savo ir du globotinius turėjo. Ir atsiraodo brolis ten pas tuos vaikus. Patikrino jau tas sąlygas, ir psichologė pareiškė- o tai jūs pripratus, kad už vaikus jums mokėtų- tipo va alimentus gauna, ir tai jums svarbu ir apie karjerą negalvojat. Ir apie dvasinius dalykus. Draugė niršo niršo niršo, putojo visa. Kaip taip gali suaugęs žmogus nesąmones kalbėt. Paskui kažko socialinė dar pas ją užėjo. Pajutau sako, kad man į viską jau nusispjaut- pastačiau prieš ją tuščią puoduką, tuščią arbatinuką- nu ir sau, tuščią lėkštę- ir sako- vaišinkitės, arbata iš ties skani, o pyragas tai ir iš viso- pagal paskutines vyriausybės rekomendacijas iškeptas.
Nieko nesakė- trenkė durim ir išėjo. Trečio brolio globą paskyrė, teismas bus lapkričio vidury. VTAT inspektorius pamatęs ją šypsosi iki ausų. Man irgi patiko, galvoju praktikoj pritaikysiu jei ką.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 10 30, 13:03)
aš tai visiška degradė. Faktas, jau negana kad tik pinigais rūpinuosi, tai dar ir apie maistą galvoju. Turėčiau dvasiniu maistu maitintis, ir vaikus juo penėti.

Pažįstamą globėją vienos socialinės gyvenimo mokė. Ji išsiskyrus, augino vieną vaiką, savo ir du globotinius turėjo.  Ir atsiraodo brolis ten pas tuos vaikus. Patikrino jau tas sąlygas, ir psichologė pareiškė- o tai jūs pripratus, kad už vaikus jums mokėtų- tipo va alimentus gauna, ir tai jums svarbu ir apie karjerą negalvojat. Ir apie dvasinius dalykus. Draugė niršo niršo niršo, putojo visa. Kaip taip gali suaugęs žmogus nesąmones kalbėt. Paskui kažko socialinė dar pas ją užėjo. Pajutau sako, kad man į viską jau nusispjaut- pastačiau prieš ją tuščią puoduką, tuščią arbatinuką- nu ir sau, tuščią lėkštę- ir sako- vaišinkitės, arbata iš ties skani, o pyragas tai ir iš viso- pagal paskutines vyriausybės rekomendacijas iškeptas.
Nieko nesakė- trenkė durim ir išėjo. Trečio brolio globą paskyrė, teismas bus lapkričio vidury. VTAT inspektorius pamatęs ją šypsosi iki ausų. Man irgi patiko, galvoju praktikoj pritaikysiu jei ką.


lotuliukas.gif Eik tu, jėginė moteriškė, perduok jai linkėjimus jeigu sutiksi.
Mes Dainių svarstėm į privačią, krikščionišką, labai krikščionišką mokyklą atiduoti. Žodžiu viską paskaičiavo, su maistu su kelione su priemonėm tai būtų 500 litų kainavę ( ten maistas brangiau nei paprastoje) .Vyras markstosi kad brangu, tai nutaisė dirikė tokį tikinčios veidą- o tai jūs abu nedirbate blink.gif Nu ne, dirbame, o tai juk gaunate už vaiką globos pašalpą, be to pagalvokite gal galite ko nors atsisakyti, pavyzdžiui interneto blink.gif Man reikėjo tai tada pakilti ir išeiti bet man kol daeina kad ant galvos lipa doh.gif tai mandagiai pasakiau kad pagalvosim. Dukrai 11 metų, ta iškarto pakomentavo- ĮŽŪLU. Tai va tom visom socėm ir kitom ciocėm reikia duoti pajusti kad jos tiesiog įžūlios. Aš priklausiau VTAT tokiai inspektorei, tai iš karto jai pasakiau- dirbkit savo darbą bet žinokit jūs atstovaujate tokiai institucijai kurios aš visiškai negerbiu ir ji , bent jau KLP egzistuoja tik formaliai. dabar iš vaiko gerovės centro socės lankytis pradėjo , kol kas aš dar mandagi su jom bet vaišinti tai tikrai tuščias lėkštes padėčiau.
Atsakyti
Paskaičiau jus ir smagiau patapo.Nes galvoju vis.Jautriai reaguoju.Bet čia pinigai,tai dar pofig-kiek turiu,tiek užtenka.Bet kai ateina tokia vaiko interesus "atstovaujanti" socė ir sako:nu nespausk tu jų prie mokslų,ką,nežinai,kad jie kitokie Psheprasham-jie mano vaikai ir aš nežiūrėsiu pro pirštus į tingėjimą ir netvarką.Juk kuo daugiau reikalauji,tuo daugiau išsireikalauji mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2011 10 30, 16:08)
tai būtų 500 litų kainavę

gal galite ko nors atsisakyti, pavyzdžiui interneto blink.gif

tai jau tikrai-juk galima rast ir pigesnį internetą,nebūtinai už 500 Lt lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O man skambino iš katalikiškos mokyklos,siūlė priimt Vyšnią į pirmą ir Žirniuką į paruošiamąją.Tik tolokai,tai supasavau,nors ir vežiojimą žadėjo suorganizuot ir nuolaidų.Bet likau sužavėta bendravimu ir supratimu.Bijau pameluot,bet lyg K.Grinio mokykla.Domeikavoj,ar Sargėnuose.
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2011 10 30, 17:08)
lotuliukas.gif Eik tu, jėginė moteriškė, perduok jai  linkėjimus jeigu sutiksi.
Mes Dainių svarstėm į privačią, krikščionišką, labai krikščionišką mokyklą atiduoti. Žodžiu viską paskaičiavo, su maistu su kelione su priemonėm  tai būtų 500 litų kainavę ( ten maistas brangiau nei paprastoje) .Vyras markstosi kad brangu, tai nutaisė  dirikė tokį tikinčios veidą- o tai jūs abu nedirbate blink.gif Nu ne, dirbame, o tai juk gaunate už vaiką globos pašalpą, be to pagalvokite gal galite ko nors atsisakyti, pavyzdžiui interneto blink.gif Man reikėjo tai tada pakilti ir išeiti bet  man kol daeina kad ant galvos lipa doh.gif tai mandagiai pasakiau kad pagalvosim. Dukrai 11  metų, ta iškarto  pakomentavo- ĮŽŪLU. Tai va tom visom socėm ir kitom ciocėm  reikia duoti pajusti kad jos tiesiog įžūlios. Aš priklausiau VTAT tokiai inspektorei, tai iš karto jai pasakiau- dirbkit savo darbą bet žinokit jūs atstovaujate tokiai institucijai kurios aš visiškai negerbiu ir ji  , bent jau KLP egzistuoja tik formaliai. dabar iš vaiko gerovės centro  socės  lankytis pradėjo  , kol kas aš dar mandagi su jom bet  vaišinti tai tikrai tuščias lėkštes padėčiau.


negali atsisakyti internetoŲ Reiškia sergi priklausomybės ligom.
Pagal tą seną anekdotą rūkai- reiškia geri, jei geri , tai...
aš tai irgi jaučiu priklausomybę nuo maisto, šildymo sąskaitų, mokyklos ir jos reikmenų, mokamų pietų, aprangos. Kažkokia visai degradavus, ir visai nepagydoma. Žiauriausia tai, kad vaikus to pačio makau- valgyti kelis kartus dienoj, rengtis, į mokyklą eiti. Žiauru. Ką daryti? Kaip atsisakyti ko nors? Gal kas nors bandėt nevalgyti pusmetį, vaikščiot nuoga? O ypač vaikus gal pratinot?
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 10 28, 12:18)
Pakalbėkit su manim...Rankos dreba po pokalbio su socialine.Aš kankinu vaikus,nes nesuteikiu galimybės bendraut su mažuoju broliuku  doh.gif Bet kad pabendravus jie mane kankina,kol sugrįžta į vėžes.Neneigiu,kad toks bendravimas reikalingas,bet kas pasvers,ar daugiau naudos,ar žalos jis atneša.
Jau atrodo aprimsta,įeina į vėžes,tik koks susitikimas ,ir vėl viskas iš naujo:cypimas,embriono poza,veido akėjimas su nagais,pirštų čiulpimas,kalbos užkritimas....Aš gi neneigiu nei mamos,nei kitų brolių seserų buvimo.Kalbam,dažnai nuotraukas pažiūrinėjam.Ką daryt?Patarkit
Ar kituose miestuose dažnai lanko socialinės,dažnai reikia vykti į instituciją "pasirodyt"?Ar įvairių paskaitų lankymas privalomas?


o ploto klausimas nekyla? Tu rašei, kad pas jus tik du kambariai, o vaikai tai keturi ir lytys tai skirtingos? Ne čia problemos? Tikrai reikalauja , kad bendrautumėt su 2 metų vaiku? su tavais kaip ir viskas aišku, bet tas mažius tai ir iš viso nieko nesupranta. Prieš metus, tai gi jis ir iš viso buvo metų- tai kaip tada? Taigi prieš Kalėdas tu jį parsivežei? Nežinau.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti