Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(keistuole @ 2011 01 17, 19:00)

o tai jūsų raugas veiklus buvo


dabar manau kad neveiklus blush2.gif
aš jį atšildžiau laikydama 12 val kambario temp. tada pamaitinau ir po 3 val. kepiau... bet man jis nesuputojo, nieko nedare, maniau nieko baisaus... pasirodo ne. Bet ir toliau tas raugas man nieko nedaro, net nžn ar toliau maitinti ar mesti
prieš tai kai kepiau tai buvau gavusi gera, ne mano darytą, tai va aš jo atsidėjusi ir bandžiau tęsti visą procesą
Atsakyti
QUOTE(foox @ 2011 01 17, 16:55)
dabar manau kad neveiklus  blush2.gif
aš jį atšildžiau laikydama 12 val kambario temp. tada pamaitinau ir po 3 val. kepiau... bet man jis nesuputojo, nieko nedare, maniau nieko baisaus... pasirodo ne. Bet ir toliau tas raugas man nieko nedaro, net nžn ar toliau maitinti ar mesti
prieš tai kai kepiau tai buvau gavusi gera, ne mano darytą, tai va aš jo atsidėjusi ir bandžiau tęsti visą procesą

Ištraukus iš šaldytuvo užtenka palaikyt apie valandą, tada pamaitint ir palikt 12val wink.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 01 17, 18:19)
Po truputį bandau receptus,pateiktus temos pirmame lape. Bandžiau ne vieną ir ne du batonus,o kalbėjau apie šį Maišiau duoninėj,kepiau orkaitėj.



QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 17, 18:19)


ačiū 4u.gif


QUOTE(foox @ 2011 01 17, 18:55)
dabar manau kad neveiklus  blush2.gif
aš jį atšildžiau laikydama 12 val kambario temp. tada pamaitinau ir po 3 val. kepiau... bet man jis nesuputojo, nieko nedare, maniau nieko baisaus... pasirodo ne. Bet ir toliau tas raugas man nieko nedaro, net nžn ar toliau maitinti ar mesti
prieš tai kai kepiau tai buvau gavusi gera, ne mano darytą, tai va aš jo atsidėjusi ir bandžiau tęsti visą procesą


per 3 val jis negalėjo spėt "užsikurt"
Atsakyti
bet jis neužsikūrė ir iki šiol, o maitinau 10 val., tai nežinau ką man su juo toliau daryti
Atsakyti
Laba diena,
noriu paklausti - kodėl batonas gaunasi trapus? Iškyla, skanus, lyg ir viskas gerai. Vienintelė man nepatinkanti savybė - jis trupa. Užtepti sviestą sunku, nebent batonas šiek tiek pastovėjęs. Kas tai įtakoja?
Atsakyti
QUOTE(foox @ 2011 01 17, 19:10)
bet jis neužsikūrė ir iki šiol, o maitinau 10 val., tai nežinau ką man su juo toliau daryti


galima bandyt medaus įdėt, alaus įpilt.
Bet aš kai taip bandžiau, dar rusų forume radau vieną būdą, tai nieko man ten gero nesigavo, tik sugadinau krūvą miltų.
Ir nusprendžiau, kad jei jau neveikia, geriau pasidaryt iš naujo
Atsakyti
ets kaip gaila verysad.gif maniau dar galima kažką padaryti, gal del visa ko idėsiu medaus šaukštą... suges tai suges, ar šiaip ar taip
Atsakyti
QUOTE(foox @ 2011 01 17, 20:04)
ets kaip gaila  verysad.gif  maniau dar galima kažką padaryti, gal del visa ko idėsiu medaus šaukštą... suges tai suges, ar šiaip ar taip

jei nėra nieko blogo tai nematai prasmės jo mest, jei labai rūgštus kvapas, acetoninis, tada siūlau palikt šaukšta-du raugo ir pamaitint, galima su medum
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 17, 18:00)
O jums ji buvo iškilusi?

aha drinks_cheers.gif

QUOTE(Saules.sviesa @ 2011 01 17, 18:23)
O is kokiu miltu kepei? Man vien is ruginiu miltu kepama duona perdaug rugsti... Dabar maisau  po 1/2 rupiu ruginiu ir 1/2 rupiu kvietiniu miltu wink.gif

didesne dalis pilno grudo ruginiu, o likusi dalis rupiu kvietiniu ax.gif

as manau kad su raugu nemoku elgtis, nes su mielem man ta pati duona gavosi skani g.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 17, 21:25)
aha  drinks_cheers.gif
didesne dalis pilno grudo ruginiu, o likusi dalis rupiu kvietiniu  ax.gif

as manau kad su raugu nemoku elgtis, nes su mielem man ta pati duona gavosi skani  g.gif


o jūs darėt viską lygiai taip pat pagal receptą, tik raugą pridėjot, ar mažinot miltų ir vandens kiekį?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 17, 22:01)
o jūs darėt viską lygiai taip pat pagal receptą, tik raugą pridėjot, ar mažinot miltų ir vandens kiekį?

nemazinau nei miltu nei vandens g.gif o reikia? blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 17, 22:23)
nemazinau nei miltu nei vandens  g.gif  o reikia? blush2.gif  biggrin.gif


aš tai mažinu, mano supratimu reikia, nes jei dedat pvz kokius 300 g raugo, tai vadinas dedat 150 g vandens ir 150 g miltų daugiau, tai vadinas ir druskos reiks daugiau ir cukraus ar medaus jei dedat ir šiek tiek miltų daugiau. Arba kitu atveju reik mažint miltų ir vandens kiekį
Atsakyti