Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(keistuole @ 2011 01 17, 22:33)
aš tai mažinu, mano supratimu reikia, nes jei dedat pvz kokius 300 g raugo, tai vadinas dedat 150 g vandens ir 150 g miltų daugiau, tai vadinas ir druskos reiks daugiau ir cukraus ar medaus jei dedat ir šiek tiek miltų daugiau. Arba kitu atveju reik mažint miltų ir vandens kiekį

logiska g.gif
Atsakyti
nu vakare bus 2 dienos tam raugui,bet jis man atrodo ne toks kaip ikelta foto,gal jus paprotinsit ar gerai jis toks? g.gif o gal jau mest reik g.gif doh.gif
user posted image
Atsakyti
ohoho koks raugas thumbup.gif bent jau matosi, kad gyvas, tai ne mano... beje, vakar man jis lyg buvo atsigavęs truputį burbuliukų buvo. Bet šiandien vėl ramus, tai ryte aš jį dar pamaitinau, dabar stebiu, ar bus gyvybės ženklų ar man jau jie vaidenasi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 01 17, 21:24)
Laba diena,
noriu paklausti - kodėl batonas gaunasi trapus? Iškyla, skanus, lyg ir viskas gerai. Vienintelė man nepatinkanti savybė - jis trupa. Užtepti sviestą sunku, nebent batonas šiek tiek pastovėjęs. Kas tai įtakoja?


negi niekas neturite įdėjų, kaip tuos batonus drėgnesnius padaryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 01 18, 12:32)
negi niekas neturite įdėjų, kaip tuos batonus drėgnesnius padaryti? g.gif


aš nežinau, bet bandyčiau pilt kiek aliejaus į tešlą ir šiek tiek pamažint miltų
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 18, 14:35)
aš nežinau, bet bandyčiau pilt kiek aliejaus į tešlą ir šiek tiek pamažint miltų


visada dedu sviestą, tad gal šiandien pabandysiu aliejų. Parašysiu, ar pasikeitė.
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 01 17, 19:45)
Sakykit,ar jums raugas saldytuve kyla?Manasis tai burbuliouja rolleyes.gif Ar tai gerai?Nes duonele zadu kept tik po kokiu 5dienu

ar pas jus taip yra?
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 01 18, 13:12)
ar pas jus taip yra?


mano tai stovi ramus, bet nieko tokio, kad ir paburbuliuoja
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 01 18, 14:32)
negi niekas neturite įdėjų, kaip tuos batonus drėgnesnius padaryti? g.gif


jei kepinys sausas: per ilgas kepimo laikas orkaiteje; jei kepet duonkepej, po kepimo pabaigos signalo neisemet ir jis isdziuvo,kuo maziau riebalu tesloj, tuo greiciau isdziuna, reikia pridet 1-2 v.š. daugiau riebalu. (patarimai is knygeles "kepame duona namuose").
man asmeniskai "sastingio laiku batonas" pakankamai normalus. nei per daug trupa, nei slapias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavasarinė: 18 sausio 2011 - 13:43
QUOTE(foox @ 2011 01 18, 12:32)
ohoho koks raugas  thumbup.gif  bent jau matosi, kad gyvas, tai ne mano... beje, vakar man jis lyg buvo atsigavęs truputį burbuliukų buvo. Bet šiandien vėl ramus, tai ryte aš jį dar pamaitinau, dabar stebiu, ar bus gyvybės ženklų ar man jau jie vaidenasi  lotuliukas.gif

tai cia vadinas geras ane? man sendien reiks vakare pamaitint ji ir toliau laikyt bigsmile.gif nors foto tai po dvieju dienu netokia parodyta.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinelė2 @ 2011 01 18, 15:11)
tai cia vadinas geras ane? man sendien reiks vakare pamaitint ji ir toliau laikyt bigsmile.gif  nors foto tai po dvieju dienu netokia parodyta.... doh.gif

tiesą pasakius aš nežinau tiksliai, bet mano nuomone, jei jis burbuliuoja, vadinasi gyvas... jei gyvas, vadinasi ir tešlą iškels...

aš tai savo laukiu gyvybės ženklų, o kad jis taip suburbuliuotų verysad.gif , bet kol nesupelis tol nemesiu.
O čia Jūsų kvietinis raugas?
Atsakyti
QUOTE(foox @ 2011 01 18, 15:25)
tiesą pasakius aš nežinau tiksliai, bet mano nuomone, jei jis burbuliuoja, vadinasi gyvas... jei gyvas, vadinasi ir tešlą iškels...

aš tai savo laukiu gyvybės ženklų, o kad jis taip suburbuliuotų  verysad.gif , bet kol nesupelis tol nemesiu.
O čia Jūsų kvietinis raugas?

biggrin.gif doh.gif
aha kvietinis g.gif nu ziuresiu kaip ryt atrodys po sendienos pamaitinimo g.gif
Atsakyti