sveikutės kepėjėlės
noriu nusipirkti salyklo, dabar sakykit, o čia maišais po 25kg, kur parduoda kaune, tai salyklas maltas kaip suprantu būna
ar kaip?
iškilo toks kls, tik nepykit jei jau yra rašyta... neužfiksavau nors labai daug skaičiau o ir reikia skubiai
mano raugas vis dėlto gyvas ir dabar pakilo... tai man jį dabar i tešlą dėti ir kepti ar palaukti kol nusileis?
mano raugas vis dėlto gyvas ir dabar pakilo... tai man jį dabar i tešlą dėti ir kepti ar palaukti kol nusileis?
QUOTE(elelele @ 2011 01 18, 14:32)
sveikutės kepėjėlės
noriu nusipirkti salyklo, dabar sakykit, o čia maišais po 25kg, kur parduoda kaune, tai salyklas maltas kaip suprantu būna
ar kaip? 
maltas
QUOTE(foox @ 2011 01 18, 17:14)
iškilo toks kls, tik nepykit jei jau yra rašyta... neužfiksavau nors labai daug skaičiau o ir reikia skubiai
mano raugas vis dėlto gyvas ir dabar pakilo... tai man jį dabar i tešlą dėti ir kepti ar palaukti kol nusileis?
mano raugas vis dėlto gyvas ir dabar pakilo... tai man jį dabar i tešlą dėti ir kepti ar palaukti kol nusileis?
kaip tiksliai reik tai nežinau, kažkur skaičiau, kad kai pradeda leistis.
Bet aš dedu tada kada man reikia. Svarbu, kad būtų išsiburbuliavę. Tiesa pasakius iki to leidimosi niekad ir neišlaukiau ir visad gaunasi.
zinau kad visus zkniso klausimai apie raugus bet vistiek paklausiu: kai dariau rauga viskas vyko lyg ir pagal instrukcijas ir sluoksniavosi ir kilo ir t.t. kai atejo ketvirta diena raugui kepiau rugine duona.neiskilo niors duonele ir kildinau ir pakilo, o kepant neiskilo. toliau as ta rauga gaivinau maitinau ir taip atgaivinau kad jis nebespedavau jo maitinti toks aktyvus pasidare, bet kazkaip netycia vyras ismete ji man
sake kas cia taip smirda!!
tai va man kyla klausimas kai pirma karta kepiau duona su ketveriu dienu raugu ir ji neiskilo gal raugas buvo per jaunas nes po keliu dienu jis vare kaip reikiant
ir ar gali buti kad raugas tiesiog negeras, nors ir visi procesai vyksta tvarkoj? na sakysim uzsiveise bakterijos ne tokios geros, nekelia ir pan?
QUOTE(emiliuxas @ 2011 01 18, 18:14)
zinau kad visus zkniso klausimai apie raugus bet vistiek paklausiu: kai dariau rauga viskas vyko lyg ir pagal instrukcijas ir sluoksniavosi ir kilo ir t.t. kai atejo ketvirta diena raugui kepiau rugine duona.neiskilo niors duonele ir kildinau ir pakilo, o kepant neiskilo. toliau as ta rauga gaivinau maitinau ir taip atgaivinau kad jis nebespedavau jo maitinti toks aktyvus pasidare, bet kazkaip netycia vyras ismete ji man
sake kas cia taip smirda!!
tai va man kyla klausimas kai pirma karta kepiau duona su ketveriu dienu raugu ir ji neiskilo gal raugas buvo per jaunas nes po keliu dienu jis vare kaip reikiant
ir ar gali buti kad raugas tiesiog negeras, nors ir visi procesai vyksta tvarkoj? na sakysim uzsiveise bakterijos ne tokios geros, nekelia ir pan?
šiaip pirmą kart kepant ir rekomenduojama įdėt mielių.
Tik vat nesuprantu kaip jei prieš kepant pakilo, tai kur tas pakilimas dingo kepant
Ji jums sukrito ar kas pasidarė
na pakilo ji man nedaug ir dar plius sukrito.dabar gaminu nauja rauga tai jei po triju dienu kepsiu rugine duonele tai rekomenduojate ideti mieliu? o nuo kada raugas skaitysis subrendes ar kokiu desimties dienu raugas jau subrendes? ir ar butina rauga palaikyti pastoviai vaiksciojanti ir burbuliuojanti? nes kaip jau priestai rasiau mano praeitas raugas po kokios savaites tapo labai aktyvus ir noredama ji burbuliuojanti palaikyti turedavau maitinti po pora kartu per diena pora saukstu miltu. ar taip ir reikia daryti ar galiu ji palikti ir "subliuskusi" kokiai dienelei?
QUOTE(emiliuxas @ 2011 01 18, 20:29)
1.na pakilo ji man nedaug ir dar plius sukrito.
2.dabar gaminu nauja rauga tai jei po triju dienu kepsiu rugine duonele tai rekomenduojate ideti mieliu?
3.o nuo kada raugas skaitysis subrendes ar kokiu desimties dienu raugas jau subrendes?
4.ir ar butina rauga palaikyti pastoviai vaiksciojanti ir burbuliuojanti? nes kaip jau priestai rasiau mano praeitas raugas po kokios savaites tapo labai aktyvus ir noredama ji burbuliuojanti palaikyti turedavau maitinti po pora kartu per diena pora saukstu miltu. ar taip ir reikia daryti ar galiu ji palikti ir "subliuskusi" kokiai dienelei?
2.dabar gaminu nauja rauga tai jei po triju dienu kepsiu rugine duonele tai rekomenduojate ideti mieliu?
3.o nuo kada raugas skaitysis subrendes ar kokiu desimties dienu raugas jau subrendes?
4.ir ar butina rauga palaikyti pastoviai vaiksciojanti ir burbuliuojanti? nes kaip jau priestai rasiau mano praeitas raugas po kokios savaites tapo labai aktyvus ir noredama ji burbuliuojanti palaikyti turedavau maitinti po pora kartu per diena pora saukstu miltu. ar taip ir reikia daryti ar galiu ji palikti ir "subliuskusi" kokiai dienelei?
1.jei pakilo ir sukrito, reiškia perrūgo
2.vieni siūlo dėt
3.subrendęs
4.geriausia, bet ne būtina, galima pamaitint tiesiog karta per diena su pora šaukštu, o jei diena ir nepamaitinsit, nieko blogo neatsitiks
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 18, 20:36)
4.geriausia, bet ne būtina, galima pamaitint tiesiog karta per diena su pora šaukštu, o jei diena ir nepamaitinsit, nieko blogo neatsitiks
bet tada nereik dėt į šaldytuvą? taip kasdien maitinant?
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 18, 21:36)
1.jei pakilo ir sukrito, reiškia perrūgo
2.vieni siūlo dėt
3.subrendęs
4.geriausia, bet ne būtina, galima pamaitint tiesiog karta per diena su pora šaukštu, o jei diena ir nepamaitinsit, nieko blogo neatsitiks
2.vieni siūlo dėt
3.subrendęs
4.geriausia, bet ne būtina, galima pamaitint tiesiog karta per diena su pora šaukštu, o jei diena ir nepamaitinsit, nieko blogo neatsitiks
aciu, belieka laukti ir primaisius i receptus pakankamai meiles tiketis kad si karta pavyks namine Lietuviška duonele.
Daznai recepte buna parasyta,kad reikia raugo,bet jo kiekis nenurodytas.Kaip zinoti kiek jo deti?Gal yra koks nors santykis su miltais,kaip pvz.su mielem-7g.mieliu 500-ams g.miltu
as kai nekepu tai tas dienas rauga laikau saldytuve, o jau kai susiruosiu kept duonele tai pamaitinu ir palieku nakciai, o kita diena jau kepu.Likusi rauga pamaitinu,palaikau kokias 5val ir dedu i saldytuva. Kazi gerai as cia darau?





