Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

sveikutės kepėjėlės 4u.gif noriu nusipirkti salyklo, dabar sakykit, o čia maišais po 25kg, kur parduoda kaune, tai salyklas maltas kaip suprantu būna g.gif ar kaip? ax.gif
Atsakyti
iškilo toks kls, tik nepykit jei jau yra rašyta... neužfiksavau nors labai daug skaičiau o ir reikia skubiai blush2.gif

mano raugas vis dėlto gyvas ir dabar pakilo... tai man jį dabar i tešlą dėti ir kepti ar palaukti kol nusileis?
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2011 01 18, 14:32)
sveikutės kepėjėlės 4u.gif  noriu nusipirkti salyklo, dabar sakykit, o čia maišais po 25kg, kur parduoda kaune, tai salyklas maltas kaip suprantu būna g.gif  ar kaip? ax.gif


maltas mirksiukas.gif


QUOTE(foox @ 2011 01 18, 17:14)
iškilo toks kls, tik nepykit jei jau yra rašyta... neužfiksavau nors labai daug skaičiau o ir reikia skubiai  blush2.gif

mano raugas vis dėlto gyvas ir dabar pakilo... tai man jį dabar i tešlą dėti ir kepti ar palaukti kol nusileis?


kaip tiksliai reik tai nežinau, kažkur skaičiau, kad kai pradeda leistis.
Bet aš dedu tada kada man reikia. Svarbu, kad būtų išsiburbuliavę. Tiesa pasakius iki to leidimosi niekad ir neišlaukiau ir visad gaunasi.
Atsakyti
4u.gif ačiū labai, truputį luktersiu ir kepsiu
Atsakyti
zinau kad visus zkniso klausimai apie raugus bet vistiek paklausiu: kai dariau rauga viskas vyko lyg ir pagal instrukcijas ir sluoksniavosi ir kilo ir t.t. kai atejo ketvirta diena raugui kepiau rugine duona.neiskilo niors duonele ir kildinau ir pakilo, o kepant neiskilo. toliau as ta rauga gaivinau maitinau ir taip atgaivinau kad jis nebespedavau jo maitinti toks aktyvus pasidare, bet kazkaip netycia vyras ismete ji man doh.gif sake kas cia taip smirda!! blink.gif tai va man kyla klausimas kai pirma karta kepiau duona su ketveriu dienu raugu ir ji neiskilo gal raugas buvo per jaunas nes po keliu dienu jis vare kaip reikiant biggrin.gif ir ar gali buti kad raugas tiesiog negeras, nors ir visi procesai vyksta tvarkoj? na sakysim uzsiveise bakterijos ne tokios geros, nekelia ir pan?
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2011 01 18, 18:14)
zinau kad visus zkniso klausimai apie raugus bet vistiek paklausiu: kai dariau rauga viskas vyko lyg ir pagal instrukcijas ir sluoksniavosi ir kilo ir t.t. kai atejo ketvirta diena raugui kepiau rugine duona.neiskilo niors duonele ir kildinau ir pakilo, o kepant neiskilo. toliau as ta rauga gaivinau maitinau ir taip atgaivinau kad jis nebespedavau jo maitinti toks aktyvus pasidare, bet kazkaip netycia vyras ismete ji man doh.gif sake kas cia taip smirda!! blink.gif tai va man kyla klausimas kai pirma karta kepiau duona su ketveriu dienu raugu ir ji neiskilo gal raugas buvo per jaunas nes po keliu dienu jis vare kaip reikiant biggrin.gif  ir ar gali buti kad raugas tiesiog negeras, nors ir visi procesai vyksta tvarkoj? na sakysim uzsiveise bakterijos ne tokios geros, nekelia ir pan?


šiaip pirmą kart kepant ir rekomenduojama įdėt mielių.
Tik vat nesuprantu kaip jei prieš kepant pakilo, tai kur tas pakilimas dingo kepant mastau.gif
Ji jums sukrito ar kas pasidarė g.gif
Atsakyti
na pakilo ji man nedaug ir dar plius sukrito.dabar gaminu nauja rauga tai jei po triju dienu kepsiu rugine duonele tai rekomenduojate ideti mieliu? o nuo kada raugas skaitysis subrendes ar kokiu desimties dienu raugas jau subrendes? ir ar butina rauga palaikyti pastoviai vaiksciojanti ir burbuliuojanti? nes kaip jau priestai rasiau mano praeitas raugas po kokios savaites tapo labai aktyvus ir noredama ji burbuliuojanti palaikyti turedavau maitinti po pora kartu per diena pora saukstu miltu. ar taip ir reikia daryti ar galiu ji palikti ir "subliuskusi" kokiai dienelei?
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2011 01 18, 20:29)
1.na pakilo ji man nedaug ir dar plius sukrito.
2.dabar gaminu nauja rauga tai jei po triju dienu kepsiu rugine duonele tai rekomenduojate ideti mieliu?
3.o nuo kada raugas skaitysis subrendes ar kokiu desimties dienu raugas jau subrendes?
4.ir ar butina rauga palaikyti pastoviai vaiksciojanti ir burbuliuojanti? nes kaip jau priestai rasiau mano praeitas raugas po kokios savaites tapo labai aktyvus ir noredama ji burbuliuojanti palaikyti turedavau maitinti po pora kartu per diena pora saukstu miltu. ar taip ir reikia daryti ar galiu ji palikti ir "subliuskusi" kokiai dienelei?

1.jei pakilo ir sukrito, reiškia perrūgo
2.vieni siūlo dėt
3.subrendęs
4.geriausia, bet ne būtina, galima pamaitint tiesiog karta per diena su pora šaukštu, o jei diena ir nepamaitinsit, nieko blogo neatsitiks
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 18, 20:36)
4.geriausia, bet ne būtina, galima pamaitint tiesiog karta per diena su pora šaukštu, o jei diena ir nepamaitinsit, nieko blogo neatsitiks


bet tada nereik dėt į šaldytuvą? taip kasdien maitinant?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 18, 21:36)
1.jei pakilo ir sukrito, reiškia perrūgo
2.vieni siūlo dėt
3.subrendęs
4.geriausia, bet ne būtina, galima pamaitint tiesiog karta per diena su pora šaukštu, o jei diena ir nepamaitinsit, nieko blogo neatsitiks

aciu, belieka laukti ir primaisius i receptus pakankamai meiles tiketis kad si karta pavyks namine Lietuviška duonele. blush2.gif
Atsakyti
Daznai recepte buna parasyta,kad reikia raugo,bet jo kiekis nenurodytas.Kaip zinoti kiek jo deti?Gal yra koks nors santykis su miltais,kaip pvz.su mielem-7g.mieliu 500-ams g.miltu smile.gif
Atsakyti
as kai nekepu tai tas dienas rauga laikau saldytuve, o jau kai susiruosiu kept duonele tai pamaitinu ir palieku nakciai, o kita diena jau kepu.Likusi rauga pamaitinu,palaikau kokias 5val ir dedu i saldytuva. Kazi gerai as cia darau? g.gif
Atsakyti