Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 19, 13:33)
Pagaliau ir man pavyko uzauginti rugini rauga thumbup.gif  Vakar kepiau Borodino duona.
Gal kiek dregnoka  gavosi. Ar tokia ji ir turetu buti ? g.gif Skonis tai thumbup.gif  dejau 6 dienu rauga.
Tik kvietinis tai visiskai nenori rugti. Gal miltus reiktu kitus nusipirkt g.gif
Beje, rugini pavyko uzauginti vonioje, salia lempos, padejau ant  aukstai pakabintos spinteles.

labai džiaugiuosi dėl jūsų thumbup.gif
nuo to, kad pas jus namie labai didelis drėgnumas, gali gautis ir duona kiek per drėgna, tam galit nurodyta vandens kieki pamažint iki 30-50g(čia jau jus paeksperimentuokit ir maždaug žinosit kiek jums reikia mažint vandens tokiam kiekiu tolimesniam duonos kepime
galit vietoj kvietiniu dėt ruginius, kai susitvarkys, vėl pereit prie kvietiniu, tada ir žinosit ar reikia nauju
Atsakyti
sveikos, atsinesu savo duonele, su junis esu jau antri metai, tyliai skaitau, kepu blush2.gif si duonele pagal delonos recetuka, juoda duona, bet tik nedejau salyklo ir deja, ne taip skanu buvo ax.gif

user posted image
Atsakyti
user posted image
user posted image

Mano duona smile.gif
pirmas blynas lyg ir neprisvilo bigsmile.gif
Atsakyti
oho kokia duona bigsmile.gif skaniai abi atrodo rolleyes.gif

o as ir nezinojau kad nuo salyklo skonis priklauso g.gif
Atsakyti
nuo salyklo spalva priklauso, gaunasi juoda, o man ir siek tiek skonis kitoks
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 19, 15:26)
oho kokia duona bigsmile.gif skaniai abi atrodo rolleyes.gif

o as ir nezinojau kad nuo salyklo skonis priklauso  g.gif

salyklas duoda skonį/kvapą ir spalvą, čia kaip saldintas vanduo ir gira, skirtumas viena su salyklu kita be
Atsakyti
MEET duonele labai skaniai ir graziai atrodo smile.gif

o manoji palyginus su originalia foto kur prie recepto tai labai skirias, nors skonis man sitos nuostabus..
Kepiau pagal ta is delonos knygute, 56 psl Kaimiska duona smile.gif
Atsakyti
dabar kepu balta duonele, kaip mano tetis juokiasi, sako, kaip tarybiniais laikais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 19, 15:52)
labai džiaugiuosi dėl jūsų  thumbup.gif
nuo to, kad pas jus namie labai didelis drėgnumas, gali gautis ir duona kiek per drėgna, tam galit nurodyta vandens kieki pamažint iki 30-50g(čia jau jus paeksperimentuokit ir maždaug žinosit kiek jums reikia mažint vandens tokiam kiekiu tolimesniam duonos kepime
galit vietoj kvietiniu dėt ruginius, kai susitvarkys, vėl pereit prie kvietiniu, tada ir žinosit ar reikia nauju


Ačiū 4u.gif eksperimentuosiu toliau drinks_cheers.gif

Paskutinėse foto gražios duonytės, net neabejoju kad skanios thumbup.gif
Atsakyti
Gal kas susidūrėt su tokia problema ir žinot, kas gali būti? Susiradau internete receptą ir jame parašyta, kad reikia naudoti Whole Wheat programą. Sudėjom visus produktus į duonkepę, nustatėm programą, svorį, plutą (kaip visada) ir paspaudėm kept. Bet niekas nepasidarė unsure.gif Nepradėjo maišyti. Galvojom, gal taip turi būti, tai palikom, kaip yra. Bet per 15 min taip ir nepradėjo maišyt.. Pažiūrėjau instrukcijoj į lentelę, kur parašyta, kas kokiu laiko momentu vyksta. Ir ten radau parašyta, kad jau nuo 26 min turi prasidėti kilimas. O man tuo momentu dar nebuvo nieko išmaišę unsure.gif Pabandėm ir Whole Wheat Rapid, bet irgi nieko... Tuomet nustatėm 1 programą (Basic White Breat) ir žiūrėsim, kas bus... Gal žinot, kas galėjo būti negerai su ta Whole Wheat programa? g.gif
Atsakyti
Pas mane beveik visos programos 30min šildo viską ir nieko net nemaišo....
Atsakyti
g.gif Pas mus net nesijautė, kad šildytų.. Šiaip laikė ir viskas. Visos kitos programos, kurias bandėm, iškart pradeda maišyti. unsure.gif
Atsakyti