QUOTE(rausvakase @ 2011 06 02, 21:39)
54 pusl. "Rugine plikyta duona",
Šitos nebandžiau, nes neturiu salyklo. Bet paskaičius receptą, keista, kad taip gavosi. Nes čia nurodyta bendroj sumoj net nuo 510 iki 560ml. vandens. Retai, į kokį receptą taip daug skysčių įeina. Atkreipkit dėmesį ne tik į "Duonkepėje", bet paskaitykite ir "Orkaitėje" . Ten pasidaro aišku, kad dedamas ne šaukštas, bet VISAS raugas. Sutinku, kad yra klaidelių knygoje. Bet esu mačius tokių baisių receptų, ypač, kai knygos verstos iš kitų kalbų, kad dėl tiek tai galima atleist. Ir visad sveika vadovautis sveiku protu
O dėl tešlos kietumo ar skystumo - pastebėjau, kad labai priklauso dar ir kaip semi tą puoduką. Man būdavo vis per skysta, tai semiant miltus lengvai spūstelėjau ir pastebėjau, kad ten susidaręs oro tarpas

Taigi, miltų būdavo per mažai. Matuodama šaukštu irgi gavau per skystą tešlą

Taigi, ne visada receptai kalti, o gali būti bėda matavimo priemonėse.
Išbandžiau 14, 15, 33,34,35,42,43,53 psl. duonytes. Kas nepavyko, tai bananinė

Bet manau, kad gal bananų padauginau ir pernelyg sutryniau su kombainu - gavosi nebe tyrė, o skystis

Matyt tų skysčių pasidarė per daug, tai tokia drėgna ir prastai iškilus duonelė buvo. Tai kitą kart, kai rasiu papigintų pernokusių bananų - vėl bandysiu, tik trinsiu šakute.
O ypač ypatingai rekomenduoju 15ps. duonytę. Gaunasi pyragas, tik nesaldus. Jei dedat gerą sviestą, ne tep. rieb. miš., tai toks sviestinis skonis būna

apsirijimas

Kai pirmą išsikepiau, tai namiškių grįžusių tik galiukas sulaukė

Dar pridėjau sezamų, saulėgrąžų ir sėmenų

Nyyyygaliu atsispirt (bet figūrai tai gal nelebai

) Tai pasakiau sau, kad kepsiu tik savaitaglį. Tai visą savaitę apie jį svajojau - kaip narkomanė kokia

Ir visvien iki šeštadienio neištempiau - penktadienį iškepiau. Ir, žinoma, iš kart dar karšto pusę surijau

Toks traaaaškantis, kvapnus, ... eeeehhh... Atia, figūra ir S dydi...
Dar skanūs, saldūs, "pyraginiai" 33, 34, 35 psl. O kiti bandyti - kasdieniams sumuštiniams. Irgi geri.
Papildyta:
Šiandien žadėjau bandyti su svogūnais ir gr riešutais (38psl), bet ... vyras iš giminių parvilko dyyyydelį puskepalį duonos, keptos krosnyje

Tai dabar teks ją pirmiau suvartot