QUOTE(elenuxus @ 2012 12 09, 11:37)
Labuk
Vat pasakykit man, koks skirtumas tarp galingesnes ir maziau galingos duonkepes? Kaip suprantu maisant jos ima visai nedaug energijos, daugiausiai kepant.Tai kame reikalas, greiciau kepa, geriau maiso?

Jau kuris laikas renkames, bet viena pvz. turinti daug funkciju yra 400W, kita pvz. 1650W.
Jūs teisi. Daugiausia energijos naudojama kepant. Galingesnė nekepa greičiau, nes sudegtų pluta, o vidus neiškeptų. Ji kepa didesnius kepalus (1-1,5 kg).
Optimaliausiai išmaišo vidutinio dydžio kepalus. Mažus kartais nelabai, reikia padėti, nes kai tešlos mažai tai tik mentelės apsivelia, o vienas pagrandukas sunkiai gaunasi (kartais su 700 g programa kepu 600 g duoną). Kartais kuriam šone lieka prilipę ant indo miltai.
1,5 kg kepaliukui iškepti užtektų ir ~800 W, bet jei kepsite bagetes ar bandeles, kurios sudedamos į specialias skardeles, reikės galingesnės duonkepės (>1200 W), nes skardelės neturės kontakto su kaitinimo elementais, o pati duonkepė nėra labai sandari.
400 W yra vienos mentelės duonkepė? Tokios galios vienos mentelės duonkepė ruginės tešlos neišmaišys, nes tešla "sunki". O gal tokios duonos ir nekepsit? Ar perkate ruginę duoną parduotuvėje?
Turiu Moulinex duonkepę (regis 800 W galios) su dviem mentelėm. Maišo ir ruginę rupaus malimo miltų (50/50) tešlą.