Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-11

QUOTE(linette @ 2011 01 29, 16:25)
Be jokių kalbų gaminčiau pati, tie pusfabrikačiai man atsiduoda skalbimo milteliais  doh.gif , vieną kart bandžiau dėt košmaras kažkoks skonis baisus, į grietinėlę irgi jokių standiklių nededu  schmoll.gif taspats velnias, juk tam ir kepam , kad tortas kuo natūralesnis būtų  smile.gif , paieškok yra tema pertepimų , gal kas tiks smile.gif


Tai as ir noriu pati kepti nes ir nera pas mus tokiu pirkti blink.gif tai padaryt galima, bet idomu koks ju atitikmuo, na i kuriuos kremus darytus namie jie yra panasus, bele koki aiskus ga;lima pasidaryt bet nenoretusi nukrypti nuo recepto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2011 01 29, 16:53)
Tai as ir noriu pati kepti nes ir nera pas mus tokiu pirkti blink.gif tai padaryt galima, bet idomu koks ju atitikmuo, na i kuriuos kremus darytus namie jie yra panasus, bele koki aiskus ga;lima pasidaryt bet nenoretusi nukrypti nuo recepto ax.gif


Man atrodo panasiausia yra sokoladinis ganasas... proporcijos: 200 g grietineles uzvirt, nukelt nuo ugnies, det 100 g balto, pienisko ar juodo sokolado (pagal skoni), gerai ismaisyt, atvesint, per nakti gerai atsaldyt saldytuve, ir isplakt.
Atsakyti
Aciu Rugiagele 4u.gif
gal jai tiksliau tai man reikai tam "Pricas regatas"
ir va dar " Aguoninis riesutinis" ten ir raso krema is pakeliu, o koks tas kremas g.gif
Atsakyti
Panašių kremų atitiktis gali būti įvairūs plikyti kremai, o puri kremo konsistencija pasiekiama dedant sviestą
Atsakyti
Alaus napoleonas

Tešlai:

sviesto 250gr.
šviesaus alaus(geriau kvietinio) 2/3 stiklinės(man suėjo beveik stiklinė)
miltų 4 stiklinės
kepimo miltelių kupinas šaukštelis, druskos žiupsnis.

Kremui:

pieno 2 stiklinės
cukraus 2 šaukštai
kiaušinio tryniai 4
vanilinio cukraus šaukštelis
kukurūzų krakmolo 3 arb. šaukšteliai
sviesto 160gr.
kondensuoto pieno 200gr.

Miltus persijoti, dalį pasijoti ant darbinio paviršiaus.Labai šaltą sviestą sutarkuoti su burokine tarka, į tarpus vis pasijojant miltus, kurie prieš tai turi būti sumaišyti su kepimo milteliais.Kapoti peiliu, kol nebeliks sviesto gumuliukų ir pasidarys purus mišinys.Pasidaryti duobutę ir supilti šaltą alų, užminkyti elastingą tešlą(jei trūks, dapilti alaus).Masę padalinti į 8 lygius rutuliukus, suvynioti į plėvelę, padėti porai val. į šaldytuvą.Išėmus, plonai ant pergamento iškočioti, apipjauti pagal norimą formą, subadyti, skardą papurkšti šaltu vandeniu ir kepti įkatintoje iki 220l. temp., kol vos pagels, apie 7 min.Aš trumpam išėmus paslėgiau, dar apipjausčiau.
Į nedidelį kiekį pieno, sudėti kukurūzų! krakmolą, išmaišyti, supilti į puodelį, kur supiltas pienas ir vėl išmaišyti, sudėti trynius, išsuktus su cukrumi ir vanilinu ir suplakti šluotele, iki vientisos masės.Dėti ant viryklės, su min. temp. ir intensyviai maišant, kaitinti iki užvirimo.Paviršių užkloti maistine plėvele, kad nesusidarytų plėvė, ir atvėsinti iki kambario temperatūros.Kambario temp. sviestą išsukti iki purumo, supilti kamb. temp. kondensuotą pieną, suplakti su sviestu.Palaipsniui sviestą dėti į virtą kremą ir išmaišyti, trumpai paplakti mikseriu.Pertepti lakštus kremu, du lakštus sutepti trintomis spanguolėmis.Padėti vėsiai 10 val., kad įsigertų kremas.
Šaltinis knyga: "gastronomas- apie saldumą."
user posted image

Atsakyti
srove , ar jūs pati darėt ax.gif norėtūs ir jūsų komentaro smile.gif
Atsakyti
Sveiki, pasirodau su tortuku, zinoma copy pase buvo daryta, bet ir tai nelabai isejo blush2.gif , kaip sakoma dirbt ir dirbt prie papuosimo doh.gif
Rafaelo biskvitas, perteptas grietinele+jogurtas+philadelfijos suris( turejo but maskarpone, bet negavau pirkt musu kaime)+ananasas koncervuotas, virsus slapia beze, marcipanas...norejosi dar ziemisko, o ir laiko turejau tik pusdieni...tas, kam dariau, buvo patenkintas, nes nera mates jusu grozybiu 4u.gif
user posted image
Svoris 3.2 kg
Atsakyti
QUOTE(linette @ 2011 01 29, 20:26)
srove , ar jūs pati darėt  ax.gif  norėtūs ir jūsų komentaro smile.gif


Tai ka čia galima pasakyti, juk skonis toks dalykas, kad kas vienam be galo skanu, kitam visai galbut ir ne.Tortą pati dariau biggrin.gif , nes be manęs virtuvėje daugiau nėra kam šeimininkauti tongue.gif Asmeniškai man skaniausi Napoleono lakštai tai tikro tradicinio napoleono, bet kremas, tai šis, nes tikrasis šiek tiek riebokas.
Mergaitės sakė, kad skanus napoleonas pagal Asseni, aš nebandžiau, nieko negaliu palyginti unsure.gif
Kito lakštų receptas yra čia:
http://srovesblogspotcom.blogspot.com/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 29 sausio 2011 - 20:03
mergaitės, mamos gimkė kitą savaitę, patarkite, kokį tortą, mama neriebaus nori. tai nežinau kokį sutepti smile.gif ačiū labai
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2011 01 29, 19:18)
Panašių kremų atitiktis  gali būti įvairūs plikyti kremai, o puri kremo konsistencija pasiekiama dedant sviestą

Tai i plikyta kakavos idejus ir gautusi sokoladinis g.gif o kiek to sviesto kazi deti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2011 01 29, 21:41)
Tai i plikyta kakavos idejus ir gautusi sokoladinis g.gif o kiek to sviesto kazi deti? g.gif

Į plikytą kremą įdėjus kakavos, bus kakavinis kremas, norite šokoladinio, tai paruošti plikytą kremą ir nuėmus nuo ugnies dėti šokoladą norite juodą, baltą (su baltu man panašus į kondensuotą pieną), pienišką, aišku nepagailėti, na ne mažiau kaip 100 gr. tada žiūrėti gal reikia mažinti plikytame kreme cukraus kiekį. Normaliai kremo normai (pieno kažkur apie 2 stiklinės) reikėtų apie 200 gr. sviesto.
Atsakyti
Aciu labai Likta 4u.gif
Atsakyti