Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-11

Aciu uz atsakymus. 4u.gif smile.gif
Atsakyti
o kam į sviestinį kremą želatina??? kremas standus, tai kam ta želatina ten reikalinga g.gif nei standiklio nei želatinos ten nereikia, receptas verstas iš rusų kalbos, Rusijoj gal grietinėlė kokia skystesnė ar ką, tai to standiklio ten papiešta, nežinau, man jis visai nebūtinas, išsiplaka viskas ir be jo...

penktadienis gal kiek ankstoka Rafaelui g.gif
Atsakyti
Kepiau Rafaelo - degustacijai smile.gif Turėjau būrį skanautojų smile.gif

Dariau- kepiau iš karto. Biskvitas laaabai minkštutis - į 4 dalis neperpjaut nieeekaip smile.gif
Kremą dariau be standiklio - viskas puikiai gavosi smile.gif

Įspūdžiai - visiem pasirodė per švelnus ir tuo pačiu per rūgštus g.gif Kitą kartą dėsiu 1 didesnę citriną. Visi draugiškai nutarė, kad /kaip rusai sako/ trūksta tortui kažkokio "vinies" smile.gif ... Sulapnojo visą ir nesuprato ar valgė ... smile.gif Ištirpo burnoj... Visi truputį nusivylė, kad "Rafaelo", o migdolų nerasta verysad.gif

Taip kad kitą kartą biskvitus laistysiu su 1 citrina /gal dar kokio amareto skonio g.gif / ir būtinai pabandysiu dėti migdolų smile.gif

Sorry, puošt nepuošiau, nes čia buvo tik degustacinis smile.gif ...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 02 09, 08:18)
o kam į sviestinį kremą želatina??? kremas standus, tai kam ta želatina ten reikalinga  g.gif  nei standiklio nei želatinos ten nereikia, receptas verstas iš rusų kalbos, Rusijoj gal grietinėlė kokia skystesnė ar ką, tai to standiklio ten papiešta, nežinau, man jis visai nebūtinas, išsiplaka viskas ir be jo...

penktadienis gal kiek ankstoka Rafaelui  g.gif


Biskvitui vien tikrai nieko nenutiks. Nes ji ir klause del biskvito. O va suteptt penktadieni nerizikuociau.
Papildyta:
QUOTE(gude @ 2011 02 09, 08:45)
Kepiau Rafaelo - degustacijai  smile.gif  Turėjau būrį skanautojų  smile.gif

Dariau- kepiau iš karto. Biskvitas laaabai minkštutis - į 4 dalis neperpjaut nieeekaip  smile.gif
Kremą dariau be standiklio - viskas puikiai gavosi  smile.gif

Įspūdžiai - visiem pasirodė per švelnus ir tuo pačiu per rūgštus  g.gif Kitą kartą dėsiu 1 didesnę citriną. Visi draugiškai nutarė, kad /kaip rusai sako/  trūksta tortui kažkokio "vinies"  smile.gif  ...  Sulapnojo visą ir nesuprato ar valgė ...  smile.gif  Ištirpo burnoj...  Visi truputį nusivylė, kad "Rafaelo", o migdolų nerasta  verysad.gif

Taip kad kitą kartą biskvitus laistysiu su 1 citrina /gal dar kokio amareto skonio  g.gif / ir būtinai pabandysiu dėti migdolų  smile.gif

Sorry, puošt nepuošiau, nes čia buvo tik degustacinis  smile.gif  ...



O man persipjauna i 4 dalis kuo puikiausiai, ir dar galeciau penkta "isstenet" blink.gif 24 cm formoj. O citrinos aisku ten ryskiai perdaug, as is puses citrinos sulciu, vandenuko ir cukriuko siek tiek pasidarau suliejima. Ir aisku biskvite kepimo milteliu recepte nereikia viso pokelio, dedu du nubrauktus saukstelius. I krema jokiu zelatinu, standikliu nereikia.
Atsakyti
Tiesa, kepimo miltelių nedėjau visai. Mano nuomone, jeigu gerai išplakti kiaušiniai ar baltymai jie kelia biskvitą smile.gif Į tokius nededu niekada sodos ar kepimo miltelių.
Ai dar, tiesa, visada šaukštą miltų keičiu šaukštu krakmolo.

Atsakyti
už tai ir neperpjauni į 4 dalis, biskvitas su aliejumi, taigi kepimo miltukai būtini ax.gif o kepinti migdolai kaip tik prideda tą „vinį“, kurios trūksta tortui ...senai taip kepu, nebent atsisako valgytojai riešutų, nes yra kas ir nemėgsta, sulaistymui irgi naudoju daug mažesnį kiekį ir citrinų ir paties skysčio...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 09, 10:13)
Biskvitui vien tikrai nieko nenutiks. Nes ji ir klause del biskvito. O va suteptt penktadieni nerizikuociau.
Papildyta:
O man persipjauna i 4 dalis kuo puikiausiai, ir dar galeciau penkta "isstenet"  blink.gif 24 cm formoj. O citrinos aisku ten ryskiai perdaug, as is puses citrinos sulciu, vandenuko ir cukriuko siek tiek pasidarau suliejima. Ir aisku biskvite kepimo milteliu recepte nereikia viso pokelio, dedu du nubrauktus saukstelius. I krema jokiu zelatinu, standikliu nereikia.

drinks_cheers.gif as ir taip darau, bet visada dedu migdolu pagal Olestos rekomendacijas 4u.gif
Atsakyti
Va migdolu reiks pabandyt ideti ir man.
Atsakyti
Olesta,kaip nuzievini migdolus?(pamerki i vandenuka?),paskui kepini?Pasidalinkit kaip ruosiat migdolu riesutus,aciu
Atsakyti
nežievinu aš jų, pakepinu ant sausos keptuvės, permalu mėsmale arba blenderiu ir viskas schmoll.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Norejau pasiteirauti. pries kiek laiko anksciausiai galima padaryti tailandietiska bananu torta, kad jis nesugestu ir butu skanus g.gif ? nes man reikia sekmadieniui tai galvoju ar ji galiu pasidaryt koki penktadieni ?
Dekui 4u.gif
Atsakyti
nu va paragavau griliazini tortuka , dariau plonus biskvitus, tai kitam kartui daryciau storesnius biskvitus arba jai ploni tai deciau kremo minimaliai, nes seip man per daug kremo kazkaip unsure.gif ,seip skonis nieko, skanu bet... na malonu prisimint griliazinio tortuko skoni, bet ispudzio tokio kad labai jau ipatingas nepadare ax.gif
Atsakyti