Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-11

QUOTE(spyglis2 @ 2011 01 27, 16:49)
mergaitės, jei gerai pamenu (dabar tyngiu eit skaityt), tai rafaelo torto recepte yra labai aiskiai pasakyta, kad: isplakus sveista su kondensuotu - krema kist i saldytuva. tada isplakti grietinele ir a kist i saldytuva. palaikyt keliolika minuciu ir tik tada sujungt tuos abu kremus. tada gaunasi kremu vienoda temperatura ir skystis neissiskiria.
tas pats butu ir su kitais panasiais kremais, kur sviestas turi jungtis su grietinele 4u.gif




as palaikiau visas 40 min abu kremus. gal per stropiai plakiau maisydama, kas cia dabar supaisys. prpjoviau siryt tortuka, nebeistveriau nezinomybes rolleyes.gif neblogas sakyciau kremukas gavosi, tirpstantis burnoje thumbup.gif labai pergyvenau, kad per ta skysti neliktu slapias toks, drimbantis gabalais tortukas. dabar apsiraminau beliks tik ranka atmust "ant sio torto" tongue.gif
Atsakyti
sveikos,
gavau uzsakyma - iskepti "minksta napoleona".. Kas cia per zveris? gal kuri koki receptuka turite? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 01 27, 22:50)
Sveikos, ruošiuos kepti Rafaelo biskvitą, bet noriu jį iškepti per vieną kartą, kaip Olesta. Kiek maždaug laiko jį reikės kepti ir ar temperatūra išlieka ta pati - 190laipsn? kaip kad kepant atskirus "blynus"?


as kepu atskirai, 170 laipsniu temperaturoje apie 20-25min.

QUOTE(Aleisaba @ 2011 01 27, 23:19)
Sveikos, kepejeles. Turiu klausima (kuris gal ir nuskambes kvailai) - ar torto biskvitu skaicius ir/ar storis turi itakos jo skoniui? Klausiu konkreciai del "Rafaelo" torto:recepte rasoma, kad reikia issikepti 4 biskvitus, taciau man bedalinant tesla visada iseina 6 biskvita (kepu juos atskirai), savaime suprantama jie buna plonesni. Kazkaip susimasciau, ar torto skonis butu kitoks, jei butu tik 4 biskvitai?


manau skonio reikalas,ko tu megsti daugiau biskvito ar daugiau kremo torte ir dar jai tu pertepimo darysi atitinkamai, na gaunasi 6biskvitams 1.5normos, tai gautusi viskas padal recepta.As kepu biskvitus siam tortui apie 1.5cm ctorio ir darau is 3 biskvitu su pertepimi norma pagal recepta , tai gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus, kepiau 200 temp. be karšto oro cirkuliacijos, iškepė per 40min. Gavos toks purus, be kupros thumbup.gif
Manau, kad šis rafaelo biskvitas bus mano mėgiamiausias thumbup.gif
Vėliau įkelsiu foto savo torčiuko, pertepimus dariau iš "galvos"
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 01 27, 23:50)
Sveikos, ruošiuos kepti Rafaelo biskvitą, bet noriu jį iškepti per vieną kartą, kaip Olesta. Kiek maždaug laiko jį reikės kepti ir ar temperatūra išlieka ta pati - 190laipsn? kaip kad kepant atskirus "blynus"?

nors jau atsakyta į šį klausimą bet, norėčiau pasakyti jog na kieklviena orkaitė skirtingai kepa. man net buvo keista recepte buvo parašyta 190 laipsnių taip kepiau ir sudegė viršus blush2.gif , na kitą kart stebėjau kai kepiau tai ant 150 laipsnių apie 35-40 min. bent jau taip pas mane smile.gif.
p.s. kepiau elektrinėj gal del to g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute1990: 28 sausio 2011 - 14:06
QUOTE(Marjama @ 2011 01 27, 18:08)
Gal gali kas pasakyti, ar galeciau i dziovintu vaisiu riesutu torto krema nedeti grietines, o vien tik is grietineles ji daryciau, nes nera laiko varvint per nakti ja, ar gautusi man be grietines? Labai aciu.

Galėtum, dariau ne per seniausiai ir labai gerai gavosi... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute1990 @ 2011 01 28, 15:04)
nors jau atsakyta į šį klausimą bet, norėčiau pasakyti jog na kieklviena orkaitė skirtingai kepa.
p.s. kepiau elektrinėj gal del to g.gif

drinks_cheers.gif
bet tikrai ne del to kad elektrine schmoll.gif visada elektrineje kepu ir kepu kaip nurodyta recepte ir viskas gaunasi
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 01 28, 15:14)
Galėtum, dariau ne per seniausiai ir labai gerai gavosi... 4u.gif


Visgi surizikavau ir dejau nevarvinta, isplakiau gerai su standikliu ir gavosi liuks sumaisius su grietinele, tai db ir nebevarvinsiu as jos niekada, buciau anksciau Jusu ats. paskaicius, buciau tada tik su grietinele darius smile.gif
Atsakyti
Iskilo man klausimas, turiu issisaugojusi kelis receptus, na cia paskutiniu laiku tu tortu nebekepa kiek pastebejau, arba nesirodo ju, arba atsibode, nu nesvarbu... noriu juos pabandyt tai va recepte kremo parasyta kad kremas daromas is šokolsdinio kremo pusfabrikačio, arba kremo is pakeliu, kuom juos galima pakeisti ? ar paciai pasigaminti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2011 01 29, 14:41)
Iskilo man klausimas, turiu issisaugojusi kelis receptus, na cia paskutiniu laiku tu tortu nebekepa kiek pastebejau, arba nesirodo ju, arba atsibode, nu nesvarbu... noriu juos pabandyt tai va recepte kremo parasyta kad  kremas daromas is šokolsdinio kremo pusfabrikačio, arba kremo is pakeliu, kuom juos galima pakeisti ? ar paciai pasigaminti g.gif

Be jokių kalbų gaminčiau pati, tie pusfabrikačiai man atsiduoda skalbimo milteliais doh.gif , vieną kart bandžiau dėt košmaras kažkoks skonis baisus, į grietinėlę irgi jokių standiklių nededu schmoll.gif taspats velnias, juk tam ir kepam , kad tortas kuo natūralesnis būtų smile.gif , paieškok yra tema pertepimų , gal kas tiks smile.gif
Atsakyti
Skaičiau jūsų atsiliepimus apie tortą "Napoleonas", bet kaip tyčia, kai noriu vėl paskaityti, atrodo, neberandu. Atsiprašau, kartosiuosi, bet gal galite patarti pagal kokį receptą kepti šį tortą. Žmogus, kuriam kepčiau dievina "Napoleoną", norisi nudžiuginti. Ar tai sunkiai pagaminamas tortas?
Atsakyti
"Napoleonas" su spanguoliu sluoksneliais

24 cm tortui, is 8 laksteliu sunaudoju:

850 - 900 ml pieno,
400-450 g sviesto,
300 g cukraus,
180 g miltu,
3 kiausiniai,
rugsteles.

Kiausinius isplakti su cukrumi (mediniu saukstu issuku), ipilti apie 300 ml salto pieno, ismaisyti, suberti miltus, vel ismaisyt. Likusi piena apie 600 ml uzvirti su 150-200 g sviesto. Uzvirta piena palkant supilti i kaiusiniu-miltu mase, ir katinti maisant kol sutirstes. matosi, kada jau sunkiai maisosi. Nukeliat nuo ugnies, leidziat atvesti. Atskirai issiplakat likusi sviesta, ir sujungiat su atvesusiu kremu. Rugstele sudedu iskart nukelus nuo ugnies sutirstejusi krema, bet nedaug jos dedu, koki puse saukstelio.

As per bruksneli parasiau sviesta, nes galit koreaguotis pagal save ji. Kiek norit, tiek dedat. As dazniausiai dedu 450 g sumoj.

Pieno visad apie 900 ml.

Pertepat lakstelius. Pora sluoksneliu pertepu pirktinem trintom spanguolem, Maximoj perku. Leisti susitoveti. Dedu i saldytuva.

Lakstelius galima kepti is Mantingos bemieles saldytos teslos, tik aisku kociot reikia. Arba Asseni Napoleono is vaikystes geras laksteliu receptas.

Labai skanus tortas, daznai vyrui gaminu. Jo apibudinimas: minkstas, svelnaus skonio, su rugsteles akcentu 4u.gif

Neturiu naujos foto, tai idesiu sena, kuria turiu. Labai plonas cia, siaip tepu is 8, 9 laksteliu smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 29 sausio 2011 - 16:04