Įkraunama...
Įkraunama...

žindymas po cezario

Sveikos mamytės, savo mažuliukus maitinusios po cezario 2.gif ,

Papasakokite, kaip sekėsi maitinti mažylius po cezario:
Ar buvo pienuko (priešpienio)?
Ar turėjot jėgų po operacijos maitinti?
Kaip patogiausia maitniti (juk pilvukas bus susiųtas ir skaudės?
Kiek žinau, po cezario pirmą kartą atneša pamaitinti po 6 val., o iki tol vaikučiui duoda gliukozės? Ar po to jis normaliai ėmė krūtį?
Ar pakako, kad nešiojo kas 3,5 val?

Labai laukiu jūsų patarimų, nes už 10 dienų laukia cezaris, o labai jau noriu pati maitinti savo mažiuką ax.gif
Atsakyti
Nepergyvenk, manau viskas bus gerai 4u.gif
Po cezario manau ne kitaip nei paprastai, jei nesinervuosi ir nebus kitų problemų sėkmingai maitinsi bigsmile.gif
Aš tą dariau iki 1,5 metų.
Padėtis tai kaip kam patogiau, kažkaip man buvo patogiau sėdint, mano palatos kaimynei gulint (abi po cezario).

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
VAika po operacijos atnesa is karto, bent jau Kauno 2-oj ligoninej thumbup.gif , todel operacija ta prasme beveik nesiskiria nuo naturalaus gimdymo. Jei taikoma ne spinaline, o bendrine nejautra, tai atnesa is karto, kai tik mama atsibunda po narkozes biggrin.gif . O siaip svarbu vaikiuka po operacijos kuo anksciau pamaitinti, kad uzsivestu gera pieno gamyba. 4u.gif
Atsakyti
Aš po cezario sėkmingai išmaitinau iki 2 metukų . Svarbu tik pridėti prie krūties netrukus po operacijos. Man atnešė po valandos. Miegojo mano lialia,tai prisėjo žadint. Žindžiau ant šono pusiau pasisukus.
Tikrai nieko baisaus.Ir pieno bus. Svarbu pradėti 4u.gif
Atsakyti
O man kliacką atnešė tik po gero pusdienio. Bet buvo ir priešpienio, ir pieno. Ir maitinu iki šiol, va jau 1,5 metų biggrin.gif Svarbiausia - nusiteikt, kad maitinsi. Ir, aišku, paprašyk seselės, kad parodytų, kaip taisyklingai mažulį prie krūties pridėti. Man pirmą kartą pagimdžius nieks nieko nepaaiškino, tai tiek problemų turėjau, net prisimint baisu. Užtat maitinau tik tris savaites.
Dėl padėties maitinant - čia jau kaip kam patogiau. Aš maitinu iki šiol gulėdama, man taip patogiau
Atsakyti
o man deja taip ir nepavyko..... iš pradžių nebuvo priešpienio (o vaikiuką tai iškart po operacijos atnešė man, kartu mes į palatą atvažiavom), tada pradėjau rankomis bandyti spaudyti blush2.gif nes vaikas niekaip neėmė... po poros dienų tokio "spaudymo" pieno atsirado be proto daug, manau gal per daug jam buvo ir per sunku apžioti g.gif vienu žodžiu, valgyti taip ir neišmokom, tik vaiką iš bado nualinom iki tiek, kad leisgyvį namo parsivežėm doh.gif pradėjau maitinti iš buteliuko, nutrauktu pienuku. taip išvalgėm beveik iki metų, va kątik nutraukiau tokį valgymą, nes jau matyt vaikui nebebuvo poreikio - spjovė schmoll.gif
man atrodo, po cezario iš tiesų skurdžiau būna su priešpieniu (bent jau iš pradžių), nes nėra to viso gimdymo, kurio metu gaminasi oksitocinas ir skatina pieno gamybą. bet paskui viskas susitvarko. deja mums nepasisekė. pykstu tik ant tų, kurie bandė man įrodyti, kad nutraukiant pienuką, jis tuoj dings. nedings tongue.gif būčiau norėjusi, būčiau ir ilgiau metų išmaitinusi.
Atsakyti
man viskas buvo ok, tikiu kad kad ir tau taip bus 4u.gif
Atnese vaikiuka po gimdymo tik sekancia para.Pati buvau gerokai nukankinta ir ne taip lengva atsigaut po operacijos. priespienio jau pries gimdyma buvo daug, reikdavo net iklotus deti. taigi pirma diena gavo priespienio, o paskui ir pieno. Labai svarbu kad parodytu kaip zindyti vaika, nes apie tai supratimo neturejau. lengviausia buvo pasidejus vaika ant pagalves (paprasyk kad irgi parodytu sesele)
teisingai idet speneli i burnyte. Sekmingai ismokau ir iprato mazius tik po 1 men. paimt ir zyst. o jei papukas perdaug pritvinkes geriau nusitrauk truputeli, lengviau bus leliukui apzioti.
Beje man po cezario leido kelis antibiotikus, tai net ir gaunant doze vaistu leeido maitinti.Ismatinau iki 10 men, dabar noriu atjunkyt nes issekau. Vaiko svoris apie 15 kg- 10 men.ir tai tik nuo mamos pieno, (prastai valgo kita maista).
Man net nebuvo minties kad galiu nemaitinti, sekmes smile.gif
Atsakyti
Mano pusseserė po cezario nemaitino...Sakė pienas dingo...
Atsakyti
sveikos,cezariu as turejau net tris.ir maitinau vaikus sekmingai nuo pat gimimo iki 1,5-2metu smile.gif
Atsakyti
sveika,aš taip pat po cezario ir pirmą kart išgirdau,kad po operacijos kūdiki atneša tik po 6val blink.gif ,gal čia ne visur taip.Jokių sunkumų nebuvo ir sėkmingai maitinau iki 1metukų ir 10mėn thumbup.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif vieno likimo mamytes 4u.gif
man irgi dare planuota cezari, bet buvo ir priespienio ir pienuko.
mazyte taip gerai zinde, kad nebuvo jokio spenelio iplysimo - matyt ilgai mokesi pilvelyje sededama wub.gif
atnese po kokiu 3 val. kai prasiblaiviau blush2.gif ir paprasiau vaikiuko. pirma para maitinau guledama ant nugaros, o po to jau biski varciausi, tai guledama ant sono.
mums jau tuoj 3 men. ir viskas sekasi puikiai. thumbup.gif
Atsakyti
Tiek cezario būdu, tiek natūraliai gimusių mažylių sėkmingam žindymui svarbiausia didelis mamytės noras ir žinios apie žindymą. Skaičiau, kad nėra įrodyta, kad cezaris būtų pieno nebuvimo priežastimi.

Po operacijos kūdikėlį atnešė nuo jo gimimo nepraėjus nei valandai. Po nakties (maždaug 8-ių valandų) su kūdikiu nebenorėjau skirtis (intensyvios priežiūros palatoje neleido jo pasilikti šalia). Laiką leidom kartu toje pačioje lovoje. Pienuko atsirado 3-ią parą. Pirmąsias dvi paras kūdikis buvo labai mieguistas (numanau, kad ir epidūro metu kūdikiui vaistų pateko).

Su kūdikėliu būkit nuo pirmosios jo gyvenimo dienos. Jėgų dar bus mažai. Geriau jau naujagimių sesučių prašykit pagalbos kūdikiui pervystyti, nuprausti ir kt.

Dabar mažyliui jau beveik 11 mėn., mėgiamiausias jo maistelis - MP.

Sėkmės mamytėms žindant wub.gif
Atsakyti