Įkraunama...
Įkraunama...

Kartotiniai namų projektai

QUOTE(giluma @ 2016 07 22, 08:59)
Gal kas pakomentuosite šį planą

Ačiū  ax.gif


Nesiplečiant, jeigu reiktų rinktis tik iš šitų dviejų - aš už "arba šį" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 07 22, 10:54)
Nesiplečiant, jeigu reiktų rinktis tik iš šitų dviejų - aš už "arba šį"  4u.gif

Na taip, o statybos metu paaiskes, kad nera sienos ant kurios atremti perdanga. Tuomet prasides papildomu pamatu irengimas ir sienu murijimas...
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 07 22, 12:28)
Na taip, o statybos metu paaiskes, kad nera sienos ant kurios atremti perdanga. Tuomet prasides papildomu pamatu irengimas ir sienu murijimas...


o kur galėtų / turėtų būti ta atraminė siena? g.gif
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 07 22, 12:28)
Na taip, o statybos metu paaiskes, kad nera sienos ant kurios atremti perdanga. Tuomet prasides papildomu pamatu irengimas ir sienu murijimas...


su visa pagarbą, bet visų pirmą žmogus neklausė ar yra geresnių projektų, jis paprašė pakomentuoti. Norint komentuoti, reikia žinoti prioritetus ir t.t Kadangi abu jie nieko gero, bet iš tų dviejų antrame mažiau bordako ir tvarkingesnis. Nežinodamas visų peripetijų, paprasčiausiai atidaviau balsą. Antra, čia nesimato nei eksterjero, nei konstruktyvo, todėl apie perdangas neskubėkite. Gal ji nenumatyta visai? kodėl vienaukščiame name būtina kapitalinė perdanga?
Papildyta:
QUOTE(giluma @ 2016 07 22, 13:09)
o kur galėtų / turėtų būti ta atraminė siena? g.gif


ten, kur jos reikia, jeigu jos reikia. Čia konstruktoriaus darbas, po to, kai architektas padaro savo darbą. Jiegu konstruktorius susidurs su problemom - gražins darbą architektui, kad šis pataisytų. Tokia situacija, kai reikia dėti perdangą ir tik tada pamatai, jog jos nėra kur dėti, daugiau iš anekdotų, nei iš realybės. Norinta ja dėti, ją reikia nupirkti, norint nupirkti, reikia užsakyti, norint užsakyti, reikia duoti matmenis, o va duodant matmenis turi žiūrėti kur ji dėsis, ir tai yra daroma ne realių statybų metu, bet projektavimo stadijoje. nebent projektas sau, tik dėl leidimo, o statybos sau, kaip gausis. Bet čia jau ir yra anekdotas. Jūsų atveju ne apie perdangą galvočiau, o apie namą, kaip visumą. Nematau eksterjero, bei nežinau jūsų prioritetų, todėl nuo komentarų susilaikau. Jūs statotės sau, ne man, ar kažkam kitam iš šio forumo. jeigų egzistuotų vien tobuli sklypai, su vienodais lanšaftais ir žmonės su vienodais poreikias - egzistuotų vienas tipinis projektas. O dabar jų - šimtais tūkstančių prikurta ir visi skirtingi bei randa savo užsakovą. Kažkam reikia 7 vonių, kažkam 2 kambariu katėm ar šunim, kažkas dalį namo skirs senelių prieglaudai ir pan ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 07 22, 14:00)
Nematau eksterjero, bei nežinau jūsų prioritetų, todėl nuo komentarų susilaikau.


Supratau, taip, kol kas galvojame tik apie namą-viziją... Išdėstymo tokio ir norėtųsi kaip šiame plane O minčių / norų yra visokiausių, tik juos sudėtinga sudėlioti į vieno aukšto namą (tai koridorius per didelis, tai kambariai į šiaurės pusę (ko nenorėtume) ar dar kažkas). Būtų šaunu, jei pasidalintumėte nuomone, kas čia yra blogai... Apie eksterjerą dar nemąstom, nebent, kad dvišlaitis stogas, tinkas...
Atsakyti
QUOTE(giluma @ 2016 07 22, 15:06)
Supratau, taip, kol kas galvojame tik apie namą-viziją... Išdėstymo tokio ir norėtųsi kaip šiame  plane O minčių / norų yra visokiausių, tik juos sudėtinga sudėlioti į vieno aukšto namą (tai koridorius per didelis, tai kambariai į šiaurės pusę (ko nenorėtume) ar dar kažkas). Būtų šaunu, jei pasidalintumėte nuomone, kas čia yra blogai... Apie eksterjerą dar nemąstom, nebent, kad dvišlaitis stogas, tinkas...


Nežinau jūsų situacijos, kelių yra daug, bet aš pradėčiau taip:
namas turi derėti su vieta ir svarbiausia - patikti ne tik iš vidaus, bet ir iš išorės. Lušnyne pilaitė neatrodys gražiai ir atvirkščiai, šalia kotedžų ir namuku-grybukų po 60m² ploto, rąstinis namas bus kaip svetimkūnis. Jeigu jau turiu sklypą, sukuriu viziją/filosofiją, kokio namo noriu. Stikliniais fasadais, gal būt labai didelė terasa, o gal būt nendrinis stogas ten bus tobulas, o gal reikia kaip tik modernių formų - kubo, lenktų elementų, o gal siekemybė energetiškai efektyvus namas ir pan. Nėra teisinga susitvarkyti vidų, o jau išorė - kas gausis, tą nutinkuosim. Nei parduot paskui tokį, nei pačiam džiaugtis. Turint namo viziją ar pasirinkimo kriterijus (ne tik eksterjerą, bei pasaulio šalis, bet ir kvadratūrą, statybos sudėtingumą, finansus ir t.t.), atmetimo būdų išmetu visą, kas man netinka, iš likusių pasirenku labiausiai tikusius. O gal atsiras tas vienas vienitelis, su kuriuo aš gulsiuos ir kelsiuos 4u.gif O jeigu liks keli - žiūriu išplanavimus ir renkuosi tinkamiausius. Gal dar pasivažinėčiau po naujos statybos kvartalus, tam, kad išsigryninti, kokios formos, medžiagos ar spalvos man yra artimos.
Papildyta:
QUOTE(giluma @ 2016 07 22, 15:06)
šiame  plane ...
jei pasidalintumėte nuomone, kas čia yra blogai...


čia kliūna pagalbinių patalpų (techninės, koridoriai) užimamas plotas llyginant su gyvenamom. toks jausmas, jog prioritetas didelė ir patogi katilinė, o va atskirą WC kaip nors, kur nors gal įkišim. Nepatinka numatytas KKK ar GKK. Yra pažangesnių/naujesnių šildymo primonių. Jeigu statyti A+ namą, tai užtektų gal ir 1 kondicionieriaus šildymui, ar aplamai palikčiau vien elektrinį. Taupot katilinės sąskaita. Garažas. Ir dar vienai mašinai. Visiškai nereikalingas daiktas. ten bus amžinas daiktų sandėlis. Automobiliui pilnai pakanka stoginės su prikabintu ūkiniu sandėliu, atskirtu nuo namo bebnt jau šiltinimo sluoksniu. Nenumatyta patalpa skalbimui. Išprievartauti kambariai, 12m² tai čia jau kaip ir bausmė kažkam bus?
Pereinama/apeinama svetainė. Nepatinka virtuvė, bet čia jau labai individualu, tam yra atskira tema. Terasą planuočiau arčiau virtuvės valgomojo, nes maršrutas per svetainę kokios lėkštės pasiimti ar varvantį/sudužusi daiktą nešti - nepraktiška. Žodžiu pagrindinė bendra zona paversta dideliu pereinamu/apeinamu koridorium/holu su baldais suspaustais per vidurį.
Ir aplamai, čia daugiau matau minusų, nei pliusų.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 07 22, 15:54)

čia kliūna pagalbinių patalpų (techninės, koridoriai) užimamas plotas llyginant su gyvenamom. toks jausmas, jog prioritetas didelė ir patogi katilinė, o va atskirą WC kaip nors, kur nors gal įkišim. Nepatinka numatytas KKK ar GKK. Yra pažangesnių/naujesnių šildymo primonių. Garažas. Ir dar vienai mašinai. Visiškai nereikalingas daiktas. Nenumatyta patalpa skalbimui.
Pereinama/apeinama svetainė. Terasą planuočiau arčiau virtuvės valgomojo,


Ačiū už pastebėjimus, kad pasidalinate mintimis smile.gif

Taip, katilinę aš ir manau, kad mažinti, nes greičiausiai bus šilumos siurblys ar/ir dujinis, tad WC tilps. Garažo reikia (nors man gali jo ir nebūti, tik pastogė biggrin.gif ), o kad daiktų kaupykla bus aš pritariu tam, tiesiog per gyvenimą neišvengiamai tų daiktų vis daugėja - juos kažkur sudėt reikės. Gyvenau name, žinau, ką tai reiškia...nebent sklypo kampe statyt kokią pašiūrę rakandam. Apeinama svetainė man visai nieko, o atskyrus ją siena gautųsi ilgas tamsus koridorius - schmoll.gif terasa ir būtų pietinėj pusėj, ne prie miegamųjų...
Kitas panašus variantas, bet čia ir dar gerokai reikia pašlifuoti/ perpaišyti..

Įdomu tiesiog, kodėl manote, kad nereikalingas garažas? Pateikite stiprių argumentų, kad vyras jo nebenorėtų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluma: 22 liepos 2016 - 16:53
QUOTE(giluma @ 2016 07 22, 08:59)
Gal kas pakomentuosite šį planą [img]https://images41.fotki.com/v1634/photos/1/3720761/14032885/namasrasa-vi.jpg[/im]

arba šį

Ačiū  ax.gif

Na man patinka jūsų antrasis projektas. Jis panašus į EE namo. Pereinama svetainė visai nieko. Nelabai suprantu, kodėl ją reikėtų uždarą daryti. Mano namo planas bus panašus (trys kambariai po 15 m2, vonia, atskiras wc, svetainė pereinama, uždara virtuvė, katilinė ir tamburas). Išvis nebus tos sienos, kur židinys. Stumdysiu langus duris, keisiu dydžius ir atidarymo kryptį.
Skalbimo patalpa atskira reikalinga tik dideliame prabangiame name. Skalbyklę ir džiovyklę galima statyti vonioje arba katilinėje (kai geoterminis, elektra, rekupeatorius). Jei vaizdelis negražus, galėsit į spintą sumontuoti. Lyginimui irgi vietą reikia numatyti.
Dėl eksterjero derinimo prie kaimynų namų, tai net nežinau. Ar nors vienas kaimynas buvo atėjęs pas jus patarimo, ar jo namas tiks prie jūsiškio? Manau, kad ne. Estetai, kuriems patinka vienodi namai, renkasi kvartalą su atitinkama architektūra. Prie Kauno yra Medeinos kvartalas, kur namai vienaaukščiai ir taisyklės neleidžia kitaip, o kitoje pusėje dviaukščiai kotedžai. Jūsų namas turi patikti jums. Mano draugė statosi namą, tai jos meistrelis pasakojo, kaip kaimynai vis lazdavoja. Tai stogo kraigas ne į tą pusę atsuktas, tai langas per didelis į kaimyno pusę, tai klinkerio spalva per tamsi. Bet kas moka, tas ir muziką užsako. Nueisit pas architektą, pasakysit, kad norit tinko ir dvišlaičio stogo, jis ir pabraižys.
Dėl garažo jau buvo rašyta. Jei automobilis nėra prabangus ir brangus jam šildomas garažas nereikalingas. Nes prie darbo, darželio, mokyklos, parduotuvės jis vis tiek stovės ne po stogu, šaltyje, drėgmėje. Garažas (šildomas bent iš dalies) reikalingas, jei vyras pats remontuoja auto, meistrauja. Stoginė turi būti tokio dydžio, kad tilptų visi auto (1, 2 ar net 3) ir jų nereikėtų gramdyti žiemą.
Svarbiausia apmąstykite, kur viską sandėliuosit, jei nebus garažo. Žoliapjovė, lauko baldai, laistymo žarna, šašlykinė, dviračiai, palapinė, baseinas, batutas, rogės, slidės, keturratis, motociklas, vežimėlis, žieminės padangos, lagaminai, ne sezono drabužiai, svarbūs dokumentai (seifas), hobio priemonės (treniruoklis, siuvimo mašina, meškerės), įrankiai (grąžtas, kampinis šlifuoklis ir pan.), likusios apdailos medžiagos (plytelių, tapetų, dažų likučiai), maisto atsargos ir dar daug ko, ko jūs turėsit.
P. S. Terasa pietų pusėje yra blogis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juozelija: 22 liepos 2016 - 22:50
QUOTE(Mėlynakė_ @ 2016 07 19, 14:15)
Statybos tokio namo turėtų kainuoti daug. Tai reikštų kad pinigų turite pakankamai. Tad gal pasidarykite individualų projektą pagal savo norus tik su mažiau kampų ir protingais koridoriais.

Jis jau pastatytas šiuo metu vyksta apdailos darbai,turiu porą klausimeliu tiems kas statesi pagal šį projektą
Atsakyti
QUOTE(Juozelija @ 2016 07 22, 22:48)
Na man patinka jūsų antrasis projektas. Jis panašus į EE namo. Pereinama svetainė visai nieko.
Lyginimui irgi vietą reikia numatyti.
Dėl eksterjero derinimo prie kaimynų namų, tai net nežinau.
Svarbiausia apmąstykite, kur viską sandėliuosit, jei nebus garažo.
P. S. Terasa pietų pusėje yra blogis.



Na, skirti kvadratus lyginimo patalpai irgi prabanga, lyginsiu kad ir vienam iš miegamųjų, nematau bėdos ax.gif
Namo derinimas prie kaimynų, tai bus tik toks, kad jis stovės vienoje eilėje kaip ir kiti (t.y. nebus namas visai kitame sklypo gale, nei visi kiti namai).
Garažas, tikėtina, tikrai bus, nes viską, ką išvardijote, kažkur reikės sudėti. Nesinorėtų kažkur koridoriuj laikyti kokių kopėčių ar laistytuvų. nesinori ir sklypo užkrauti papildomais pastatais, bet gyvenime gali tekt.

Dėl terasos. Tiesiog nelabai yra kur ją daugiau įrengti. Visiškai vakarų pusėje - nepatogu, saulė žemai, spigina į akis. Šiaurėje nesinori. Rytų pusėje tikrai pasidėsiu kokį krėslą kavai gerti ax.gif Suprantu, kad pietų pusėje ir karšta, o jei dar nėr pavėsio.. Bet dienomis ten kasdien nesėdėsi, o vakare jau saulė šiek tiek nusisukus, o jei dar iš šono tokią kaip stoginę/pavėsinę pasidarius, išvis gerai manau bus.
Įdomu, jei norima kartotiniame projekte padaryti nedidelių pakeitimų, ar jau bus laikoma, kad daromas individualus projektas? Kol kas nesikreipėm į architektus, norisi dar čia padiskutuot, kad būt aiškiau, kaip ir ką su jais tartis..
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti