Sveikos,
Labai skanus sis gratn'as (anglu kalba) Zapiekanka_Dauphinois
Gal tada galima plačiau? kuo jis ypatingas?
Radau dar viena labai idomu recepta, manau ryt meginsiu sita Gratin'as su cukinija ( taip pat anglu kalba, jei reikia, sakykite- meginsiu isversti )
o siaip google visagale, ivedus "Gratin" joje, ismeta daaaugyyybe receptu, paciu ivairiausiu
Papildyta:
gal tik tuo, kad jis man pats pirmas Gratin'as visos bulviu koses, kroketai, bulves keptos, virtos, skrudintos ir t.t. jau gerokai pabodusios, o cia buvo atradimas
o siaip google visagale, ivedus "Gratin" joje, ismeta daaaugyyybe receptu, paciu ivairiausiu
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2011 04 11, 17:09)
Gal tada galima plačiau? kuo jis ypatingas?
gal tik tuo, kad jis man pats pirmas Gratin'as visos bulviu koses, kroketai, bulves keptos, virtos, skrudintos ir t.t. jau gerokai pabodusios, o cia buvo atradimas
aha, tas cukinijų skaniai atrodo skaniai bet kažkaip nesusijęs su bulvėmis
lai čia būna tik bulvių gratin'ai
lai čia būna tik bulvių gratin'ai
as atsiprasau, jei isiteriau ne ten, vis kazkuo uzkliunu tikrai nieko blogo nenorejau sorry jei kam pamaisiau daugiau nekisiu nosies
o tas su cukinija tai ne is cukinijos "1/2 pound waxy potatoes," na bet gal ne taip supratau tema
Skaniu Gratin'nu
o tas su cukinija tai ne is cukinijos "1/2 pound waxy potatoes," na bet gal ne taip supratau tema
Skaniu Gratin'nu
Laba
Uzmaciau sia tema,dirbau Prancuzijos restorane teko matyt kaip daromas bulviu Gratanas,isties nieko ipatingo,bet skanu. Paprasciausiai pjaustytos bulves grezineliais,sviestas,grietinele,prieskoniai.
Uzmaciau sia tema,dirbau Prancuzijos restorane teko matyt kaip daromas bulviu Gratanas,isties nieko ipatingo,bet skanu. Paprasciausiai pjaustytos bulves grezineliais,sviestas,grietinele,prieskoniai.
QUOTE(europosbamba @ 2011 05 06, 16:56)
Laba
Uzmaciau sia tema,dirbau Prancuzijos restorane teko matyt kaip daromas bulviu Gratanas,isties nieko ipatingo,bet skanu. Paprasciausiai pjaustytos bulves grezineliais,sviestas,grietinele,prieskoniai.
Uzmaciau sia tema,dirbau Prancuzijos restorane teko matyt kaip daromas bulviu Gratanas,isties nieko ipatingo,bet skanu. Paprasciausiai pjaustytos bulves grezineliais,sviestas,grietinele,prieskoniai.
Jai nesunku parasykite gaminimo eiga
QUOTE(Rutukas111 @ 2011 05 12, 18:05)
Jai nesunku parasykite gaminimo eiga
o tai kad netas pilnas tu nuorodu, net youtube filmuku kruva....
mėgstu ir aš šitokį bulvių gaminimo būdą. Idėją nusižiūrėjau vienoje prancūziškų valgių knygoje ir patobulinau pagal savo ir šeimos skonį
Paprastai sunaudoju:
~200ml grietinėlės
~ 100 ml pieno
~ 6-9 bulvės
~ 1-2 morkos
~ 1-2 skiltelės česnako
~ saujelė smulkiai pjaustytos rūkytos šoninės
~ 50g fermentinio sūrio
sviesto formai patepti
ištepu stiklinį indą sviestu ir pabarstau šiek tiek smulkiai pjaustytu česnaku. Iškloju sluoksnį riekelėmis pjaustytom žaliomis bulvėmis. Tada pabarstau šiek tiek riekelėmis pjaustytų morkų ir šiek tiek rūkytos šoninės. Tada vėl bulvių sluoksnis. Vėl morkos su šonine, česnakas. Ant viršaus visada bulvės. Sluoksniuodama vis pabarstau druskytės. Galiausiai užpilu grietinėlę ir pieną. Skysčio turi būti tiek, kad būtų apsemtų apie 2/3 bulvių sluoksnių. Šaunu į orkaitę - apie 180 laipsnių, kažkur valandai. Likus iki pabaigos 10 minučių užbarstau sūrio. Dar gan svarbus akcentas - pirma ant bulvių pilu pieną, o grietinėlę paskutinę ir visada ją pildama stengiuosi kad jos kliūtų visom bulvėms ant viršutinio sluoksnio. Bent jau man bulvės visada būna iškepusios ir neapdžiūvusios.
Paprastai sunaudoju:
~200ml grietinėlės
~ 100 ml pieno
~ 6-9 bulvės
~ 1-2 morkos
~ 1-2 skiltelės česnako
~ saujelė smulkiai pjaustytos rūkytos šoninės
~ 50g fermentinio sūrio
sviesto formai patepti
ištepu stiklinį indą sviestu ir pabarstau šiek tiek smulkiai pjaustytu česnaku. Iškloju sluoksnį riekelėmis pjaustytom žaliomis bulvėmis. Tada pabarstau šiek tiek riekelėmis pjaustytų morkų ir šiek tiek rūkytos šoninės. Tada vėl bulvių sluoksnis. Vėl morkos su šonine, česnakas. Ant viršaus visada bulvės. Sluoksniuodama vis pabarstau druskytės. Galiausiai užpilu grietinėlę ir pieną. Skysčio turi būti tiek, kad būtų apsemtų apie 2/3 bulvių sluoksnių. Šaunu į orkaitę - apie 180 laipsnių, kažkur valandai. Likus iki pabaigos 10 minučių užbarstau sūrio. Dar gan svarbus akcentas - pirma ant bulvių pilu pieną, o grietinėlę paskutinę ir visada ją pildama stengiuosi kad jos kliūtų visom bulvėms ant viršutinio sluoksnio. Bent jau man bulvės visada būna iškepusios ir neapdžiūvusios.
seniai aš šį patiekalą ruošiu ir nežinojau tikslaus pavadinimo, vis sakydavau bulvinukė, na dabar žinosiu, o aš bulvių irgi neapverdu ir viskas gerai iškepa ir kepa
Skanu ir paprasta
Skanu ir paprasta
as irgi kepu kai noro yra. labai skanu, iskepa visada, bulviu niekad neapvirineju, tiesiog reikia plonai supjaustyti tuos griezinelius. as kartais jei patingiu pjaustyti tiesiog su bulviu skustuku tokiais plonyciais "suobliuoju"ir nededu grietineles, o tiesiog piena sumaisau su siek tiek grietines ir butinai muskato riesuto siek tiek. MB labai megsta si patiekala