Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 43

QUOTE(Dange* @ 2011 11 08, 22:57)
ir dar viena beda..  doh.gif  naudoju perfetto stambu dvikomponenti. ant vienos dezutes viskas gerai, ant kitos darabt ir uztepus antra sluoksni, atsilupinejo krastai  verysad.gif  verysad.gif  galvojau kad paseno priemone, bet ne ant visu taip.. anksciau taip nebudavo, ka negerai darau  verysad.gif  bijau, kad teks perdaryti dezute..

labai laukiu patarimu del dvikomponencio atsilupinejimo 4u.gif unsure.gif gal kam nors yra taip buve?
Atsakyti
QUOTE(Dange* @ 2011 11 08, 23:27)
atejau patarimo  4u.gif  dariau dezute su beicu. dar ant virsaus akrilinius dazus gtepiau. dabar kai tepu su akriliniu laku, man tepasi tas beicas. ar tas lakas laikys ji? ar butinai sintetinio reikia. jau tris sluoksnius tepiau, bet vistiek jis tepasi..
is anksto labai aciu uz patarimus  aciuks.gif  aciuks.gif

Beicas vandens pagrindu, lakuojamas akriliniu laku, visad tepa, bet su kiekvienu nauju sluoksniu vis mažiau...wink.gif
Tik viena keista, kodėl jis taip "elgiasi" ir šiuo atveju, jei ant beico tepti akriliniai dažai?
Ar tikrai labai gerai išdžiovinti visi sluoksniai?
QUOTE(Dange* @ 2011 11 09, 00:57)
ir dar viena beda..  doh.gif  naudoju perfetto stambu dvikomponenti. ant vienos dezutes viskas gerai, ant kitos darabt ir uztepus antra sluoksni, atsilupinejo krastai  verysad.gif  verysad.gif  galvojau kad paseno priemone, bet ne ant visu taip.. anksciau taip nebudavo, ka negerai darau  verysad.gif  bijau, kad teks perdaryti dezute..

Taip, šitaip su Perfetto būna. Mano galva, dvi pagrindinės priežastys čia galėtų būti. Arba priemonė, stovėdama kurį laiką, o ir naudojant, nugaravo, tapo koncentruotesnė ir reakcijoje dalyvauja stipresne jėga, abu sluoksniai bereaguodami ir duoda tokį defektą (ypač jei taip nutiko antram komponentui).
Kita priežastis-per storai užteptas antras komponentas, lyginant su pirmuoju (jis stipresnėm tempimo jėgom ir "atlupa" pirmąjį...
Bandyk pataisyti. Pirmasis komponentas labai lipnus, tad atsilupusius žvynelių kraštelius pabandyk stipriai prispausti pirštais ar pasidėjusi kokią plokštelę ir rankomis taip pat...
Po tokio prispaudimo užlakavus baigiamuoju laku (gausiau nei paprastai tepant pirmąjį sluoksnį, kad lakas užpildytų ertmes po pakilusiais "žvyneliais"...Taigi, tokiu būdu gali būti viskas visai gerai. Pabandyk mažam lopinėlyje. Jei nepavyks, tada jau teks perdaryti.
QUOTE(gintan @ 2011 11 09, 16:33)
Sveikos,
Man iškilo problemėlė darant pakabą. Kaip klijuojate servetėlę - ištisai ar dalimis? Juk pakaba lenkta, tai visą dedant gali nelikti paveikslėlio norimo viduryje ar galuose ir pan.
O kaip viršų ir apačią klijuojate. Matau, kad daug kur paveikslėlis eina ir viršutinėje kraštinėje, tai tiesiog tą pačią servetėlę lenkiate, ar atskirai klijuojate  g.gif ?
Ačiū

Tokie klausimai kyla, nes dirbi tik su servetėle, be dažų. Tikras dekupažas-darbas dažais, iš servetėlės "pasiimant" tik reikalingus piešinius. Vadinasi, dalimis...wink.gif
BET...
Čia visai neaišku, apie kokią pakabą kalbama, yra jų visai plokščių, tuomet galimas ištisinės servetėlės kllijavimas, atskirai dekoruojant pakabos briauną jos storyje.
Atsakyti
Bite, dekoju uz atsakymus!! labai pagelbejo!! del beico, tai tikrai gerai isdziovinta buvo, lakavau po dvieju dienu. tepiau daug sluoksniu, vis maziau tepliojo. svarbiausia kad laikytu smile.gif o del Perffeto, tai gali buti kad per storas tas antras sluoksnis.. juk itrukimai priklauso nuo pirmo sluoksnio storio, tiesa? tada gali buti kad per daug antro uztepu. nors kiek anksciau su juo dirbau nera taip buve g.gif bet dabar zinosiu ka daryti, labai dekoju aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Laba. Bitute, turiu ir aš klausimėlį : sutirštėjo "Perfetto" II-asis komponentas. Ar galima jį kaip nors "paskystinti", kad lengviau galima būtų užtept? Gal su vandeniu, bet bijau rizikuot g.gif
Dėkui už patarimą 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, Bite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2011 11 11, 15:21)
Laba. Bitute, turiu ir aš klausimėlį : sutirštėjo "Perfetto"  II-asis komponentas. Ar galima jį kaip nors "paskystinti", kad lengviau galima būtų užtept? Gal su vandeniu, bet bijau rizikuot g.gif
Dėkui už patarimą 4u.gif


nusipirkite naują indelį ir po bėdos.
Atsakyti
Rimute, visų pirma, labai malonu matytis nors čia...wink.gif
Patarimas nusipirkti naują priemonę gal ir geras, bet žinau, kad Rimutei tai nėra labai paprasta.
Jei mano atmintis manęs neapgauna, kalbėta su gamintojais šiuo klausimu ir, manrods, jie patarė skiesti vandeniu. Dar ir pačios pagalvokim logiškai: priemonė vandens pagrindu sutirštėjo, vadinas, nugaravo vanduo. Kokia išvada? Rimute, laukiam pabandant ir mums čia pranešant apie skiedimo vandeniu rezultatus... 4u.gif Pabandyk mažam kieky, mažam plotely...

Dange, perfetto trūkio tankumas labiau priklauso nuo antro sluoksnio, tai jei jo daugiau užtepi, jis ir "užraito"... mirksiukas.gif Jauti, kad ir tau būtų naudinga sulaukti iš Rimutės eksperimento rezultatų? wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 11 lapkričio 2011 - 18:41
QUOTE(Dange* @ 2011 11 09, 01:57)
i naudoju perfetto stambu dvikomponenti. ant vienos dezutes viskas gerai, ant kitos darabt ir uztepus antra sluoksni, atsilupinejo krastai  verysad.gif  verysad.gif  galvojau kad paseno priemone, bet ne ant visu taip.. anksciau taip nebudavo, ka negerai darau  verysad.gif  bijau, kad teks perdaryti dezute..

kažkada šita Perfetto savybė buvo labai smulkiai aptarta ankstesnėse temose. Pati esu ant tokio paties "grėblio" užlipusi. Va šita dėžutė patyrė tokį pat "likimą" (Perfetto tada dar buvo visiškai naujas gaminys, ir mes jį dar tik "atidirbnėjome")

https://picasaweb.go...160253002946562

visas stambus sukeldėjimas atsiknojo kaip pleiskanos, porporinos milteliai "palindo" po krašteliais ir (kaip ir priklauso milteliams) prilipo prie pirmo sluoksnio.
Bet visą antro sluoksnio sutrūkinėjimo bėdą pataisė lakas. Jis pats "palindo" po pasikėlusiu sluoksneliu ir jį puikiausiai apjungė su visu paviršiumi.
Pabandyk, susitvarkys, pamatysi. Tiesiog toks jau tas perfetto... Kaprizingas ir tiek.

Rimule, atsipylusi reikiamą kiekį atskiesk virintu vandeniu, ir darbuokis. Jis tokius dalykus normaliai "pakenčia" mirksiukas.gif Neviritnas vanduo, jei atskiesi perdidelį kiekį, gali "užrūgti"
Atsakyti
Labas 4u.gif beldžiuosi patarimo.. ax.gif
Įsigyjau ,,Dala" deco klijus dekupažui ir pabandžius naudoti supratau, kad jie duoda šiokį tokį blizgesį. Tai vadinasi, jei baigiamasis lakas matinis - visvien galutinis rezultatas bus blizgus??? blush2.gif
P.s. Jei kartais klausimas kvailokas, atsiprašau, esu naujokė dekupažo reikaluose blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Darbo blizgumą lemia baigiamasis lakas. O ir juo lakuojant, jei kartais tektų apsigalvoti, galima keletu paskutiniųjų baigiamojo lako sluoksnių tai padaryti.
Pvz, 10 kartų lakavote blizgiu ir staiga suprantate, kad norėtumėte matinio. Imate matinį laką, keletas sluoksniukų ir viskas pagal norus.
Atsakyti
Laba!

Aciu bite uz paaiskinima del Perfetto stambu dvikomponenti, nes ir man ne pirma karta taip nutikdavo... o taip nori tureti grazu darbeli su dvikomponente sendinimu ax.gif Uzvakar nusipirkau nauja dvikomponenti priemone- "dala". Pabandziau kaip pvz. pries pradedant darbeli ir labai patiko, gavosi grazus itrukimai, ne taip kaip man su Perfetto 4u.gif O aliejinius dazus nuvalyti pardaveja rekomendavo "Creoart Cera Decorativa" vaska, aisku ir nusipirkau smile.gif gal kam teko su tokiu vasku dirbti? su kuo nuvalote aliejinius dazus, kai naudojat dvikomponente priemone?

Dar pirma karta nusipirkau sablona ir man rekomendavo specialius vandens pagrindu dazus sablonui (Home Desing Acryl Effekt-Paste). Sakykit, o 3D pasta (ar kaip ji ten vadinasi blush2.gif ) ne tinka dirbti su sablonais?

Atsakyti
Aliejinius dažus tepi medvilnine skepetaite, kurios gretima švaria vietele tuoj pat, čia pat nuvalai sausai perteklių. Man tai-puikiausias būdas.
Vašką turėjau, tačiau nemėgdavau juo valyti, man tas riebalinimas ne prie dūšios, nors viskas čia gerai, pagal taisykles. Vašką naudodavau sunkiai užsidarantiems paviršiams tepti po dekoravimo. Dar jis gali būti naudojamas tokiems labai minimaliai dekoruojamiems, tik pabeicuotiems, natūralaus medžio grožio darbams užbaigti. Užvaškuoji ir viskas. Laaabai mieli, jaukūs, šilti darbai gaunas mirksiukas.gif
Aliejiniai dažai dar puikiai nusivalo ir paprastu maistiniu aliejumi.
Nelabai supratau, ką čia vadini šablonais, tačiau, įtariu, trafaretus. Taigi, trafaretams puikiai tinka 3D pasta.
O ir šiaip, nebijok eksperimentuoti ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti