QUOTE(jakku @ 2012 01 13, 14:36)
Presto, Skonis ir kvapas, gurmans ir dar kiek kitu nezinomu lankiausi, niekas man negalejo sumalti kavos pupeliu taip kaip reikia espresso aparatui, nes jos sumaltos tikrai perstambiai, kas yra skirta french press arba paprastai uzplikyti puodelyje.
Na dauguma zmoniu isivaizduoja kavamale, panasia i tokia:
Taciau su jomis reikia pipirus malti ar cukru, o ne kavos pupeles...
As kalbu apie normalius kavos grinderius tokiu firmu kaip pradedant nuo Gaggia ir toliau kita klase Baratza Vario ar Mazzer Mini. Bet ka as situo norejau pasakyti, jei norit geros espresso tai isigykite gera grinderi, kaina ~1200lt +- galima aisku ir paprastesnius ziureti, ne mano vardintus, o tik tada kavos aparata. Maniskis Philips HD 8323/09, taciau as neesu juo patenkintas del pergreito kavos isspaudimo i puodeli ir vanens temperaturos.. Taciau su gera kava jis tikrai atlieka savo funkcija.
nu nežinau, man šviežioj kavoj sumalė smulkiai, o skonyje ir kvape per rupiai, nors prašiau aparatui. Abiejose sumalė rupiau nei kad una sumalta skarbonkėsė Lavazza ar Costadoro Moka... bet mano aparatas kas įdomiausia su ta kava nesusitvarko. Pvz Moka turėtų būt rūpesnė nri espresso, bet ji labai smulki. Ir nors mažai idėjys kavos, neprabėga, tada čiaudo susikaupę garai ir sugadina tarpinę gumelę...
Bet čia jau gal pačio aparato problema
Papildyta:
QUOTE(cikada7 @ 2012 01 15, 07:27)
Gal kas galite patarti koki kavos aparata, kad gautusi skani latte?
skani latte gaunasi iš skanios kavos ir skanaus pieno

Aparatas tik priemonė
Papildyta:
QUOTE(Monstras @ 2012 01 14, 21:58)
Na nežinau, pas mus darbe stovi
http://www.krinona.l...essional011.jpg
tai aš dedu eilinę savo turimą maltą kavą, ale Merild ar Paulig iš pokelio, nes ne espresso malimo, ir puta išeina tiršta, atrodo dar geresnė nei iš mano turimo aparato net kai naudoju espresso lavazza kavą...
Manau aparatas ne ką mažesnę reikšmę irgi vaidina procese...
tai kad espresso kavos dar espresso kavom nelygu. Nusipirku Paulig espresso... nu tokios šlykščios nesu gėrus, nes ten ne dėl malimo ji espresso, o dėl šlykščiai tamsaus skrudinimo