Įkraunama...
Įkraunama...

Kavos aparatai - 4

QUOTE(*Viskasgerai* @ 2012 01 16, 17:19)
sakykit cia talpa 300ml, ar mazesni kieki irgi gerai suplaka? pvz vienam puodeliui, nes namie tik as viena megstu latte tai jei mazesnio kiekio neplaka, tai reikia kitokio  g.gif 

ziuriu dar i si

http://www.buitene.l.......rt&Itemid=1


Pamatavau, minimalus pieno kiekis 130 ml putai daryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jakku @ 2012 01 16, 13:01)
Na cia aparato problema, nes as visada illy ar lavazza suspaudziu kauselyje kiek turiu sveikatos, kad kuo stipriau susispaustu ir leciau prasisunktu vanduo, tada kava buna sodresnio skonio..


aš žinau dėl ko spaudžiama, užtat ir domiuosi, ar yra kam dar tokius šposus aparatai daro... Gal ten pa smane iš principo kas nesandaru. Nu žodžiu vėl teks virtis moka, o aparatu tik pieną plakt, kol sugalvosiu kokį normalesnį pirkti.
Atsakyti
Koki piena naudojat visiskam pieno suplakimui su puta ? Naudojau dvaro 3,5% riebumo, pienas niekada visas nesusiplakdavo, bet putos budavo tikrai daug. Bandziau MU 3,5% tai tik viena karta pavyko suplakti taip, kad butu putos daug, bet ir pienas susiplaktu ir butu toks kaip grietinele. Siandien pabandziau ale kazkoki specialu 2,5% latte piena uz 1l kaina 3,80ct biski brangoka, bet gan gerai gaunasi visas pieno isplakimas..
Ar naudojat kasnors maistini nerudijancio plieno termometra ? Nes piena reikia plakti iki 60c. As itariu mato philipsas persilpnas, kad galetu normaliai suplakti piena...
Atsakyti
QUOTE(Ozkutas @ 2012 01 16, 17:37)
nereklamuoju, bet as tai labai dziaugiuosi kad nepirkau mazesnio  cool.gif



QUOTE(Jofky @ 2012 01 16, 18:00)
Pamatavau, minimalus pieno kiekis 130 ml putai daryti  4u.gif


drinks_cheers.gif 4u.gif labai aciu, belieka uzsisakyti, beje buitene.lt padarytu 2lt nuolaida lotuliukas.gif , parase,kad ir taip gera kaina biggrin.gif .

Sakykit o plaunasi jis gerai? ir ar esat bande suplakti naturalu piena (na is ukininku pirkta)
Atsakyti
QUOTE(*Viskasgerai* @ 2012 01 16, 21:48)
drinks_cheers.gif  4u.gif labai aciu, belieka uzsisakyti, beje buitene.lt padarytu 2lt nuolaida  lotuliukas.gif  , parase,kad ir taip gera kaina  biggrin.gif .

Sakykit o plaunasi jis gerai? ir ar esat bande suplakti naturalu piena (na is ukininku pirkta)


Plaunasi labai lengvai, tik su karštu vandeniu ir kempinėlė perbraukiu švelniai ir viskas, vidus nepridegančio dangos taip kad pieno niekur neprikimba thumbup.gif Natūralaus pieno plakti išvis nesu bandžiusi jokiais būdais 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jakku @ 2012 01 16, 21:42)
Koki piena naudojat visiskam pieno suplakimui su puta ? Naudojau dvaro 3,5% riebumo, pienas niekada visas nesusiplakdavo, bet putos budavo tikrai daug. Bandziau MU 3,5% tai tik viena karta pavyko suplakti taip, kad butu putos daug, bet ir pienas susiplaktu ir butu toks kaip grietinele. Siandien pabandziau ale kazkoki specialu 2,5% latte piena uz 1l kaina 3,80ct biski brangoka, bet gan gerai gaunasi visas pieno isplakimas..
Ar naudojat kasnors maistini nerudijancio plieno termometra ? Nes piena reikia plakti iki 60c. As itariu mato philipsas persilpnas, kad galetu normaliai suplakti piena...


Pienas ir neturi susiplakti 100 proc, tai normalu, o va tas spec.pienas putai yra su priedais, skaitykit sudėtį ir ar verta tai pirkti, tų priedų mūsų gyvenime ir taip per daug schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(srauni_upe @ 2012 01 16, 20:40)
aš žinau dėl ko spaudžiama, užtat ir domiuosi, ar yra kam dar tokius šposus aparatai daro... Gal ten pa smane iš principo kas nesandaru. Nu žodžiu vėl teks virtis moka, o aparatu tik pieną plakt, kol sugalvosiu kokį normalesnį pirkti.


Kokius šposus turit omeny? Kad per smarkiai suspaudus kavą gumelė neatlaiko? Manau užkemšat sietelį, o tada ir gumelė čia bejėgė. Aš taip savo aparato gumą suėdžiau biggrin.gif Dabar prieš dedant kavą į sietelį įdedu iš popierinio kavos filtro iškirptą skrytulį, todėl dabar kad ir smulkiausio malimo būtų kava ji nebeužkimš sietelio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 01 16, 22:13)
Kokius šposus turit omeny? Kad per smarkiai suspaudus kavą gumelė neatlaiko? Manau užkemšat sietelį, o tada ir gumelė čia bejėgė. Aš taip savo aparato gumą suėdžiau  biggrin.gif  Dabar prieš dedant kavą į sietelį įdedu iš popierinio kavos filtro iškirptą skrytulį, todėl dabar kad ir smulkiausio malimo būtų kava ji nebeužkimš sietelio  4u.gif


Kad idėjus kokius 4 milimetrus kavos iš skarbonkės skirtos espreso aparatams ir jos NESUSPAUDUS, neatlaiko gumelė. Nors paskutinį kartą pirkau kavą skirtą mokai, kuri teoriškai turėtų būt rūpesnė. Buvo tas pats. Aš net pilno indelio nepridedu, nes kitaip neatlaiko gumelė, jau nekalbu apie suspaudimą.
Ir taip suėdžiau jau tris gumas doh.gif

Apie sietelio užsikimšimą pagalvojus nebuvau...

Nu bet aš netikiu kad viskas turi būt ant tiek sudėtinga, nes na .. pvz užusienis kuris negeria užpilamų kavų, tai išprotėtų jei nusipirktų espresso aparatą, kavą espresso aparatui. Ir kava sugadintų taip aparatą biggrin.gif


Papildyta:
Aš šiandien tyčia patikrinau kaip atrodo guma profesionaliam aparate, nu tai ji tokia močna smile.gif
O mano tokia kaip žaislinė... smile.gif
Atsakyti
Yahoo, aš ne idijotė, skaitau atsiliepimus api emano paratą vokiškai. Nu tai yra nusiskundimu ta vieta, gumele ir bla bla.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2012 01 17, 00:13)
Yahoo, aš ne idijotė, skaitau atsiliepimus api emano paratą vokiškai. Nu tai yra nusiskundimu ta vieta, gumele ir bla bla.


Tai kokį turit aparatą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 01 16, 22:13)
Pienas ir neturi susiplakti 100 proc, tai normalu, o va tas spec.pienas putai yra su  priedais, skaitykit sudėtį ir ar verta tai pirkti, tų priedų mūsų gyvenime ir taip per daug  schmoll.gif


Na siaip paziurekit video paprasto pieno neturi likti is vis.... Jis buna tirstesnes konsistencijos, o ant virsaus lieka grinos kaip sakoma micro putos... As pradzioje irgi galvojau, kad man viskas gaunasi, tada nusprendziau pradeti mokinti lapeli ispiesti is pieno pilant, bet tada pradejau gilintis ir pamaciau, kad pienas kai buna tirstesnis jis nepadaro kavos iskarto balintos, o viskas graziai maisosi, kavos puta su suplaktu pienu...
Atsakyti
Kažkur skaičiau, kad geriau išsiplaka tas pienas, kuriame daugiau baltymų. Pati tos teorijos nepatikrinau dar...
Man tai tikrai nesigauna vien putos plakant pieną. Putų būna gal koks trečdalis ar truputį daugiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2012 01 17, 09:39)
Kažkur skaičiau, kad geriau išsiplaka tas pienas, kuriame daugiau baltymų. Pati tos teorijos nepatikrinau dar...
Man tai tikrai nesigauna vien putos plakant pieną. Putų būna gal koks trečdalis ar truputį daugiau g.gif

Man visada gaunasi kiek pieno, tiek ir putu... Jei daleiskim ipilam i inda ~2cm pieno cia matuojant auksciu, o ne ml, tai ir putu buna tiek... Bet pats pienas ir lieka pienu, tik susidaro mikro puta, o turetu ir pienas pasidaryti toks tirstesnis primenantis siek tiek plakta grietinele.
Beje bandziau is naminio pieno, tai nei pienas issiplake nei putos buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jakku @ 2012 01 17, 11:04)
Man visada gaunasi kiek pieno, tiek ir putu... Jei daleiskim ipilam i inda ~2cm pieno cia matuojant auksciu, o ne ml, tai ir putu buna tiek... Bet pats pienas ir lieka pienu, tik susidaro mikro puta, o turetu ir pienas pasidaryti toks tirstesnis primenantis siek tiek plakta grietinele.
Beje bandziau is naminio pieno, tai nei pienas issiplake nei putos buvo biggrin.gif

Reiks kada eksperimentą su įvairiu pienu padaryt mirksiukas.gif
Atsakyti