QUOTE(tokia profesija @ 2011 02 01, 11:03)
Tino, Jūs turite pasirinkimą, tai tikrai yra šaunu, žinoma kad išbandykite visas įmanomas priemones, tame tarpe ir psichoterapiją.
Dauguma moterų kito pasirinkimo neturi - dėl medicininių priežasčių joms liko tik IVF, arba jos jau išbandė visus kitus įmanomus būdus ir galiausiai liko tik IVF. Nemanau, kad moterys renkasi IVF dėl pramogos, arba dėl to, kad "tingi" pasidomėti kitomis pagalbos priemonėmis. Per didelė rizika sveikatai, ir per daug kainuoja.
sveikos naujuose namučiuose
aš asmeniškai jau 5 metai irgi gyvenu su šia problema ir beskaitydama Jūsų nuomones artėju prie minties, kad reikia darytis IVF ir nieko aš čia nesmerkiu, o tik bandau suprast

nes niekaip neaišku, kodėl dauguma forumo dalyvių asmeniškai priima kito ne visai teigiamą nuomonę... ir kituose lietuviškuose interneto puslapiuose vyksta tas pats... ir pilnai suprantu, kad yra nemažai porų, kur tikrai nebėra kitos galimybės, tik IVF, bet man įdomu, KODĖL žmonės taip BET KOKIA KAINA bando susilaukti atžalos...

kaip pagalvoji, o anksčiau žmonės net nežinodavo, kiek ir kokių tų kiaušintakių turi, kuris ten nevaisingas ir nugyvendavo gyvenimą dviese ir susitaikydavo... žinoma, tokių sąlyginai labai mažai buvo... dabar tikrai galima pasinaudoti medicinos pažanga, bet man lieka keista, KODĖL tiek moterų savo gyvenimo prasmę suveda tik į pastojimą ir gimdymą, negi jokių kitokių gyvenimo prasmių neatsiranda, kai negalime gauti to, ko norime?
tad bandau atsakyti į
kitokios profesijos išdėstytas dvi kraštutines pozicijas, pavyzdžiui:
Diskusija, ar sakysime savo vaikams, kokiu keliu jie atėjo į šeimą....
Vienas minčių kelias. Aš sakysiu/nesakysiu. Įdomu, ką galvoja kitos mamos? Kokia patirtis užsienio šalyse, kur šie vaikai jau paaugę, kaip jiems sekasi? Jei nuspręstume sakyti, kaip manote, kaip tai padaryti? Kada pasakyti, kad sukeltume ir sau ir kitiems mažiausiai skausmo? Kokia jūsų nuomonė, kaip apsaugoti savo vaiką nuo patyčių, nes kiti vaikai moka būti labai žiaurūs?
Kitas minčių kelias. Kas čia per diskusija? Kurlink jūs mus vedate? Darote su mumis kažką, ko mes patys nesuprantame, kažkokią abrakadabra. Jūs mumis manipuliuojate, ir išvis kodėl apie tai kalbame?
kodėl tuoj norisi pulti kitaip mąstantį (ne tik nevaisingumo klausimu, bet ir politikoj), pykti, įžvelgti kažkokių paslėptų minčių vien diskusijos iškėlime.
Papildyta:
QUOTE(Nakviša @ 2011 02 01, 10:27)
Aš tai, asmeniškai, prabudau vieną rytą, pasitikrinu sąskaitą... o ten pinigų kaip šieno, praktiškai reikia šakėmis vartyti, kad iš apačios nesupūtų. Na ir ką gi? Šovė man į galvą tokia išganinga mintis, kad iš neturėjimo ką veikti, reikia pradėti daryti IVF'us.
Dabar vėl, babkių pilna sąskaita, tai vat sprendžiu į naujus papus juos investuoti ar į IVF'us? Gal kas patars?
o man tai nejuokinga

labiau kyla klausimas iš tikrųjų,KODĖL neinvestuoji į papus ar, pvz., kokią kelionę?
užduodama tokius klausimus vėl rizikuoju būti užpulta, bet nu kad man labai įdomu, kaip kiti žmonės mąsto, tad prašau nepykti