Įkraunama...
Įkraunama...

Dantų fluorozė

Labai saunu. Gal pades man, kai nezinosiu ko nors, arba kai jos nuomone kita bus. Musu klinikoje mes dirbame tryse. Oi dar ir kaip rimtesnese situacijose pasigincijame ka daryt!! ohmy.gif Bet pacientai nepyksta. biggrin.gif
Atsakyti
cry.gif Labai prasau pakonsultuoti, musu maziukui jau 3,5, jo visi virsutiniai dantukai, kaip as suprantu pazeisti fluorozes, jie is isores isvagoti, kaip isskutineti ir nutrintas emalis, tai pasireiske gana greitai, pries metus, tai dar nebuvo pastebima, o siaip dantukai neisgede, kaip ir minejote fluoroze gal juos saugo nuo isgedimo, labai noreciau paklausti, ar kreiptis pagalbos ir kokios priemones padetu siuo atveju, nes baisu, kad gali visi dantukai nuputi tiesiog, dar vienas pastebejimas, kad tik virsutiniai pazeisti erozijos su apatiniais viskas lyg ir be problemu.
Atsakykit prasau!
Atsakyti
Kiek skaiciau ir pastebejau,kad odontologe nepaminejo,kad ta fluoroze pazeidzia nuolatinius dantukus.Labai retais atvejais pieninius.Fluoras veikia dantuku formavimosi ir mineralizacijos metu.Nuolatiniai dantys baigia formuotis apie 7.5 metus,sis laikotarpis yra fluorozes atsiradimo rizikos laikotarpis.
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2005 06 16, 11:19)
Kiek skaiciau ir pastebejau,kad odontologe nepaminejo,kad ta fluoroze pazeidzia nuolatinius dantukus.Labai retais atvejais pieninius.Fluoras veikia dantuku formavimosi ir mineralizacijos metu.Nuolatiniai dantys baigia formuotis apie 7.5 metus,sis laikotarpis yra fluorozes atsiradimo rizikos laikotarpis.

4u.gif 4u.gif
Atsakyti
man 21, ir man stomotologe nustate dantu fluoroze. Internete skaiciau fluoroze gydoma : Dėmės balinamos didelės koncentracijos vandenilio peroksido tirpalais. Paprastai pakanka 2-4 apsilankymų pas gydytoją. Efektas dažniausiai išlieka 4-5 metus, vėliau balinimo kursą galima pakartoti.
Struktūriniai emalio defektai gali būti atstatomi plombų pagalba. Estetikos tikslais plomba galima padengti visą danties paviršių (tai vadinama danties veneringu).
Deja, siauliuose aplankiau nemazai stomotologijos kabinetu bet niekas neapsiema dantu fluorozes gydymu, noreciau paklausti jusu kur butu galima kreiptis gydyti dantis nuo dantu fluorozes?
Atsakyti
as va kaip tik is kelmes. budama gal 12 metu lankiausi pas dantuku gydytoja, ir ji man rekomendavo nenaudoti pastos su fluoru, tuo metu ji man patare nusipirkti dantu pasta pavadinimu Silka, taciau niekur jos tuomet neradau, vaistineje zadejo uzsakyti, taciau.... pamirso matyt. ilgai jos ieskojau, o paskui matyt apleidau sita reikala ir toliau naudojau iprastas pastas. doh.gif dantukai nebuvo patys graziausi, bet sypsotis galima biggrin.gif o stai neseniai vel lankiausi pas gydytoja ir ji patare kuo greiciau nutraukti iprastu pastu naudojima, ir patare pereiti prie R.O.C.S dantu pastos. kadangi mano dantys (kaip supratau) yra jautrus fluorui. si pasta puikiai tiko, dantys tiesiog atsigauna. vyras pagyre kad pagereje dantukai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amena @ 2011 09 30, 15:07)
as va kaip tik is kelmes. budama gal 12 metu lankiausi pas dantuku gydytoja, ir ji man rekomendavo nenaudoti pastos su fluoru, tuo metu ji man patare nusipirkti dantu pasta pavadinimu Silka, taciau niekur jos tuomet neradau, vaistineje zadejo uzsakyti, taciau.... pamirso matyt. ilgai jos ieskojau, o paskui matyt apleidau sita reikala ir toliau naudojau iprastas pastas. doh.gif dantukai nebuvo patys graziausi, bet sypsotis galima   biggrin.gif o stai neseniai vel lankiausi pas gydytoja ir ji patare kuo greiciau nutraukti iprastu pastu naudojima, ir patare pereiti prie R.O.C.S dantu pastos. kadangi mano dantys (kaip supratau) yra jautrus fluorui. si pasta puikiai tiko, dantys tiesiog atsigauna. vyras pagyre kad pagereje dantukai  ax.gif

Aš naudoju dantų pastą be floro, natūralią, nes floras-nuodai. Visos reklamos apie tai tyli. Kai pasivalai dantis pasta be floro, tai kitų, su floru, nebesinori. Supratau skirtumą, ieškokit ir nenusivilsite. Čia kaip natūralus maistas- mažiau skonio, bet kai įpranti,tai visi "gliutomatiniai" produktai pykina. Sėkmės tikrų produktų ieškojimuose smile.gif

P.S. Aš perku ne iš parduotuvės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 09 liepos 2012 - 18:25