Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Loora @ 2011 02 18, 16:16)
Ir mielių kaip suprantu jau dėt nebereik? smile.gif 4u.gif


ne 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(@asta @ 2011 02 18, 17:15)
Ir gal kvapelis stipriai rūgštus  g.gif  O perrūgsta nuo ko? Nuo to,kad per aukšta  temperatūra patalpoje? Klausiu ir pati atsakau,bet labai įdomu pasidarė,ar tik nebūsiu susidūrus su tokia situacija g.gif  Vienu metu kažkaip "nedirbantis" raugas pasirodė,ir duona sunkiau kilo,tai pamaitinau,pasaldinau medumi ir palikau toliau,kad dirbtų.  unsure.gif


aš nežinau unsure.gif
logiškai mąstant dėl to, kad maisto mažai, o jei dar ir labai šilta patalpa visi procesai suaktyvėja, tai reik dažniau ir vis po daugiau maitint.
O kvapas tai turėtų būt intensyvesnis, nes bakterijų daugiau

Bet gal aš čia ir nusigrybavau su savo išvedžiojimais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 18, 17:20)

aš nežinau  unsure.gif
logiškai mąstant dėl to, kad maisto mažai, o jei dar ir labai šilta patalpa visi procesai suaktyvėja, tai reik dažniau ir vis po daugiau maitint.
O kvapas tai turėtų būt intensyvesnis, nes bakterijų daugiau

Bet gal aš čia ir nusigrybavau su savo išvedžiojimais  blush2.gif

Tai palaukiam kitų nuomonių,kas seniau draugauja su raugu.

Šiaip pas mane nėra labai šilt ir temperatūra nėra pastovi.Naktį gerokai atvėsta,už tai dieną,laikau prie arba ant radijatoriaus,apačioje paklojus storą rankšluostį. Galbūt tai ir bus klaida g.gif
Atsakyti
Pas mus naktį irgi temperatūra krenta, nes nekūrenam gi nektį. Tai manau dėl to irgi gali būti blogai. O šiaip šį kartą užmaišiau stiklinę miltų su biški mažiau nei stikline vandens. Tokį biški tirštesnį padaraiu. Nes radau kažkokiam angliškam puslapyje, kad maišo pusę stiklinės miltų su ketvirčių stiklinės vandens.
Žodžiu, žiūrėsim. Kol kas nieko blogo nevyksta. Dabar stovi 22val. Jei viskas vyks, kai ir praeitą kartą (pagal laiką), tai tūrėčiau pastebėt, kai raugas pakils ir pradės krist. Nes praeitą kartą sukrito naktį. Gal pavelavau pamaitinti ir dėl to išsisloksniavo
Atsakyti
Gal kas žinot kur galima salyklo Kaune nusipirkt? kažkaip nu niekur nerandu unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 18, 17:30)
Tai palaukiam kitų nuomonių,kas seniau draugauja su raugu.

Šiaip pas mane nėra labai šilt ir temperatūra nėra pastovi.Naktį gerokai atvėsta,už tai dieną,laikau prie arba ant radijatoriaus,apačioje paklojus storą rankšluostį. Galbūt tai ir bus klaida  g.gif


aš jau metus laiko neperku nei duonos nei mielinių kepinių ir vis tiek sunku viską perprasti, nes visos žinios tik iš čia ir tai ką pati išbandau, ir kas įdomiausia, atrodo darau viską taip pat, o gaunas skirtingai doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Dinelė2 @ 2011 02 18, 18:30)
Gal kas žinot kur galima salyklo Kaune nusipirkt? kažkaip nu niekur nerandu unsure.gif  g.gif


pažiūrėkit salyklas.lt
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 18, 19:33)

pažiūrėkit salyklas.lt

ačiū ryt bandysiu pavažiuot bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 18, 18:33)
visos žinios tik iš čia ir tai ką pati išbandau, ir kas įdomiausia, atrodo darau viską taip pat, o gaunas skirtingai  doh.gif


Bet juk tai pati geriausia patirtis drinks_cheers.gif Ir duoną kepu pagal vieną ir tą patį receptą,o duona kaskart kitokio skonio būna. Kartais norėtūsi,kad labiau iškilus būtų. Žinau,kad ruginė sunkiau kyla,bet manau čia ir nuo pačio raugo priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Guvile @ 2011 02 18, 14:50)
Miltai bent jau pardėj tai baisulingai brangūs paskutinėm dienom pasidarė. Ruginiai, rupūs tuoj neįperkami gali tapt.

tai ir malūne pabrango, logiškai ir pirktine brangsta

truputukas, nieko jus nedurna, tik dar neįminėt mįslė smile.gif o jei rimtai, dėl jūsų šilumos, kaip jau rašiau anksčiau, reikia arba dažniau maitint arba laikyt šaldytuve subrendusį raugą. Tiesiog skaitosi kad per 5dienas raugas subręsta, galima buvo it tą 3dienos naudot, tik kiek mielių įdėt unsure.gif

QUOTE(keistuole @ 2011 02 18, 17:20)
logiškai mąstant dėl to, kad maisto mažai, o jei dar ir labai šilta patalpa visi procesai suaktyvėja, tai reik dažniau ir vis po daugiau maitint.
O kvapas tai turėtų būt intensyvesnis, nes bakterijų daugiau

viską teisingai parašei, šaunuolė
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 18, 18:53)
Bet juk tai pati geriausia patirtis  drinks_cheers.gif  Ir duoną kepu pagal vieną ir tą patį receptą,o duona kaskart kitokio skonio būna.  Kartais norėtūsi,kad labiau iškilus būtų. Žinau,kad ruginė sunkiau kyla,bet manau čia ir nuo pačio raugo priklauso.


Man irgi ksirtingai pakyla, o atrodo raugas graziai buna pakiles. Ir duona gaunasi ivairiai, bet visada skani buna.
Ypac su viso grudo miltais smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras kepejeles, man labai reikia pagalbos, mano raugas pavandeniavo ir nesuprantu nuo ko, ar nieko blogo cia? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2011 02 18, 18:59)

Ypac su viso grudo miltais  smile.gif

Nededi jokių kitų,tik rupius,ar kaip? Ilgiau tokiu atveju ji kyla? O kepa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Danuse @ 2011 02 18, 19:01)
Labas vakaras kepejeles, man labai reikia pagalbos, mano raugas pavandeniavo ir nesuprantu nuo ko, ar nieko blogo cia? blush2.gif

o kiek laiko raugui?
Atsakyti