Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 18, 19:05)
o kiek laiko raugui?

savaite
Atsakyti
QUOTE(Danuse @ 2011 02 18, 19:05)

tai parašykit kiek maitinat, kokia temp. namie, kvapas
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 18, 19:07)
tai parašykit kiek maitinat, kokia temp. namie, kvapas

siaip as pati jo nedariau, man dave, o kai duonyte kepu as jo vis atsidedu, o principas toks kad kai pasidarau tesla laikau ja 6val 40laipsniu temperaturoje , o paskui jau laikau ji saldytuve iki kito kepimo, na tikiuos aiskiai parasiau, esu tame naujoke tai nieko beveik neismanau blush2.gif, o kvapas geras kaip ir visada toks rugstokas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Danuse: 18 vasario 2011 - 19:12
QUOTE(@asta @ 2011 02 18, 18:53)
Bet juk tai pati geriausia patirtis  drinks_cheers.gif  Ir duoną kepu pagal vieną ir tą patį receptą,o duona kaskart kitokio skonio būna.  Kartais norėtūsi,kad labiau iškilus būtų. Žinau,kad ruginė sunkiau kyla,bet manau čia ir nuo pačio raugo priklauso.


kartais šiek tiek teorijos irgi nepamaišo, nes vis tiek yra tam tikros subtilybės, kurias sunku perprast tik iš praktikos.
Atsakyti
QUOTE(Danuse @ 2011 02 18, 19:12)
siaip as pati jo nedariau, man dave, o kai duonyte kepu as jo vis atsidedu, o principas toks kad kai pasidarau tesla laikau ja 6val 40laipsniu temperaturoje , o paskui jau laikau ji saldytuve iki kito kepimo, na tikiuos aiskiai parasiau, esu tame naujoke tai nieko beveik neismanau blush2.gif, o kvapas geras kaip ir visada toks rugstokas

tešlą laikot 6val. 40laipsniu temperatūroje, o tada gabaliuką tešlos atidedat?
tai gal ir viskas gerai

o kad sužinot ar raugas perrūgo ar nusilpo paprasčiausia galima pabandyt užminkit ir iškept duoną, jei mažai pakils ar visai nepakils, tada bus aišku
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 18, 19:22)
*tešlą laikot 6val. 40laipsniu temperatūroje, o tada gabaliuką tešlos atidedat?
tai gal ir viskas gerai

**o kad sužinot ar raugas perrūgo ar nusilpo paprasčiausia galima pabandyt užminkit ir iškept duoną, jei mažai pakils ar visai nepakils, tada bus aišku

*butent taip supratot
** o jei kepsiu ir raugas bus nusilpes tai kas man gausis? gal sakau butu galima kaip nors dabar ji sutvarkyti, nes kiek laikydavau saldytuve jis man vis tiek kazkiek pakildavo, o dabar kaip buvo taip ir yra?
Atsakyti
labukas kepejukės mirksiukas.gif
šiandien pirmąją duonelę užmaišiau blush2.gif taigi, noriu pasiteirauti, jei draugė davė raugo ir sako, kad dvi savaites reik palaikyt, kol raugas subręs, o jei aš palaikysiu savaitę?ar duonelė neiškils?
Atsakyti
QUOTE(devolesa @ 2011 02 18, 20:10)
labukas kepejukės  mirksiukas.gif
šiandien pirmąją duonelę užmaišiau  blush2.gif  taigi, noriu pasiteirauti, jei draugė davė raugo ir sako, kad dvi savaites reik palaikyt, kol raugas subręs, o jei aš palaikysiu savaitę?ar duonelė neiškils?

Jei davė subrendusio,iš kurio jau kepa duoną,tai gali kept,prieš tai pamaitinus parą palaikius. Dvi savaites gali šaldytuve laikyti nemaitintą.
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 18, 20:17)
Jei davė subrendusio,iš kurio jau kepa duoną,tai gali kept,prieš tai pamaitinus parą palaikius. Dvi savaites gali šaldytuve laikyti nemaitintą.


kadangi tik pradedu- pakamantinesiu lotuliukas.gif o kam tas maitinimas?kad greiciau subrestu?ir kaip maitint- nes kaskart atsidedu 0,5 l raugo?
Atsakyti
Kepiau sendien PALANGA duona. Labai skani gavosi. Tik,gal kuri kepete,galite pan pasakyti,- visu pirma tesla labai klijavosi prie ranku-ar taip turi buti? Ir dar ,-kai padejau pakildinti ,biski' isvaziavo' suformuotas kepaliukas i sonus,ir duona nesigavo labai stora,-kodel? Toks jausmas,kad miltu mazai ideta g.gif
Atsakyti
QUOTE(juratere @ 2011 02 18, 21:26)
Kepiau sendien PALANGA  duona. Labai skani gavosi. Tik,gal kuri  kepete,galite pan pasakyti,- visu pirma tesla labai klijavosi prie ranku-ar taip turi buti? Ir dar ,-kai padejau pakildinti ,biski' isvaziavo' suformuotas kepaliukas i sonus,ir duona nesigavo labai stora,-kodel? Toks jausmas,kad miltu mazai ideta g.gif


skanesnė duona, kai tešla minkštesnė, o kad nevažiuotų į šonus kildinkit formoj 4u.gif Arba net ir kepti galit formoj.
Atsakyti
QUOTE(juratere @ 2011 02 18, 21:26)
Kepiau sendien PALANGA  duona. Labai skani gavosi. Tik,gal kuri  kepete,galite pan pasakyti,- visu pirma tesla labai klijavosi prie ranku-ar taip turi buti? Ir dar ,-kai padejau pakildinti ,biski' isvaziavo' suformuotas kepaliukas i sonus,ir duona nesigavo labai stora,-kodel? Toks jausmas,kad miltu mazai ideta g.gif

Labas rytas. Aš irgi trečiadienį pirmą kart kepiau Palangos pagal Terra2. Man irgi labai lipo ir gan skystoka gavos, iš tešlos kepaliuko nesuformavau, todėl kepiau kekso formoj.
Atsakyti